/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Libanon

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.05.2010
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lebanon
|
Juni, 1982 - Den første Libanon-krig. En enlig tank og dens soldater sendes afsted for at holde en fjendtlig by i skak. En ganske simpel mission, som ender i et mareridt.

De fire soldater i tankvognen er pludselig fanget i en voldsom situation, de ikke kan komme ud af. Drevet af frygt og det grundlæggende overlevelsesinstinkt prøver de på at finde en mulig vej ud af krigens kaos.

Filmen er blevet belønnet på en række festivaler - ikke mindst med Guldløven i Venedig - og filmens stemning er blevet sammenlignet med den tyske klassiker 'Das Boot'.

'Libanon' introduceres af Ole Sippel den 4. maj kl. 18:30 i Dagmar Teatret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
4.9
4.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... de unge medvirkende er alle fremragende. Troværdigheden er total, og 'Libanon' er rystende, gribende og uforglemmelig." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en kompromisløs antikrigsfilm." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en film i særklasse, en stærk, personlig skildring, der ser krigen med soldaternes øjne..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en genialt tænkt film ... et stærkt psykologisk portræt af fire soldaters oplevelse af krigen, som hænger ved både nethinden og bevidstheden længe efter." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en på alle måder hårdtslående film, som man mærker i mellemgulvet." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Nervepirrende krigsfilm fortjener alle sine priser..." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

At sammenligne filmen med Das Boot, ligger lige for. I begge film deltager mændene i en krig, indespærret i en blikdåse.

Men Das Boot er et mesterværk, og en kraftanstrengelse, det er denne film ikke - selvom den har mange fine passager og virker meget autentisk. Vi oplever omverden gennem et enkelt kighul, samt fra få andre udefra kommende - og det giver et godt indblik i rædslerne ved krig, og den psykologi som opstår blandt pressede mennesker.

Absolut værd at se.

Omar user/944371

Glæder mig til at se den, i sær fordi jeg selv kommer fra LIBANON

jackieuser/615639

Hvorfor er den ikke kommet til Aalborg der er jo mange fra aalborg der ville se den ???

sharonuser/776915

Har set boufor og nu Libanon...flere af dem Tak!!

Morganauser/628950

Er Odense ikke Danmarks 3. største by? Nogle gange synes man bare at den må ligge et eller andet sted i langbortistan, hvem er det som sidder og bestemmer: "Nåeh i Odense er der nok ikke et publikum til den film"?
Libanon til Odense og hurtigt! Jeg vil se den film.

Cédricuser/29256

har kun set lidt af filmen, og traileren..er selv 100% libaneser.førstehåndsindtrykket har altid været negativt, ...det er en israelsk film med titlen på et land "Libanon" ...jeg er træt af at Libanon hele tiden skal blive associeret med tanks og krig..prøv at kigge på coveret af filmen..en tank hvorunder der med blokbogstaver stå LIBANON... jeg hader det.. for Libanon er meget andet end tanks og krig...og filmen virkede også for ensidig i starten hvor man ser hvor "hårdt" de israleske soldater har det i tanken..jeg var ved at brække mig...men indrømmer jeg måske har været fordømmende da jeg ikke har set den helt..kunne bare ikke få mig selv til det. ... alle medier anmelder den positivt... men så tænker jeg hvorfor mon? .........for at skabe endnu et negativ billede af den muslimske og arabiske verden?? .... tak.

Fatima

VIL SE DEN! (:

Fatima

VIL SE DEN! (:

Line

Vi så filmen igår i Århus, og jeg kan varmt anbefale den! Den var utrolig ubehagelig at se, men også en af de bedste film jeg har set i længere tid.

ahmaduser/22774

jeg har set filmen, og den er meget præget af hvad der sker i selve tank vognen, men der sker vigtig hændelser, som vi høre ikke noget om. på nogen andre måde, er den meget præget af et enside historie, hvor vi ikke høre eller ser andres oplevelser. den henviser kun til den israelske hær og glemmer eller undlader andre vigtige punkter i historien..det er ellers min mening... :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.