Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Les Miserables

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et hårdt kriminelt miljø og har i mange scener en meget aggressiv og hadefuld stemning. Den indeholder flere scener med voldsomme skænderier, forfølgelser, overfald, slagsmål, mishandlinger og skyderier, samt scener, hvor politiet optræder brutalt hensynsløst. I en scene fx bliver en dreng skudt i hovedet af en politibetjent under et opgør mellem politi og beboere. I en anden scene bliver en person slået og mishandlet af en gruppe drenge på en trappe. Da flere af de voldelige scener samtidig er blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
02.01.2020
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les misérables
|
Billetter

Det franske drama 'Les Miserables' følger politimanden Stéphanes første dag på arbejde i det berygtede ghettoområde Montfermeil - forstaden bl.a. kendt fra Victor Hugos romanklassiker.

På denne varme sommerdag fejres Frankrigs VM-titel i fodbold, men glædesrusen er snart overstået. I Montfermeil, mindre end en time fra Eiffeltårnet, kommer situationen hurtigt ud af kontrol, da en ung dreng stjæler en løveunge fra et cirkus og distriktets mange undergrupper begynder at bekrige hinanden.

Midt i det hele står en anden ung dreng med en vigtig drone-optagelse, og ikke mindst Stéphane og hans to nye kolleger, Chris og Gwada. To politimænd, der ikke går af vejen for at bøje reglerne. 

'Les Miserables' vandt juryens specialpris i Cannes og er Frankrigs Oscar-bidrag for bedste udenlandske film.

Instruktøren Lady Lys debutfilm centrerer sig om de samme intense spændinger som vi så i den moderne klassiker Hadet, mens den også minder en del om den Oscar-vindende politithriller Training Day.

Les Miserables er nomineret til Oscaren for bedste ikke-engelsksprogede film. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
5.1
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Les Misérables' er en velfortalt og syngende lussing af en fortælling fra Paris´ udkanter, hvor smerten og spændingen sidder i kroppen." (Stephanie Caruana)

 • Filmland P1

  "Det er et stykke moderne frankrigshistorie, et stykke aldeles vigtig nutid, 'Les Misérables' præsenterer, og i en tid hvor fransk film virker håbløst optaget af verdensfjerne og opløftende fortællinger for middelklassen, renser Ladj Lys film i dén grad luften." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Efter 'Les Misérables' genopstår troen på filmmediet, mens troen på verden er forsvundet. Så længe den dog eksisterer og lige netop hænger sammen, vil der befinde sig et nyt mesterværk i den. Et brændende mesterværk med titlen 'Les Misérables'." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Det dirrer af vold og uforløste frustrationer i Ladj Lys debutspillefilm, 'Les Misérables' [...]. Den socialrealistiske film kaster et nuanceret blik på en betændt socialpolitisk konflikt, man ikke behøver at være franskmand for at genkende eller forstå." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Ladj Lys film har unægtelig nerve og liv. Den forskønner måske også tingene lidt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Elias

Super spændende og interessant film, set ved forpremiere. Virkelig underholdende kultur fortælling om nogle betjente i et fransk ghetto-område, som man ikke lige kan forestille sig. Man keder sig ikke på et eneste tidspunkt.

Gør jer selv en tjeneste og tag ind se filmen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.