Cookie- og Privatlivspolitik

Lolita (1962)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lolita
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning - CIN
|

I 1958 udgav Vladimir Nabokovs bogen Lolita, som handler om den forbudte kærlighed mellem en midaldrende mand og en 12-årig pige. Romanen vakte afsky hos mange og startede en voldsom debat i USA.

Stanley Kubrick valgte alligevel i 1962 at lave en film baseret på denne bog. Censuren i Hollywood på denne tid var dog meget streng, specielt når seksuelle afvigere var involveret i historien, så Kubrick manuskriptet til filmen så meget i forhold til handlingen i bogen, at filmen og bogen i sidste ende var meget forskellige.

Fx lod han pigen i filmen være 15 år og ikke 12 som i bogen, og filmens tema blev drejet, så det næsten blev til en ren kriminalhistorie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.8
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukas

Ja, lolita er god.
Og ja jeg elsker også den måde som filmens historie er fortalt på. Men så kan jeg ikke rigtig se mere ved det end det. ALtså, misforstå mig ikke, jeg nød den her film fra start til slut.
Og så er der selvføldig den her geniale åbning scene, men ikke så meget om den, jeg tror godt alle ved det der skal vides om den.
Men jeg syntes bare ikke det er en perfekt kubrick film. Jeg syntes der nogle scener der er placeret lidt forkert, og så er det ikke fordi der er et eller andet i den som får mig til at sige wow.
Men filmen er meget god hvis man gerne vil se en film, men man ved ikke rigtig hvad man skal se, så er den her film god.

8/10 eller 5/6 eller A-

Nikolaj

Lolita er en film, som man lige skal tygge lidt på inden, at man kan give en fair anmeldelse, generelt ligesom alle andre af Kubricks film.

Vi har denne geniale åbnings-scene hvor en pigefod bliver serviceret af, hvad der ligner en mandehånd. Denne scene i sig selv, er med til at skabe hele plottet, og filmens detaljer undervejs. Det er en lang film, nogle af scenerne holder nok hellere ikke 100 procent i nutidens lys. Men jeg kan stadig ikke andet end, at være fascineret af filmen. Hele dens opbygning, de skæve karakterer, og det interessante twist imod slutningen af filmen.

Det er en film, som alle film interesseret burde se.

Den får 5 store stjerner herfra!

Wayne

Er IKKE med i denne udgave - men først i genindspildningen.
Fantastisk film af Kubrick.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.