Cookie- og Privatlivspolitik

Les Misérables (2012)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
2 timer 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les Misérables
|

Musicalen 'Les Misérables' foregår i det 19. århundredes Frankrig, hvor den noble Jean Valjean (Hugh Jackman) har skabt sig en succesfuld tilværelse med masser af indflydelse.

Hvad ingen ved er, at Valjean kommer fra ludfattige kår og faktisk er en bortsluppen straffefange. Da den ihærdige politiinspektør Javert (Russell Crowe) pludselig dukker op i Valjeans by, genkender han den tidlige indsatte, og snart sætter en årelang menneskejagt ind.

Valjean undslipper, men da han og adoptivdatteren Cosette (Amanda Seyfried) mange år senere slår sig ned i Paris, forelsker hun sig i den unge revolutionær Marius (Eddie Redmayne), hvilket atter placerer Valjean i Javerts søgelys.

'Les Misérables' er baseret på Claude-Michel Schönbergs musicalversion af Victor Hugos klassiske roman fra 1862. Stykket har spillet uafbrudt siden 1980 og er i dag verdens længst spillende musical.

Hugos oprindelige 'Les Misérables' er også blevet filmatiseret utallige gange - sidst af danske Bille August - og nu har Kongens store tale-instruktøren, Tom Hooper, kastet sig over en variant af det historiske drama. Hugh Jackman, Russell Crowe og Anne Hathaway sang alle filmens sange live.

'Les Misérables' er en del af Biografklub Danmark.

Musicalen modtog tre Oscars, bl.a. blev Anne Hathaway belønnet for Bedste kvindelige birolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (918 votes)
4.4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Balancen mellem storladent og intimt er svær - ikke mindst med sang og musik. Det lykkes ikke helt. Men når det gør, er 'Les Misèrables' fejende flot. Og lidt for meget – men det må musicals gerne være." (Louise Kidde Sauntved)

 • Børsen

  "Alt i alt er Tom Hoopers ambitiøse film af versaler og udråbstegn vellykket. Jeg fandt dog 'Les Misérables' mere imponerende end underholdende – og ikke så lidt overvældende. Men afgjort en biograftur værd." (Morten Dürr)

 • BT

  "... svulstig, flot og pompøs. Men som film betragtet er den en skuffelse." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en fejende flot film,,, Selv en inkarneret musicalskeptiker som undertegnede havde svært ved ikke at overgive sig. Og var godt underholdt samtlige 157 minutter." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man føler sig hensat til et storstilet, filmet teater [...] 'Les Misérables' har alt for travlt med at agere udstyrsstykke til at engagere følelsesmæssigt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... med en spilletid på 157 minutter bliver det trættende, at kameraet fæstner sig ved personernes ansigter i samme billedbeskæring sangnummer efter sangnummer... Hvis prisen for at få skuespillerne til at synge live til kameraet er, at resultatet føles som filmen teater, så er det ikke umagen værd." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Filmen lider under den mærkelige idé, at den skal være filmet teater med kulisser, der ligner noget Det Kongelige Teater har leveret helt tilbage fra Johanne Luise Heibergs tid." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Hvis man tror, man kender 'Les Misérables' for godt til at sidde gennem det hele igen, eller hvis man tilhører typen, der hader musicals af princip, bør man lægge fordommen fra sig og se denne film. [...] De enkle musikalske arrangementer gør den gamle forestilling til en nøgen, ny og medrivende oplevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Linda

Filmen var lidt kedligt

Christian Arnét

Flot film med dejlig musik, jeg ikke fortryder.

tusnelda

Og fantastisk cast.

Lizette

Synes det er en modig og god film. man kender jo historien, hvilket jeg var glad for inden jeg så den. Ved ikke rigtig hvad mine forventinger var. Vidste godt de sang hele vejen igennem, men synes måske den blev lidt for lang fordi sangen blev for meget for mig i det lange løb. Den får 4 stjerner fordi skuespillerne gjorde det så godt og var modige nok til at gøre det, selvom det ikke lød fantastisk!!!

Jonas

LES MISÉRABLES (2012) - 4 ud af 10

Jeg må starte med at sige at trods jeg generelt er glad for musicals, så har jeg aldrig set nogle af de forrige versioner af Les Misérables - hverken på diverse scener eller det store lærred. Derfor er dette review udelukkende lavet ud fra hvor godt jeg synes der formås at formidle en historie og lave en storslået musical, og altså ikke hvor godt de følger original materialet.

Denne nye udgave af Les Misérables er en musical på præcis den måde, jeg bryder mig allermindst om: Nemlig når ALT skal synges HELE tiden uden stop og helt lige meget om der er melodi eller rytme i det. På præcis samme måde, som man også så det i Burton’s ”Sweeney Todd” fra 2007, og der lød hele trods alt bedre.
Dette skyldes det vovede, men uden tvivl imponerende valg at lade skuespillerne synge fuldt ud on set, i stedet for at optage og mixe sangene i et studie, som man kender fra de fleste andre musicalfilm.
Problemet med dette er, at det vigtigste element ved en musical e, at det lyder hammergodt, så snart skuespillerne åbner munden og begynder at synge - ellers kunne man jo ligeså godt lave en film uden sang. Så når alt vokal er optaget on location på denne måde, dukker der desværre mange uslebne, kejtede toner op, hvilket nemt gør en følelsesladet sang ufrivilligt morsom.
Samtidig hjælper det heller ikke at filmen lider af Mamma Mia-syndromet, hvor skuespillerne desværre lader til at være blevet valgt pga. deres berømmelse, frem for sangtalentet. Russell Crowe har fået meget kritik de fleste steder for hans sangstemme, men selvom hans stemme ganske rigtigt føles fuldstændig malplaceret, er det faktisk Hugh Jackmans nasale, vibrerende røst, der er mest uudholdelig at høre på i 2½ time!

Der er uden tvivl virkelig gode sange med i musicalen, hvilket jo også er grunden til at den er blevet så kendt, som den er. Men alt for ofte drukner disse sangperler i alt det andet melodiløse pjat, der også skal synges, og de kommer derfor aldrig til deres fulde ret eller stå som filmens styrker, hvilket de burde.
Mange scener, der ikke behøvede sang, ville stå lang stærkere havde der været almindelig tale, hvor skuespillerne kunne fokusere en tand mere på den rette dynamik i form af godt sammenspil og intenst skuespil.
Normalt i musicals dukker sangnumrene oftest op for at understrege en scene eller følelse, og hjælper til med at udtrykke ting, der ellers ville lyde fjollede, hvis det bare blev sagt. Men her gør sangene det modsatte: De dræber al intensitet og spænding en scene kunne ha haft, da skuespillerne mest bare står med stive blikke og koncentrere sig om at synge, og der er sjældent meget følelse at finde i deres stemmer.

En anden af filmens mest iøjnefaldende mangler er, at det virker som om der ingen koreograf har været. Alle sidder på stole, ligger i senge eller står ret op og synger - der forsøges akavet at gøres op for dette ved ofte at have obskure skæve vinkler med kameraet, men det er en mærkelig og tam erstatning.
Den mangler virkelig et godt, storslået nummer, der fanger interessen og huskes - Moulin Rouge havde "El Tango de Roxanne" Chigaco havde "Cell Block Tango" og Nine havde f.eks. "Be Italien". Les Miserables har ikke én eneste storslået scene, hvor der er langt imponerende kreativitet og artistisk udførelse i.
Der er ganske rigtig et par sange, der opfindsomt går igen her og der, men deres effekt og mindeværdighed falmer, når der konstant synges som et langt samlebånd i 2½ time, og man aldrig er ordentlig klar over, hvornår en sang slutter og en ny begynder.

Alt i alt er Les Misérables mest en flot film, hvad angår miljøer og kostumer. Men lang og træg at komme igennem på ALLE andre punkter. Med undtagelse af åbningsscenen er der ingen kreativitet langt i udførelsen, og den føles hurtig meget tam, da folk mest bare står og synger hinanden lige op i hovedet, uden meget bevægelse. Instruktøren, Tom Hooper laver bestemt gode film, men hans stil lader til at fungerer bedst til drama-genren, og ikke et storslået musical fænomen.
Jeg tror, man primært skal være gammel fan af Les Misérables.historien, før denne film virkelig tiltaler en, for det er en træg og uinspirerede oplevelse for første gangs seere.

S. Rico

Meget enig. Hvis sangene ikke lyder hammergodt, hvad er så idéen med en musical?

sanne

Bedste musical jeg har set

Var fuldstændig fanget i samtlige 157 minutter, flot skuespil ikke mindst af Eddie Redmayne og Hugh Jackman.

Skal bestemt ses igen

Kimuser/770313

Fældede en tåre hvilket ersjældent

Belindauser/75663

- rigtig god! skuespillerne spiller fantastisk, synger godt og scenerne og kostumerne er fuldstændig fantastiske! Det skal siges at jeg er glad for at have læst lidt på historien inden, for jeg synes den var lidt svær at springe ind i. Den er gribende og lang, ikke at det gør noget. En film der er værd at se hvis man vil se noget anderledes.

Camilla

Jeg har det normalt meget anstrengt med musicals, men havde sat mig for, at denne var en must-see, hvilket jeg bestemt ikke fortryder.
Bevares det er lidt specielt at forholde sig til en syngende Russell Crowe, men den er filmet super flot og jeg synes det er fedt, at det teater agtige scenarie er gennemført.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.