Cookie- og Privatlivspolitik

Lille soldat

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.11.2008
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lille soldat
|
I 'Lille soldat' vender Lotte (Trine Dyrholm) hjem fra endnu en mission som soldat, mærket af den krig hun har deltaget i.

Hendes far (Finn Nielsen), der er vognmand, tilbyder hende et job som chauffør for sin nigerianske kæreste, escortpigen Lily (Lorna Brown). Hverken Lotte eller Lily har den store interesse for den anden, de skal bare overleve.

Men omstændighederne tvinger dem til at se hinanden som medmennesker og da Lotte langsomt bliver vidne til Lilys liv, tager hun en beslutning, der ændrer fremtiden for dem begge.

'Lille soldat' er instrueret af Annette K. Olesen, som tidligere har stået bag 'Små ulykker' (2002) og 'Forbrydelser' (2004).
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (217 votes)
3.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Lille Soldat' er en stram, ren, klar, og stærk film, som aldrig lefler indladende for sit publikum og præcis derfor opleves som bevægende og berigende. (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  Der er noget haltede og ufokuseret over filmen, som ender med at handle om lidt af hvert. (Morten Dürr) ()

 • BT

  'Lille soldat' er en stor lille film. (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  ... 'Lille soldat' er en film, der vil noget og lykkes med meget af det. (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  Trine Dyrholm viser atter sin store spændvidde som skuespiller. (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  'Lille soldat' er yderst velkommen som et eksempel på en dansk film, der vil noget. Også selv om det altså er lidt uklart, hvad det er! (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Ikke lige noget for mig, jeg troede mere på den her film men nej, skidt spillet for mange i den her film,

Sanne

Denne film er ikke rar at se. Den er barsk, uhyggelig, ubehagelig og til tider væmmelig. Men Trine Dyrholm spiller fantastisk. Hun er virkelig en af danmarks bedste kvindelige skuespillere. Hun formår at bringe de utroligste karakterer til live. I denne film som bodyguard for prostituerede. En film der bestemt er værd at se. Især for at beundre de gennemspillede karakterer.

Annuser/54038

En god film, der tåler at blive set igen.

Charlotte

Dette er en meget god film, der siger lidt om livet

Susanneuser/830468

Ikke dårlig, bare underlig. Kan ikke sætte finger på hvad.

Neeluser/16521

En god film og hvor spiller Trine Dyrholm godt i den film. Hun er er hård pige, men inderst inde er hun jo en blød person som gerne vil hjælpe andre.

Sofie Mathildeuser/9350

En god dansk film, som berører seeren. Godt skuespil, troværdigt og forfærdeligt. En film der helt sikkert skal ses, hvis man er vild med nyere danske film

Camilla

Det var vist det..!

Mereteuser/614309

Filmen var rigtig god og berørte nogle særdeles aktuelle emner. Trine Dyrholm skal endnu engang fremhæves for en fantastisk præstation. Der var et par steder, hvor jeg synes filmen var langtrukken, men jeg synes helt bestemt, at jeg havde noget at tænke på, da jeg gik ud af biffen. Jeg vil give den 5 af 6 stjerner. Kan varmt anbefales.

Annie Schou Lockenwitz

En utrolig flot præstation, og meget stærk film, som river en med, flotte nærbilleder, hvor det er utrykket i ansigterne og ikke det sagte ord - der bare siger alt.
Denne film skal bare opleves og særligt Trine Dyrholm leverer en pragtpræstation. TILLYKKE med denne film, der bl.a. viser hvordan vore soldater kan komme hjem fra krige og være helt ødelagte i sindene og har svært ved at komme tilbage til normalt liv.
Som sagt - en film - der skal ses og opleves !
Annie Schou Lockenwitz

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.