Cookie- og Privatlivspolitik

Life During Wartime

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.07.2010
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Life During Wartime
|
I Todd Solondz' 'Life During Wartime' opdager Joy, at hendes mand Allen, der tidligere har haft nogle usædvanlige tilbøjeligheder, ikke er helt kureret.

Joy søger derfor råd og trøst hos sin mor og sine søstre og drømmer gang på gang om sin tidligere, nu afdøde, tilbeder, Andy, som ikke desto mindre fortsat forsøger at erobre hendes hjerte.

Trish, Joys ene søster, er ved at genopbygge sit liv med sine børn efter forbløffelsen over, at hendes mand misbrugte drenge.

Joys anden søster, Helen, føler sig som offer for både familien og sin succes i Hollywood og er ved at gå op i limningen, mens deres mor Mona ikke kan frigøre sig fra sin fasttømrede bitterhed overfor mænd i almindelighed.

Alle karaktererne i 'Life During Wartime' er fanget af kærligheden, og filmen bliver en på samme tid tragisk og opløftende historie om det uventede.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Temaet er tilgivelse og tolerance, men når debattøren er Todd Solonz, gives der langtfra lette løsninger. Tværtimod er den amerikanske auteurs kendetegn de forkvaklede, forpinte karakterer... Når man alligevel fængsles af den misantropiske historie, skyldes det skuespillernes fuldstændig hudløse inkarneringer af filmens freaks og den alvorsfulde, patosfyldte, melodramatiske stilistik, så som dvælende nærbilleder og medfølende underlægningsmusik, der fortæller os, at vi bør interessere os for disse mennesker på trods." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... man savner et mere helstøbt plot, en fremadskridende handling som kan sætte karaktererne ind i en bredere sammenhæng. Der er denne gang noget dovent, improviseret over Todd Solondz' manuskript. ... En skitse til en ufærdig film." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... Solondz' skarpe sarkasme og raffinerede personinstruktion gør, at han slipper afsted med det meste." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Grotesk humor og dødens alvor glider kælent mod hinanden, og manuskriptet leger med tunge spørgsmål om mørket i menneskets natur. Kede sig gør man bestemt ikke, og for en gang skyld er der tale om en film, hvor ører, næse og øjne spiles helt ud for at være sikker på at indfange hver en bid." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... en imponerende og stærkt seværdig film, som man skal se for dens modige filmiske eksperiment, de stærke billeder og det tilsvarende fine skuespil. En barsk, om end vel intellektualiseret, spidning af vore skrøbelige forsøg på at udgive os for andre end dem, vi egentlig er. Pointen er god, elegant sat ind, men den er unægtelig også blot en gentagelse for alle, der har set første og fortsat bedste del af denne filmduo ['Happiness' (1997)]." (Erik Jensen) ()

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.