Cookie- og Privatlivspolitik

Løfte ved daggry

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt stemning. Der er scener med krigshændelser, skyderi, syge mennesker og mennesker i voldsom følelsesmæssig affekt. I mange scener udviser hovedkaraktererne en truende adfærd, råber, græder og uddeler lussinger. I en kort scene ses to mennesker på afstand have sex efterfulgt af et skænderi med en tredje person. I en anden scene lokkes nogle drenge til at spise levende bløddyr. I en tredje scene skyder en person i selvforsvar en soldat på klos hold. I en fjerde let blodig scene ses en pilot blive ramt og hans fly er tæt på at styrte ned. De dramatiske scener er imidlertid ikke udpenslede. Moderens grænseløse kærlighed til sønnen kommer i flere situationer til at virke grotesk, hvilket tager brodden af de voldsomme følelsesudladninger. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.03.2019
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La promesse de l'aube
|

Filmen 'Løfte ved Daggry' er baseret på en af Frankrigs mest berømte forfatteres liv, nemlig den jødiske Romain Gary.

Man følger ham i filmen således fra hans barndom til de unge år som student i Paris, og til sidst som pilot under Anden Verdenskrig i kamp mod tyskerne.

Pierre Niney spiller hovedrollen og har bl.a. medvirket i det roste drama Frantz. Derudover er Charlotte Gainsbourg, der bl.a. er kendt for at spille hovedrollen i to af Lars Von Triers mest kontroversielle film, Antichrist og Nymphomaniac, også på rollelisten, som Romains mor.

Dramaet 'Løfte ved Daggry' er baseret på Romain Garys litterære hovedværk 'Morgenrødens løfte' fra 1960 og er inspireret af hans egen opvækst. Manden bag filmen er den franske instruktør Eric Babier.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... filmen er professionelt velturneret og så rig på underholdende øjeblikke, at man gerne tilgiver den skematiske fremgangsmåde." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Historien er forrygende, skuespillet fornøjeligt, og Eric Barbiers største udfordring er at fastholde træværdighed på de flyvske præmisser og holde balancen med så mange oplagt komiske scener [...]. Det lykkes langt det meste af tiden." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Formen er flimrende impressionistisk – som i Garys bøger – og der er fine sætstykker fra perioden." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.