Cookie- og Privatlivspolitik

Life

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og truende grundstemning og indeholder mange intense scener med voldsomt og skræmmende indhold, hvori personer der er isoleret på en rumstation angribes af et truende rumvæsen. FX i en scene kan de øvrige personer blot se på i desperation, mens en hovedfigur angribes og dræbes på bestialsk vis. Der er desuden utallige scener, hvor desperate personer må flygte fra det aggressive og brutale rumvæsen, hvoraf en del scener er meget blodige og eksplicitte i fremstillingen af volden. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.03.2017
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Life
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Science fiction-filmen ’Life’ følger seks astronauter, der er på nippet til at gøre en af verdenshistoriens største opdagelser.

En sonde fra Mars har indsamlet en prøve af tilsyneladende intelligent liv. Da tilfældet undersøges nærmere på rumstationen, bliver det hurtigt tydeligt, at organismen er langt mere avanceret end først forventet.

Først da et angreb sætter ind, indser astronauterne hvor store konsekvenserne det har, hvis det hurtigt voksende væsen når Jorden.

’Life’ kan ligne en blanding af Gravity og Alien med smukke billeder fra rummet, og ondsindede rumvæsner, der gemmer sig i mørket. På den stjernebesatte rolleliste ses bl.a. svensk-engelske Rebecca Ferguson, der for alvor slog igennem med Mission: Impossible - Rogue Nation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (455 votes)
3.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er [...] ikke en af de mest sindrige spændingsmekanismer, vi er blevet præsenteret for fra Hollywood, men der er til gengæld ikke noget galt med den måde, jagten rundt i rumskibet rulles ud på ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sammen med manuskriptforfatterne [...], skaber [Daniel Espinosa] her en rumgyser så effektiv, at man sidder som naglet til biografsædet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Hvad 'Life' muligvis mangler i originale vinkler på sit stof, kompenserer den for med effektivt filmhåndværk og kompetent skuespil." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Life' er science fiction og elendig science fiction." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Life' starter med et originalt bud på liv i rummet, men udvikler sig så helt efter 'Alien'-håndbogen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Vist ligner filmen både 'Alien', 'Solaris' og 'Sunshine', men snittet ligger et rigtigt godt sted. Formen er sober og saglig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mogens

En udmærket film, især hvis man kan lide såkaldt "realistisk" science fiction. Som mange andre skriver, så er den ikke banebrydende, men det er godt gys og den er underholdende.

Mads fra https://sundhedplus.dk/

Martin Nystrupuser/926817

Det begynder godt, men bedst som spændingen bygges op, presser Alien-referencerne sig (kraftigt) på. Det bliver lettere kedeligt og forudsigeligt.

Den er lysår fra at ramme samme klaustrofobiske og nervepirrende stemning som i "Alien" fra '79.

Tupannaq

Vild klaustrofobisk oplevelse og med til at ødelægge lysten til st tage til rummet. Fremragende.

Segoyuser/116755

Ja den er et fint mix, af Alien/Gravity som S.Rico formuler det....

Den bette alien er godt lavet tænker først putte nutte men så tog den alien lige revance!!

De var 6 som tog ud, hvor mange overlevede......kommer der En mere....

Vi fik da et lille gys , trods have læst den havde fået hentydning til Alien film udfra trailer/skrivelser herinde, dog ikke forventet blev sådan ufff ufff hvorfor vil de lige undersøge Mars altså.

Peter

Filmen levede helt op til mine forventninger.
Filmen er på ingen måde epokegørende men "bare" ganske fin underholdning.

Ardimon

Den var god og klaustrofobisk, samt gav mig det KICK jeg forventede. Godt udført og kan klart anbefales, hvis du er til rumgys.

S. Rico

Man skal ikke forvente verdens mest originale historie. Når folk skriver, at Life er en slags blanding af Gravity og Alien, så skal det tages helt bogstaveligt. For det ER nærmest bare de to film blandet sammen. Det synes jeg dog ikke gør noget, for Life er meget effektivt skruet sammen.

Vi befinder os på ISS, hvor vi stille og roligt introduceres for et hold på 6 team medlemmer, der ønsker at studere et ekstraordinært fund fra Mars. Her er ingen supersoldater, androids, eller ultra intelligente videnskabsfolk, der kan løse ethvert problem. Holdet består af ganske almindelige mennesker. Og heroppe i vægtløs tilstand kan en person, der normalt vil sidde lænket til en kørestol på Jorden, udføre nøjagtig samme arbejde som alle andre.

Studiet af fundet fra Mars, som viser sig at være en levende organisk celle, går selvfølgelig ikke helt som planlagt. Men selv om man godt ved, hvor det nok bærer henad, så er det ganske nervepirrende at følge. Slutningen er ikke nær så uforudsigelig og chokerende, som skaberne af filmen måske kunne have ønsket, men det er stadig en herlig syret måde at slutte løjerne af på.

Jens Kirk

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet. Så jeg ved heller ikke, om jeg fik mine forventninger indfriet. Det var en OK film, ingen tvivl om det. Der var fede lydeffekter og der var rystelser i biografsæderne. Men holder historien i "Life" til en lang spillefilm? Jeg ved det ikke? Et sultent monster fra Mars er ligesom hovedpersonen. En skolekasse nede på Jorden døber den "Calvin". Det lyder jo så sødt. Men Calvin er ikke sød. Calvin er ond. Eller? Måske Calvin bare vil overleve. Løven på savannen og Krokodillen på flodbredden er jo heller ikke onde, når de nedlægger et byttedyr. De gør bare som de gør. Og de gør det for at overleve. Og på ISS en 300-400 km over Jordens overflade, der er der 6 mennesker og så Calvin, det vil sige 6 byttedyr og 1 rovdyr. Og så kan man selv lægge 2 og 2 sammen og gætte sig til resten. Calvin er lynende intelligent. Lynende hurtig. Og særdeles sulten. Velbekomme.

thomasuser/167829

De er begge rumgysere, men så stopper sammenligningen næsten også.

Der findes en levende organisme i rummet, der ikke er fra jorden. Missionen er at checke denne organisme og teste den, før den bringes videre til jorden til flere test.

Testene går galt og organism slår igen. Så forskellen på de to er at alien er morderisk per natur (en alpha predator), amøben er reaktionær på sine omgivelser.

Filmen er klinisk og ikke apokalyptisk som alien. Det foregår på en rumstation hvor alt er veloplyst og hvidt.

Som filmen er, er den udemærket. Den er ikke prangende på nogen planer, og der et par mindre plotholes der dog for historien er relativt ligegyldige. Men ingensteders så store som nogle her tilskriver filmen.
Filmen prøver at være lidt mere end den er, bla ved skuespiller valg. Men i sidste ende er det en lidt forglemmelig film, der bare er en film man ser fordi man godt kan lide film. Man skal ikke rigtigt se den fordi den foregår i rummet. Den er på intet plan klaustrofobisk og indelukket som mange rumfilm netop er når det går galt. Og man må slet ikke forvente et alien gys.

Filmen ville jeg helst gerne give 3½ stjerne. Den er ikke ringe nok til rent 3 stjerner, men heller ikke rigtigt god nok til at få den 4 fordi den er så forglemmlig. Det er en pæn rumgyser. Flot grafik, klinisk og knapt nok en gyser.
Så den ligger på stadiet, glad for at have set (men ser den ikke en gang til), og så sådan lidt halvskuffet.

Det sprøde popcorn

Advarsel - spoilers

I et forsøg på at lave en flot film a la Prometius og Aliens, er der max fokus på effekterne og minus sammenhæng i historien.

En superorganizme, man langsomt får vækket til live, går i dvale ved et lille udslip. Det er der ikke noget odiøst i. Men at den blot få timer senere så kan overleve i universets vakuum i en lang periode er jo helt lost.

Læg dertil at - fuldstændig som i Gravity - at man må forvente en hvis modstandsdygtighed overfor lidt pres fra astronauter man sender op.
Det kan simpelthen ikke passe at ved den mindste smule press, alle råber og skriger, fuldstændig mister besindelsen og det lige belejligt passer til den næste scene...

Det groveste eksempel er hvor en af austronauterne har fået gemt sig i sin sovekapsel for den her super Calvin af et monster. Samtidig lykkedes det for de resterende overlevende at fange monsteret og tømme afsnittet for al luft (= vakuum)så det skulle falde til ro. Nu beslutter sovekapsel-idioten at det er NU han skal flugte og kan uden tryk udligning eller nogen problemer åbne indtil det ellers vakuum-aflukkede kammer. Her kræver det ikke mere end en lille svensknøgle et par drej, før hele ISS rumstationen pludseliger ude af balance....

...behøves man at nævne at de resterende astronauter IGEN IGEN skider på sikkerheden, går langt over det rimelige - som igen gør monsteret kan fortsætte sin hærgen OG de få drej fra idioten nu har sendt ISS og monsteret på vej ned i mod jorden :-(
Som om dem der har lavet Sharknado OG Piranas3D har tænkt: "Nu skal vi da lave noget bræk i Sci-Fi-genren" 8-/

Selv lyden var irriterende og dræbende :-((

Sad med en stor lyst til at gå ca. halvvejs i filmen for at forsøge at få mine pengene tilbage. Men vil nu blot komme med en KÆMPE advarsel om ikke en gang at leje denne film på DVD/stream den. Det er ca 2 timer af jeres liv i aldrig kan få igen - og mener ellers jeg har set min del at tvivlsomme Sci-fi film igennem min korte eksistence :'-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.