/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Lockout

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.06.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lockout
|

'Lockout' er en science fiction-film med Guy Pearce og Maggie Grace (Lost, 2004-2010).

Året er 2079. Et eksperimentalt fængsel kaldet M.S. One er i kredsløb omkring Jorden, hvor man holder 500 af verdens farligste kriminelle fanget i en permanent, kunstig søvn langt væk fra Jordens befolkning.

Som leder af en humanitær organisation, der skal evaluere forholdene i fængslet, ankommer datteren af den amerikanske præsident, Emilie Warnock (Maggie Grace), til rumstationen. Samtidig bryder et uventet oprør løs blandt de brutale fanger, der - vækket af deres kunstige søvn - tager personalet og Emilie som gidsler.

Præsident Warnock beslutter sig for at sende én mand, Agent Snow (Guy Pearce), til M.S. One med det ene mål at redde hans datter - og ingen andre.

Guy Pearce får lov til at spille rendyrket actionhelt i 'Lockout', hvis manuskript er skrevet af de to instruktører i samarbejde med den produktive franskmand Luc Besson ('The Fifth Element').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
3.6
2.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En B-film, der charmerer mindst lige så meget, som den irriterer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... dagen reddes af Guy Pearce (Snow), der balancerer suverænt imellem action og ironi. Og fra en delt instruktørstol minder irske James Mather og Stephen St Lageros os om, at fjollet action også kan have sin berettigelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det hele er desværre lige så trivielt, som det lyder, og action-scenerne, der er filmens eneste berettigelse, er langtfra spektakulære nok til, at man orker at bære over med resten." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... på ingen måde gennemført, ligesom forbrydertegningerne også er sølle karikaturer. Dermed bliver 'Lockout' aldrig hverken flot, fræk, sjov eller spændende, men en tam, ligegyldig affære..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Hindring-overvindelse-hindring-overvindelse som i et videospil af teknologi, fyrværkeri, statisters bratte død og Rambo-typens seje onelinere. Gilgun er festlig som stjernegal lystmorder. Et lyspunkt i repetitionernes mørke." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Hvis filmen var lavet i 80'erne så ville den have været en klassiker nu.

Det er den ikke, men den er stadig meget underholdende og vores helt er den helt gammeldags macho type, som aldrig går af vejen for at bruge den nødvendige vold til at nedkæmpe de slemme drenge, og en enkelt kvinde.

En gang imellem er det befriende, bare at blive underholdt uden de helt dybe eftertanker.

S. Rico

Historien ligner en dårlig blanding af Con Air og Escape from New York. Her blot med Guy Pierce istedet for Kurt Russels Snake Plissken. Med andre ord temmelig uoriginalt.
Filmen reddes dog tildels af gode præstationer i hovedrollen og et par rimelige gode og farverige skurke.

Frank

Okay film

Il Padrino

Der er ingen tvivl om at uden Lockout's humoristiske hovedperson Marion Snow (spillet fremragende af Guy Pearce), og den overrumplende gode kemi mellem Guy Pearce og Maggie Grace, ville denne Luc Besson-skrevne film ikke have specielt meget at byde på, på nær nogle fremragende effekter og et fedt fængselsdesign, men det var heller ikke så svært at regne ud fra traileren.

Så alt i alt havde jeg slet ikke de store forventninger til "Lockout", især fordi filmen fik en sølle "PG-13" rating smækket lige i bagdelen, hvilket jo begrænser volden. Og at begrænse volden i en film hvor 300 voldelige fanger netop lige er blevet sluppet løs, er måske ikke den bedste beslutning at tage som producer. Ville nærmere kalde det en idiotisk beslutning, når nu filmen alligevel floppede.

Jeg er dog glad for at der stadigvæk er nogle (få) producere tilbage i Hollywood, der rent faktiskt tør at gå "all in", som er røv ligeglad med hvor mange der tager ind for at se filmen, så længe der bare bliver leveret en fed film. I stedet for at bøje sig for filmindustriens åndssvage normer. "Balls to the wall" som amerikanerne ville sige, og respekt for det, for det er der mange der kunne lære noget af nutildags. Lockout er bare ikke en "balls to the wall" film, desværre, og det kan vi takke de tåbelige producere for.

Det virkede også lidt som om de havde skubbet alle de sjove replikker ind i traileren, og når det så viste sig at filmen rent faktiskt havde meget mere at byde på end de få one-liners fra traileren, så blev jeg positivt overrasket. Guy Pearce giver den også bare hele armen, og det er helt tydeligt at han hygger sig voldsomt meget. Jeg synes Lockout fortjener en god score, så længe man bare lige ser bort fra hvad filmen kunne være blevet til, og i stedet fokuserer på de gode ting. For på et humor-niveau kan Lockout i hvert fald anbefales.

Sørenuser/797025

En ganske normal actionfilm med masser af tjubang og eksplosioner. Jeg havde ikke de høje forventninger til den og det har muligvis påvirket min bedømmelse, men jeg var underholdt hele vejen igennem. Det er til dels takket være Guy Pearces utroligt seje karakter, der strørg om sig med spydige kommentarer. Det er ikke den mest gribende fortælling, men bestemt en tur i biografen med gutterne værd.

Sick

Nej ikke noget at råbe hura for, men heller ikke noget at bund kritisere, man vidste hvad der ville ske ja. Men Der var skam også spænding af og til, og effekterne var også i top!

Så vil ligge den midt i

Nemouser/854489

Filmen var kedelig og lang! Man vidste hvad der ville ske lige fra starten og der kom ingen uventede drejninger

Jeff

After a bad start with pointless ”action” and horrible special effects, the film continues in this vein with unexciting action, unimpressive effects and indifferent performances. The only high point in this film is Guy Pearce (what he’s doing here I have no idea), he delivers his sarcastic and ironic lines perfectly.

Jesper

Absolut ikke en film at råbe hurra for!

Alt sker simpelthen for hurtigt.
Effekterne er også til tider meget ringe.

Håber at Maggie Grace gør det bedre i den kommende Taken 2, end i denne, for skuespillet her, var ligeså elendigt som filmen selv.

En kæmpe skuffelse!

CartMovies

Action, action og mere action. Lockout byder på 1 time og 35 minutter´ god underholdning, med en historie der både er set før, men stadig interessant. Pearce var dog heftig, og cool med et gevær i hånden. Den er fyldt med heftig action og små bider til drengerøve.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.