Cookie- og Privatlivspolitik

Life

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og truende grundstemning og indeholder mange intense scener med voldsomt og skræmmende indhold, hvori personer der er isoleret på en rumstation angribes af et truende rumvæsen. FX i en scene kan de øvrige personer blot se på i desperation, mens en hovedfigur angribes og dræbes på bestialsk vis. Der er desuden utallige scener, hvor desperate personer må flygte fra det aggressive og brutale rumvæsen, hvoraf en del scener er meget blodige og eksplicitte i fremstillingen af volden. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.03.2017
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Life
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Science fiction-filmen ’Life’ følger seks astronauter, der er på nippet til at gøre en af verdenshistoriens største opdagelser.

En sonde fra Mars har indsamlet en prøve af tilsyneladende intelligent liv. Da tilfældet undersøges nærmere på rumstationen, bliver det hurtigt tydeligt, at organismen er langt mere avanceret end først forventet.

Først da et angreb sætter ind, indser astronauterne hvor store konsekvenserne det har, hvis det hurtigt voksende væsen når Jorden.

’Life’ kan ligne en blanding af Gravity og Alien med smukke billeder fra rummet, og ondsindede rumvæsner, der gemmer sig i mørket. På den stjernebesatte rolleliste ses bl.a. svensk-engelske Rebecca Ferguson, der for alvor slog igennem med Mission: Impossible - Rogue Nation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (449 votes)
4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er [...] ikke en af de mest sindrige spændingsmekanismer, vi er blevet præsenteret for fra Hollywood, men der er til gengæld ikke noget galt med den måde, jagten rundt i rumskibet rulles ud på ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sammen med manuskriptforfatterne [...], skaber [Daniel Espinosa] her en rumgyser så effektiv, at man sidder som naglet til biografsædet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Hvad 'Life' muligvis mangler i originale vinkler på sit stof, kompenserer den for med effektivt filmhåndværk og kompetent skuespil." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Life' er science fiction og elendig science fiction." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Life' starter med et originalt bud på liv i rummet, men udvikler sig så helt efter 'Alien'-håndbogen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Vist ligner filmen både 'Alien', 'Solaris' og 'Sunshine', men snittet ligger et rigtigt godt sted. Formen er sober og saglig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mogens

En udmærket film, især hvis man kan lide såkaldt "realistisk" science fiction. Som mange andre skriver, så er den ikke banebrydende, men det er godt gys og den er underholdende.

Mads fra https://sundhedplus.dk/

Martin Nystrupuser/926817

Det begynder godt, men bedst som spændingen bygges op, presser Alien-referencerne sig (kraftigt) på. Det bliver lettere kedeligt og forudsigeligt.

Den er lysår fra at ramme samme klaustrofobiske og nervepirrende stemning som i "Alien" fra '79.

Tupannaq

Vild klaustrofobisk oplevelse og med til at ødelægge lysten til st tage til rummet. Fremragende.

Eikil Film Ekspert

Her sidder jeg. Efter 1 time og 43 minutter, mentalt voldtaget og ryster som en autist under den kolde bruser. Har aldrig oplevet en film der kunne stresse mig mere end en krigssoldat midt under et skud angreb i en afghansk kløft. Den starter fint ud, interessant måde de modtager en last fra mars. Men efter dette udvikler det sig til en stressende samt provokerende oplevelse. Ikke nok med de bliver jagtet af en muterende amøbe gennem hele filmen, har instruktøren også valgt det mest stressende orkester til at ligge lyd til billederne. De blæser så hårdt i trumpeterne at min hjerne kan mærke vibrationerne, hvilket fører til en uro i kroppen, hvorefter man så får et voldsomt chok af de alt for høje lyd effekter..Normalt nyder jeg faktisk den "rumlige" atmosfære og film som interstellar og Martian er gode, men den her var lige grumsom nok. Tror jeg kan finde 100 nye grå hår imellem det jeg ikke allerede har tabt på grund af stress. Nu må vi håbe jeg kan sove i nat. Min søster var også med inde og se filmen, hun arbejder til dagligt med psykisk syge, hvilket gør at hun er vant til et højt stress niveau, men hun fældede mere end en labrador der har været på skovtur under løbetid. Undervejs i filmen var der voldsomme knæklyde der gik direkte i hornhinden der forvrængede os dybere ned i de mørkeste hjørner af sindet. Vores slik, samt sodavand har stået uberørt gennem hele filmen, grundet tilintetgørelsen af en uskyldig mus, samt knuste kroppe.

Lande

Brugeren "Det sprøde popcorn" giver nogle rigtige gode argumenter hvorfor denne film er så elendig. Og jer er enig.
Spar jeres penge. Jeg så flere der gik fra salen undervejs under fremvisningen.

Segoyuser/116755

Ja den er et fint mix, af Alien/Gravity som S.Rico formuler det....

Den bette alien er godt lavet tænker først putte nutte men så tog den alien lige revance!!

De var 6 som tog ud, hvor mange overlevede......kommer der En mere....

Vi fik da et lille gys , trods have læst den havde fået hentydning til Alien film udfra trailer/skrivelser herinde, dog ikke forventet blev sådan ufff ufff hvorfor vil de lige undersøge Mars altså.

Peter

Filmen levede helt op til mine forventninger.
Filmen er på ingen måde epokegørende men "bare" ganske fin underholdning.

Ardimon

Den var god og klaustrofobisk, samt gav mig det KICK jeg forventede. Godt udført og kan klart anbefales, hvis du er til rumgys.

Erik

Tam film , kan ikke anbefales

Marianne

Jeg er med på, at der ikke er tale om en milepæl i filmhistorien, men tam film?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.