Cookie- og Privatlivspolitik

Licorice Pizza

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig og positiv grundstemning og enkelte passager med en let dramatisk stemning. Der er eksempelvis scener med skænderier mellem unge og voksne og i en kort scene får en karakter en lussing. I andre scener optræder voksne følelsesmæssigt ustabile og i en kort sekvens udviser en karakter truende adfærd. Da ingen ses komme til skade og fordi handlingen grundlæggende er roligt fortalt og flere steder også benytter humor til forløsning af det dramatiske indhold, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke urovækkende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
17.03.2022
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Licorice Pizza
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Licorice Pizza poster

Filmen 'Licorice Pizza' er instruktøren Paul Thomas Andersons nyeste projekt efter senest at have lavet Den skjulte tråd.

Komediedramaet foregår i Los Angeles i 1973, hvor den high school-studerende og succesfulde barneskuespiller, Gary, forelsker sig hovedkulds i den 25-årige Alana.

Men det er ikke nemt at være hverken Gary eller Alana, som begge to står overfor hver deres skillevej. Gary er snart færdig med high school og skal finde sin vej i det spæde voksenliv, mens Alana er midt i 20'erne og skal til at være en "rigtig voksen".

Undervejs bliver de to og deres relation til hinanden udfordret. For det er svært at forene teenage-uskyldighed med næsten-voksen-fandenivoldskhed. Og har de nu også hinandens ryg, når det virkelig gælder?

I rollen som Gary ses Cooper Hoffman, der er søn af Philip Seymour Hoffman, som har arbejdet sammen med Paul Thomas Anderson på flere film, heriblandt The Master. Rollen som Alana spilles af Alana Haim, som normalvis er kendt fra bandet Haim, hvor hun optræder sammen med sine to storesøstre.

Derudover byder rollelisten på store navne som Bradley Cooper, Sean Penn og Tom Waits. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.8
4.9

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Licorice Pizza' er Paul Thomas Andersons morsomste film til dato. Det er også en af hans mest rørende, selv om Alana virker mindre ægte end Gary, der er baseret på en af instruktørens venner." (Wendy Ide)

 • Berlingske

  "'Licorice Pizza' minder mere om en ældre slægtning, der fortæller historier fra sin barndom. Der er ikke en klassisk spændingskurve, point of no return, klimaks og den slags, men til gengæld masser af varme, charme og sjæl. Og humor er der sandelig også, typisk af en absurd slags, som er svær at forklare på skrift." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "San Fernando Valley i Californien anno 1973 bliver lyslevende for os i den vellykkede film, der handler om den intense, første kærlighed, om at gå fra barn til voksen og opdagelsen af nye muligheder og uudnyttet potentiale." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Filmen er en "Coming of Age"-fortælling i bredeste forstand: For sine personer, for en livsstil og for en tidsalder. Medvirkende til dens troværdighed er dens to unge, friske skuespil-debuterende hovedroller: Alana Haim og Cooper Hoffman som Alana og Gary. Begge lever sig med kæmpetalent ind i roller og tidsbillede." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Men luk øjnene, hvisk ’Lakridspizza’, forestil dig Californiens sommervarme og en fornemmelse af at alle farver kan folde sig ud i den her skøre verden, så er du inde i Andersons duftende, smagende, sirligt komponerede og umådeligt detaljerede univers." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "En stor dreng møder en ung kvinde og skruer charmen på, og så ruller der ellers en lavine af vidunderlige scener, replikker, bipersoner og øjeblikke i Paul Thomas Andersons festfyrværkeri af en film, 'Licorice Pizza'." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man fortaber sig fuldkommen i Paul Thomas Andersons vidunderlige hyldest til Los Angeles anno 1973." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En prægtig film skudt på 35 mm med gamle filmkameraer dyrker et soldiset, californisk look, der også med sit soundtrack rammer sin tid så rent, at man bare har lyst til at flytte ind i filmen og kravle om bord på en vuggende vandseng fra Fat Bernies." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Paul Thomas Andersons mest nedtonede film er en øjeblikkelig coming of age-klassiker med sin berusende skildring af ung kærlighed i udkanten af Hollywood i 1970’erne." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lucidia

Alt hvad der sker i denne film er totalt ligegyldigt og uinteressant. Der prøves desperat på at skabe noget seværdigt, men når man har et virkelig dårligt manuskript, lykkes det aldrig.
Og derudover er der absolut ingen kemi mellem de to skuespillere i hovedrollerne.

S. Rico

Paul Thomas Anderson har begået endnu en syret og quirky film, der foregår i 70'erne - og hvor seeroplevelsen er, som at være der selv.

Han har også begået et kæmpe scoop med de to hovedroller, der begge har deres filmdebut i Licorice Pizza. Alana Haim og Cooper Hoffman er intet mindre end vidunderlige og spiller, som om de aldrig har lavet andet.

Det er en rigtig hang-out movie uden nogen egentlig handling. Man følger den 15-årige Gary, som får charmeret sig ind på den 10 år ældre Alana. Det er ikke som sådan en romantisk komedie, for som Alana siger i starten: "vi kan ikke blive kærester - det ville være ulovligt". Så vi er mere ovre i en ungdomsfilm, hvor de i hinandens selskab har alle mulige underlige aktiviteter som at sælge vandsenge, lave skuespil og andre småjobs - samtidig med at de hver især får erfaringer med det modsatte køn.

Den er - naturligvis - filmet på rigtig film og med det helt rigtige 70'er look. Farver, tøj, frisurer m.v. er bare helt gennemført. Men intet af det ville fungere, hvis det ikke var for de to fantastiske hovedroller, der bærer hele filmen. De er skønne at være i selskab med, og man kan kun glæde sig til at se mere til dem fremover.

4½ stjerner.

Christoph

Denne film har alt for at blive en kultfilm. God musik, gode skuespiller og en historie som kører med en rund i manegen. Jeg er allerede begyndt på at elske denne film, det er så mange scener som er værd til at se igen og igen. Helt klart 6 stjerner og ikke mindre.

Michael

Hvornår kan man bestille billetter til filmen?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.