Cookie- og Privatlivspolitik

Lammet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har et roligt forløb. Den indeholder dog dramatiske scener med hårdhændet behandling af børn og dyr, samt scener med et mindre barn, der må klare sig på egen hånd. I en scene tæves en dreng med en gren af et familiemedlem. Da filmen er overvejende rolig og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.03.2016
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lamb
|

I den etiopiske film 'Lammet' bliver drengen Ephraim og hans elskede lam overladt til fjerne slægtninge for at komme væk fra den tørke, der har fat i hans hjemegn.

Ephraim er ikke til megen hjælp i landbruget, men han er rigtig god til at lave mad. En dag fortæller hans onkel, at lammet skal ofres ved næste højtid, men Ephraim er klar til at forsøge hvad som helst for at undgå, at hans kæledyr ender på middagsbordet.

'Lammet' er noget så sjældent som en etiopisk film i de danske biografer. Familiedramaet var nomineret til to priser ved filmfestivalen i Cannes.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
3.8
3.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien er sympatisk, og de folkloristiske elementer i filmen er håndgribelige, men der er desværre langt mellem nuancerne i drengens lidt karikerede udtryk" (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "'Lammet' bærer præg af at være en grundfortælling, en ur-historie for et spædt filmland, hvor indbyggerne ikke er vant til at se sig selv portrætteret som andet end ofre for krig og tørke i medierne." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er [...] en film, der bør ses i biografen, for fotografen Josée Dashai fanger et åndeløst pittoresk landskab, der får rejsefeberen til at ulme. 'Lammet' er på alle måder en smuk film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Tæt på at være en meget enkel børnefilm er 'Lammet' imidlertid også og især en kærlighedserklæring på trods, til en ulykkesramt og uoplyst befolkning og et storslået smukt landskab." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Filmen fokuserer på den lille, måske lovlig nuttede og sentimentale fortælling om Ephraim og hans lam, men den bliver et prisme, som både nysgerrige børn og voksne kan få priviligeret indsigt i en anden verden igennem." (Linea Maja Ernst)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.