Cookie- og Privatlivspolitik

Lev, elsk, Paris

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder en række scener med udpenslet voksensex og porno chatrooms. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke grænseoverskridende på børn og unge unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.05.2022
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les Olympiades, Paris 13e
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles
|
Billetter

Den franske film 'Lev, elsk, Paris' følger den unge kvinde Émilie, der møder Camille, som står foran en fremtid som forsker. Camille lejer et værelse i Émilies lejlighed, og snart bliver de to tiltrukket af hinanden.

Nora er netop startet på jurastudiet, men bliver snart offer for en ødelæggende begivenhed, der ad omveje ender med en kontakt til kvinden Amber.

Skæbnen vil, at Émilie, Camille og Noras veje krydser, og det fører til venskaber, konflikter... og sex.

Filmen er instrueret af Jacques Audiard, som tidligere har stået bag hårde film som ProfetenSmagen af rust og ben og Guldpalme-vinderen Dheepan. 'Lev, elsk, Paris' er en anderledes let og ofte humoristisk sag, der dog også har masser af tyngde i sine moderne temaer om livet i 2010ernes Frankrig.

Temaerne hører godt nok nutiden til, men tonemæssigt lægger filmen sig op ad klassikere fra den franske nybølge som fx Jules & Jim, hvor der også er en charmerende kærlighedshistorie på spil. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
3.5
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jacques Audiard har skabt en af sine mest følelsesladede film med 'Lev, elsk, Paris', der går tæt på situationer, som alle, der har levet og elsket, kan genkende." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Lev, elsk, Paris' emmer af ønsket om at høre til og turde være sig selv – meget gerne sammen med andre. Det er et interessant indblik i storbyunges forsøg på at finde sig selv." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Den skal virkelig kæmpe for at få livet som ung middelklassefranskmand til at virke dramatisk. Og det gør den." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Fransk kærlighedsdrama indfanger svimlende forelskelse og livets smertelige erfaringer, men man forlader biografen med et kæmpestort smil på læben." (Pernille Bergendorff)

 • Information

  "Den fremragende franske film 'Lev, elsk, Paris' fortæller med fabelagtig indfølelse om tre kvinder og en mands kærligheds- og sexforviklinger i en verden, hvor internettet er motorvejen til hurtig tilfredsstillelse – men også indebærer fare for at ende punkteret i nødsporet." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "'Lev, elsk, Paris' føjer et nyt smukt lag til de filmiske fortællinger fra Paris." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Lev, elsk, Paris' er blevet en livlig, sprød og velspillet film om en gruppe ikke længere helt purunge parisere, der stadig lever unge, søgende og rastløse liv med et minimum af ansvar, ikke så lidt selvbedrag og et element af snigende eksistentiel panik." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Lev, elsk, Paris' er en strålende film om at være kærligheds- og identitetssøgende millennial. På en gang slående genkendelig og en vidunderlig miljøskildring af et Paris, man har lyst til at blive slugt af. " (Thea Torp)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.