Little Women

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der er et romantisk drama, veksler mellem en varm, munter og sorgfuld stemning. Hovedkaraktererne indgår i muntre og varme familie- og kærlighedsrelationer. Endvidere har filmen en positiv forløsning til slut. Der er imidlertid også scener med alvorlig sygdom, mennesker i sorg, skænderier og en ulykke. I en scene falder en person igennem isen, men reddes. I flere scener ses en alvorligt syg person og hendes familie, der er kede af det. Men de triste og let dramatiske situationer er ikke udpenslede. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2020
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Little Women
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Det romantiske drama 'Little Women' er en ny filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman, der har den danske titel 'Pigebørn'. Historien følger fire søstre i tiden efter den amerikanske borgerkrig.

Filmen fortæller historien om fire unge kvinder, der hver især er fast besluttede på at leve livet på deres egen måde. 

Romanen er blevet omdannet til film hele seks gange før og senest udkom 1994-versionen med bl.a. Susan Sarandon.

Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan og Timotheé Chalamet er bl.a. på rollelisten i det nye drama, der tilmed skal instrueres af Greta Gerwig.

Saoirse Ronan og Grete Gerwig har tidligere arbejdet sammen på Oscar-filmen Lady Bird.

'Little Women' var nomineret til seks Oscars, heriblandt bedste film.

Mere omtale af 'Little Women' følger...

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

Skal du se Little Women?
(578 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Med syv spillefilm, fire tv-serier og mere til så er Little Women jo noget af et verdensomspændende fænomen. Derfor forventes det nok også, at de fleste kender lidt til historien på forhånd. Gør man (som jeg) ikke det, så kan man nemt blive lidt forvirret i starten af filmen. Der bliver klippet frem og tilbage mellem mange forskelige karakterer, som man lige skal have styr på. Og det bliver ikke lettere af, at der samtidig klippes mellem forskellige tidsperioder.

Jeg sad lidt med korslagte arme og syntes, at det var rodet fortalt. Men stille og roligt fik filmen skovlen under mig. Hvis man kan få våde øjne til Anne fra Grønnebakken, så får man i den grad også brug for lommetørklæder til Little Women.

Historien, skuespillet og musikken går op i en højere enhed. Selv Timothée Chalamet (som jeg har et alvorligt horn i siden på) er seværdig og kun irriterende i en enkelt scene. Little Women er i bogstaveligt forstand en tøsefilm. Men det er bestemt en film for alle. Det er faktisk meget svært at forestille sig nogen, der ikke vil synes, at det er en fremragende film.

Wayne

Og det gør de så alligevel.

Flot, afdæmpet periodedrama - centreret om en families skæbne i tiden omkring og efter borgerkrigen.

Det hele har bund i virkeligheden, da den originale historie handler om en kvindelig forfatter og hendes tre søstre - deres mor, deres far (som i starten deltager i krigen, som præst) - og en tante (spillet af Merryl Streep) - samt et galleri af bipersoner. Meget lig virkeligheden, hvor forfatteren Louisa May Alcott også havde tre søstre - og har draget parralleler til deres historier.

På trods af at der sker adskillige dramatiske begivenheder i løbet af filmen, er der en særlig lavmælt tone som kun en sjælden gang ændrer sig et lille niveau i forhold til helheden.

Tempoet, fortællerstilen, kostumerne og tonen minder om film som blev lavet for 80 år siden - hvilket er en præstation i sig selv.

Det handler underliggende om kvindefrigørelse og om kvinder der kan klare sig selv (dog ikke uden kærlighed).

En smuk og tilfredsstillende film, som er tro mod tiden og uden tvivl også er det i forhold til de to bøger den bygger på.

8/10 - 5/6

Ida

Jeg har de sidste 3-4 måneder været utrolig bitter over, at vi i Danmark skal vente helt til den 26. marts... alle andre lande har premiere senest start februar, men vi skal vente til slut marts. Det må jo være en joke. Jeg tager til Sverige og ser den, fordi det her gider jeg ikke. Det er mit liv simpelhen for kort til.

sabinauser/757884

DANMARK HVORFOR skal i ALTID skubbe film så langt ud i fremtiden som muligt??!
Den her film passer perfekt til jul - ALLE andre lande får den i December men I skubber den til MARTS???? HVad sker der for jer?? Til den tid er den ude på blue ray i resten af verdenen... TAG JER NU SAMMEN OG GIV OS FILM I TIDE!

Clarauser/162099

Hvorfor først i Marts når den allerede er ude i Sverige i December???? :(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.