Cookie- og Privatlivspolitik

Lion

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange passager en trøstesløs og forladt stemning. Der er mange scener som beskriver et lille barns kamp for at overleve i fattigdom - længe også på egen hånd. I en lang sekvens følger vi et fortvivlet barn, som er spærret inde i et tog, der kører bort fra familien, som han derfor bliver væk fra. Vi ser det lille barn blive kørt ned af en motorcykel. I forskellige scener ser vi både et barn og en voksen, der gør skade på sig selv. I en kort scene bæres liget af et barn bort i et optog. Både børn og voksne ses græde. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.02.2017
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lion
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I dramaet 'Lion' bliver den femårige indiske dreng Saroo væk fra sin familie, efter han falder i søvn i et tog på vej til Calcutta.

Saroo lever som hjemløs i hovedstadens barske miljø, men kommer senere på børnehjem, hvor et australsk par adopterer ham.

Efter en lykkelig opvækst i den tasmanske by, Hobart, begynder vage barndomsminder at komme tilbage til den nu voksne Saroo. Derfor beslutter han sig for at finde sine biologiske forældre.

'Lion' er baseret på Saroo Brierleys livshistorie, og filmen har fået seks Oscar-nomineringer. Herunder har Dev Patel modtaget en for Bedste mandelige birolle, og Nicole Kidman er nomineret for sin rolle som adoptivmoren Sue. Hun har før vundet statuetten for sin præstation i The Hours fra 2002. 

Tidligere har det Oscar-vindende drama Slumdog Millionaire behandlet et lignende tema om en indisk dreng, og hans barske, men eventyrlige erindringer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (793 votes)
4.9
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Lion' får [...] meget forærende af sit vilde, virkelige og ret eventyrlige forlæg, og Davis forstår med sit kamera at skabe en stimulerende kontrast mellem det farvestrålende, farlige og beskidte Indien og det rene [...] Australien." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Det er meget svært ikke at blive ramt af denne Oscarnominerede hjertevarmer." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "Magien er væk, alt er forsimplet og dialogen er klistret ind i de mest klæge og forstokkede floskler." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er den rene elendighed, den smukke lille dreng er overladt i, og Davis spiller fint på både melodramaets og realismens tangenter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Lion' er en pæn og ordentlig film med en vigtig historie." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisuser/942895

Var til forpræmiere på denne film. Og hold da helt op, jeg var fanget fra start til slut.
Fantastisk godt spillet af alle i filmen.
Et stærkt tema, der rører en dybt i hjertet.
Kunne ikke slippe den da jeg gik ud af biografen.
Vil absolut se den igen og helst flere gange.
Der er SÅ meget indhold i den, som er super vigtig film. Alle der har eller tænker på at adoptere et barn BØR se denne film!

Sigriduser/1438212

Interessant historie og man føler virkeligr med hovedpersonen til det sidste, men den er hurtigt glemt. Den var efter min mening ikke bioturen værd, men den var seværdig dog ikke uforglemmelig

Bjørn

En aldeles gribende film. Der var ikke mange tørre øjne i salen.
Lille Sunny Pawar spiller enestående og det gør Nicole Kidman også.
Dew Patel er også rigtig god og han får den til at minde en lille smule om Slumdog Millionaire.
Det gør ikke filmen ringere at den er baseret på autentiske hændelser.

Jasminuser/352059

Sad med tårer i øjnene flere gange - Virkelig god film, kan varmt anbefales.

Palasse

Det vil virkelig ikke være i overkanten at betegne denne film som et lille mesterværk, for det er den. Dybt rørende historie, fantastiske skuespillere i samtlige roller og en slutning, der gav alle tårer i øjnene.

Så kan man næsten ikke ønske sig mere.
En utrolig dejlig film.

Aggie

Det er dog pænt træls at de spiller så meget på soundtracket til at få dig til at føle Saroos historie, det er virkelig unødvendigt.
Tre stjerner til den unge skuespiller Sunny Pawar, det bliver spændende at følge hans karriere.

S. Rico

Det er ikke historien, der er det store trækplaster her. For der er absolut ingen overraskelser eller spænding i filmen. Fra den korte beskrivelse af Lion ved vi, at den fattige indiske dreng Saroo bliver væk fra sin familie, men at det hele ender godt med, at han får en australsk fosterfamilie, og at han senere i sit liv opsøger sin biologiske familie.

Filmen byder dog på andet end et forudsigeligt melodrama. Den er nemlig overordentlig smukt filmet. Alle scenerne fra Indien er en nydelse at se på. Det er måske ikke så elegant at sige, at fattigdom er smukt at se på, men det er faktisk tilfældet med denne film.

Omvendt er alle scenerne fra Australien rimelige kedelige og bare noget, der skal overstås, inden vi kommer tilbage til Indien igen. Jeg synes ikke kemien og spillet mellem Dev Patel og Nicole Kidman er så fantastisk, at det burde ryste Oscarnomineringer af sig. De gør det begge ok, men så heller ikke meget mere end det. Desuden forekommer Dev Patel lige lovlig pretty-boy agtig til at spille Saroo som voksen. Så er Sunny Pawar, der spiller Saroo som dreng, noget mere autentisk at se på.

Hvis man ser bort fra de ufattelige smukke billeder, så ligner filmen mest af alt en tv-film, der kan bruges til undervisning i skolen. Jeg må med andre ord læne mig op af Per Juul Carlsen, der tilsyneladende er den eneste sammen med mig, der fandt filmen temmelig klæg og med for meget patos.

Marianeuser/617694

Bedste film, jeg har set. Den satte tankerne i gang og rørte mig virkelig dybt, især fordi jeg selv kan relatere til meget af filmens indhold.
Jeg har selv haft en ven, der var adopteret, og forestiller mig, hvordan han mon har haft det. Jeg kommer også til at tænke på, da jeg arbejdede som frivillig på et børnehjem. Børnenes skæbne. I forhold til det har moren i filmen et meget smukt syn. Meget inspirerende.
Dette er ikke en film, der sådan lige går i glemmebogen dagen efter.

Jeg vil anbefale alle med en god indlevelsesevne og empati at se filmen!

Og så er Dev Patel vanvittig dejlig i den film

Julie

Virkelig god og samtidig rørende film! En meget kompliceret udgave af sporløs, må man sige. Den viser virkelig kontrasten mellem hans hjemby i Indien og hans nye hjem Australien. Filmen er virkelig godt skruet sammen, og der er ikke noget urealistisk i filmen, hvilket er et plus - det er faktisk noget der sker og er sket, da filmen viser en sand historie. Synes også det er godt at man til sidst i filmen ser billeder og optagelser med den rigtige Saroo/Sheru.

natashauser/529470

Fantastisk og smuk fortælling. Og en autentisk historie oven i købet. En af de bedste film jeg har nogen sinde set. Den skal ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.