Cookie- og Privatlivspolitik

Legend

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning, og indeholder en række scener med vold: Mennesker slås med knytnæver - ofte med slag i ansigtet. I et længerevarende masseslagsmål slås der med knojern og hamre. En mand skydes i panden og en mand stikker og dræber en anden med talrige knivstik. I en længere scene ses en mand ophængt med hovedet nedad blive slået i ansigtet og torteret med elektriske stød, mens han skriger. Scenerne er i flere tilfælde langvarige og der dvæles ved slag og blodige kroppe og ansigter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2015
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Legend
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Legend' handler om det identiske tvillingepar Reggie og Ronald Kray - to højtprofilerede personligheder i 1960ernes pulserende London, der samtidig styrede den kriminelle underverden som gangsterkonger.

Personlighedsmæssigt er Kray-brødrene vidt forskellige. Ronald lider af svære psykiske problemer, mens Reggie er fornuftens stemme, der må kæmpe for at styre de lyssky forretningen udenom sin brors mere voldelige tendenser.  

Tom Hardy, der oprindeligt brød igennem i rollen som den ligeledes autentiske kriminelle Charles Bronson, spiller dobbeltrollen som nogle af mest berygtede kriminelle i Englands historie.

'Legend' bygger på John Pearsons bog 'The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins' og instrueres af Brian Helgeland, der er bedst kendt som manuskriptforfatteren bag ’L.A. Confidential’ og ’Mystic River’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (90 votes)
4.4
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I perioder er der ramasjang nok til, at man ikke keder sig, men når grundmaterialet er så kraftfuldt, virker afleveringen unødig overfladisk og med tungen så langt ude i kinden, at interessen fordufter undervejs." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... primært er det lidt over to timers brutal underholdning, der vil hvirvle dig langt væk fra virkeligheden." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... Tom Hardy er en fornøjelse at se på, selv om der i bund og grund er mere show off end substans i hans præstation. Men når man er så dygtig, må man godt blære sig lidt en gang i mellem." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Ingen tvivl om at stjernen Tom Hardy gør det fremragende i den dobbelte rolle som både Ron og Reggie Kray. [...] Men det er samtidig også endnu et gimmick i en film, der næsten udelukkende består af kulørte gimmicks, og som ikke gider forholde sig til virkelighedens Kray-brødre som andet end modellervoks i en gangsterfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "De mere end to timers spilletid gør, at der koges suppe på hver eneste lille hændelse i en grad, så de helt mister både spænding og intensitet. Det er noget så ærgerligt, for 'Legend' har alle ingredienserne til et solidt drama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I stedet for dybere personkarakteristikker og gennemførte sideplots har Brian Helgeland [...] brugt kræfterne på det gnistrende flotte tidsbillede og det fascinerende, men også uforløste drama mellem de to brødre i Tom Hardys helt fænomenale inkarnation." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Hardy skal nok trække folk i biografen, for som sagt er der kinetisk råstyrke i hans teatralske double whammy, men bagefter har man en flov smag i munden. Man bliver heller ikke klogere på brødrenes heltestatus." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
GiwizZeni

Er der noget bedre end en film med Tom Hardy i hovedrollen? Det skulle da lige være en film hvor han spiller begge mandlige hovedroller.
Jeg er vild med Tom Hardy. Han er en af de mest interessante skuespillere i øjeblikket. Så jeg var spændt på at se ham spille overfor sig selv som gangster tvillingeparret Ronnie og Reggie Kray.
Lad det være sagt med det samme, han gør det formidabel godt, både som den paranoid-skizofrene, cigarrygende og utilregnelige Ron og samtidigt som den intelligente, velmenende og glatte Reggie.
Stand-in's og CGI-effekter gør det således muligt for Hardy, ikke bare at spille to personer i samme skud, men også at ryge i et vanvittigt værtshusslagsmål - med sig selv...
Han måtte for min skyld også gerne vinde en Oscar for sin dobbelte præstation. En nominering vil i hvert fald være på sin plads. Der ud over er filmen æstetisk meget overbevisende i sin skildring af 60'ernes 'Swinging London'.
Men gangsterfilm er som bekendt næsten altid tragedier og 'Legend' er ingen undtagelse. Så selvom den nærmest må kategoriseres som en gangster-komedie, er det ikke nogen 'Feel-Good film'. Filmens fokus er også så meget på Kray-brødrene indbyrdes forhold og modsætninger, at selve historien ryger i baggrunden og jeg sad lidt tilbage med følelsen af at den kunne have været udfoldet meget bedre og mere medrivende. Men 2 X Tom Hardy: What's not to like?

Katja

Jeg var ellers ikke meget for at se den i starten.. men historien var faktisk rigtig god og så er den en perfekt kærestefilm, da der både er kærlighed såvel som slåskampe i lige store mængder ;)

Wayne

Tom Hardy er næsten smeltet sammen med gangster rollen - han fungerer perfekt som personer, som har psykopatiske træk.

Selve historien mangler substans og flere deminsioner - udover et selvmordstema, så er det vigtigste i filmen at Kray's er tvillinger.

Line FS

Unødig lang film - det varer 2 timer og 10 min, hvad sker der? Hvorfor følte man at den historie kunne bære det? Det er mig uforståeligt, især når der ingen form for udvikling er i fortællingen. Én eneste karakter gennemgår en udvikling, Reggies kone - som man undervejs undrer sig stærkt over hvorfor pludselig skal være filmens hovedperson?
Filmen handler ikke om de to tvillinger og deres forhold, den handler om Reggie og hans kone. Hvilket er et mærkeligt valg. Man har en speciel og autentisk historie man kan udnytte - og det vælger man så ikke at gøre, hvorfor dog? Jeg ved ikke om det er fordi filmen følger den ægte historie for meget, og simpelthen forsøger at blive så tro mod sandheden at der ingen form for spænding eller udvikling finder sted.
Det er en film som træder vande hele vejen igennem, og de samme scener gentages 3-5 gange, bare på andre lokations og med andre replikker.
Det sgu en ommer

Wolverine

Jeg sad fra første scene med et smørret grin. og det passer godt i hele humor elementet der ligger under filmens tema. Men tag ikke fejl denne film har nogle seriøse øjeblikke hvor humor er det sidste i ens tanker. Den handler i det store hele om hvordan Kray tvillingernes liv udformer sig fra små fisk i andedammen til at styre London. Man følger hovedsageligt Reg's liv og hans indædte kamp for at holde styr på både "forretningerne" og sin bror Ronald. Hvad Reg bygger op bryder Ron ned. det er endnu en film af dem hvor man holder med skurkene og håber at politiet intet kan stille op.
Tom Hardy er endnu engang i gangsterrollen (Sidst var det Lawless) nu dog i dobbelt op. Han spiller begge roller fejlfrit og man sidder flere gange og må minde sig selv om at der kun er én skuespiller og ikke to. hvis Lawless var en god gangsterfilm vil jeg kalde denne fremragende.

Trine

Jeg havde ingen forventninger da jeg skulle ind og se denne film. Men jeg blev positivt overrasket.
Fantastisk afspejlning af 60'ernes England, fede dialogier og godt valg af musik. Tom Hardy spiller begge Kray-brødrende til perfektion, men også med et fantastisk humoristisk twist.
En film jeg glæder mig meget til at se igen og igen!

Catrine Lunduser/1037317

Jeg er vild med at man ved bare at se på coveret, ved at det er en god film. Den skal vi se, færdig slut!

Nicouser/659215

Det er godt nok også på tide at de fik lavet en ordentlig film version af The Kray twins' liv. Den kan umuligt skuffe med Tom Hardy i hovederollen som de psykotiske gangster tvillinger. Den første film fra 1990'erne stank noget så grusomt, så fedt med en ny version :) :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.