Cookie- og Privatlivspolitik

Lev om natten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en intens og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med biljagter, eksplosioner, slagsmål, skyderier og likvideringer. I flere af disse scener fremstilles volden udpenslet og realistisk, f.eks. når personer skydes i hovedet, får halsen skåret over eller smides i døden fra et tag. I en scene skydes en af filmens centrale personer ihjel for øjnene af sin partner og sin grædende lille søn. På grund af filmens mange blodige og brutale voldsscener, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2017
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Live by Night
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Lev om Natten' tager sin begyndelse i 20ernes brølende Boston, hvor sprutten flyder og styres af et underjordisk netværk af hårdkogte gangstere.

Enhver, der vil lægge moralen på hylden, kan opnå magt, og Joe Coughlin har for længst vendt ryggen til sin strenge opvækst for at leve livet som fredløs.

Men selv blandt kriminelle er der regler, og da Joe stjæler kæresten og pengene fra en magtfuld mafiaboss, er han gået langt over stregen. Kærlighedsaffæren tvinger Joe ud af Boston og ind i Tampas brutale underverden.

'Lev om natten' er en klassisk gangsterfilm baseret på Dennis Lehanes bog fra 2012. Det er den fjerde filmatisering af Lehanes romaner, der tidligere har ført til Mystic River, Shutter Island og Gone Baby Gone.

Sidstnævnte var instrueret af Ben Affleck, der denne gang er både instruktør og hovedrolleindehaver.


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
4.1
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Affleck er en dygtig mand, men 'Lev om natten' er langt fra ligeså go' som 'Argo' ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Handlingen forekommer både springende og rodet, og der bydes ikke på iøjnefaldende skuespilpræstationer. Bedst er den altid solide Chris Cooper ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en underholdende, men lidt klodset gangsterfilm ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Afflecks film kritiseres for ikke at være mørk nok, hård nok, passende kynisk. Det er dog en holdning, han vælger. [...] Denne iboende anstændighed – plus den prægtige periodeskildring – gør 'Lev om natten' særdeles seværdig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det gik glimrende i The Town, og endnu bedre i Argo (der som bekendt scorede en Oscar som bedste film). Det må have løftet hans selvtillid til nye højder, meget naturligt.

Og skal man nævnes blandt de helt store, som Martin Scorsese,Francis Ford Coppola og Brian De Palma - så er man nødt til at lave en ordentlig gangsterfilm. Sådan har Affleck sikkert tænkt - og da han fik fat i et manuskript fra Dennis Lehane (Mystic River, Shutter Island og hans egen Gone Baby Gone), som handlede om netop det - så så det ud som et perfekt match.

Filmen har endda et anderledes tvist, da KKK og race også ender med at blive en vigtig del af historien - som starter i Affleck's egen hjemby Boston, og ender i Miami.

Historien er fin nok, men der er ikke højdepunkter eller godt nok skuespil, til at sikre den en plads i nærheden af de bedste fra genren. Der skal meget mere til.

7/10

Claus

En sjov histore, jeg var den eneste den dag der var inde og se "live by night" en uærlig føles at have en hele sal for mig selv. men vider med filmen, jeg var rigtig spændt på at se "live by night" og man sikke en flot film. Hele handlen er omkring Joe coughlin (Ben Affleck) som er small time røver, stjæler fra de høje hæres poker spil samtidig med at han har en affære en mafia boss kone, og det ender til sidst med at det bliver opdaget og Joe bliver banke halv ihjel. Men får en ny chance af mafia boss Maso Pescatore (Remo Girone) han skal indtage Floridas rome sort marked og bygge et nye liv op. Ben Affleck er som altid fantastik virkelig giver hans rolle troskab men også Elle Fanning gør er rigtig godt arbejde som politi chefs datter som bliver fuld kristen efter af have sine drømme film knust. jeg har virkelig ikke meget dårlig ting af sige om filmen, en andet for nogle kan det godt virke langtrukket i 2 art og måske den trone som folk snakker med. derfor giver jeg "live by night" 4 eller B

Ghita

Det er en god og underholdende film, som er flot filmet. Der er dramatik, kærlighed og ondskab i en både forudsigelig og uforudsigelig sammenblanding, som fører filmen af flere veje. Kan klart anbefales som en god underholdningsfilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.