Cookie- og Privatlivspolitik

Landet af glas

Tilladt for alle
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte scener med let uhygge og dramatik, og enkelte scener hvor børn trues og narres af voksne. I én lettere uhyggelig scene er hovedpersonen oprevet, da han finder nogle mystiske gæster i en lade, og i en anden lettere dramatisk scene bliver en pige taget til fange. I en tredje langvarig og spændingspræget scene jagter en voksen to børn, og han truer og overmander den ene. Da fortællingen overvejende er positiv og varm, og da hovedpersonerne er handlekraftige og stærke, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
19.07.2018
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Landet af glas
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch, Babybio
|
Landet af glas

Den danske fantasyfilm 'Landet af glas' handler om den unge dreng Jas, som bor alene på et nedlagt gartneri sammen med sin far, der er lastbilchauffør og ofte er væk. 

En dag finder Jas en pige og en gammel dame, der skjuler sig i familiens lade. De kalder sig Neia og Alva, ser underlige ud og siger, at de er en slags elvere, der ikke kan vende tilbage til deres hjem dybt inde i skoven. 

Sammen med sin ven Isak, beslutter Jas at hjælpe Neia og Alva, selvom det betyder modstand fra hemmelige agenter. Men snart kommer de på sporet af en sjælden og kostbar genstand, som muligvis er Elverfolkets helbredende perle...

'Landet af Glas' er skrevet og instrueret af de tidligere DR-børneværter Marie Rønn og Jeppe Vig Find. I de bærende roller ses Albert Rudbeck Lindhardt (Der kommer en dag), Arien Takiar (Iqbal-filmene) og Flora Ofelia Hofmann Lindahl (vinder af MGP 2015) i sin første filmrolle.

SE OGSÅ: Børn anmelder: Landet af glas.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (120 votes)
4.4
3.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... børneskuespillerne er så gode. Ikke mindst Albert Rudbeck Lindhardt, der har den store opgave både at vise Jas' sorg over moderen, hans frustration over faderens fravær, hans frygt for de mystiske forfølgere og hans stigende fascination af elvernes magiske evner ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen [er] visuelt set en fryd, og scenerne i gartneriet har al den magi, resten af filmen savner." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Forbillederne - Astrid Lindgrens dystre poetisk-didaktiske historier om død og ensomhed - anes overalt, men man når bare aldrig helt derhen i 'Landet af glas'." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "'Landet af glas' får en til at ønske, at de overnaturlige væsner i skoven eksisterede i virkeligheden, for man har lyst til at være en del af filmens magiske verden." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesperuser/366502

Dårlig instruktion og ligner børneteater i sit plot.

maria

Hej den er super God
En masse dejlige fantastiske skuespillere der gør det rigtig godt
Man kan godt se at instruktørerne Har været på børnefjernsyn
Jeg synes at man skal gå ind og se denne film Den fortæller en god historie fortælle om liv og død

brian

havde glædet mig til at se, men nøj hvor var den kedelig, det var faktisk kun Albert Rudbeck Lindhardt, der var en lys punkt med hans fantastiske skuespille præstation

PikaLink91

Filmen har potentiale, og skelettet til, hvad der kunne have været en god fantasy film, men kødet mangler. Min mor og jeg sad under hele filmen og ventede på en handling der aldrig helt kom.

Jeg fortryder ikke at jeg så den, men den var virkelig flad. Så giv mig hellere De Fortabte Sjæles Ø.

Nadia

Jeg har været inde og se den i dag jeg synes den er meget spændende under hele filmen var jeg sådan helt hvad sker der nu

Crooquser/607467

Det var ikke med de store forventninger, traileren virkede lidt tam, havde heller ikke rigtigt hørt om den. Tog alligevel mine piger med til forpremieren og må noget overraskende melde at begge mine piger på 8 og 12 syntes den var super god inkl. mig selv. Hvis man vil se en spændende film her i sommerferien med børnene, kan jeg klart anbefale den.

Vakse Viggo

Jeg regner med, at det ikke bliver det helt store.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.