/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Lady og Vagabonden (1955)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lady and the Tramp
|
Lady og Vagabonden plakat

'Lady og Vagabonden' fra 1955 er den 15. Disney-animationsfilm og hører til filmstudiets klassikerer.

Filmen handler om det hjemløse gadekryds, Vagabonden, der forelsker sig i den bedårende overklasse-cockerspaniel, Lady.

Instruktør-trioen, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson og Hamilton Luske, har også stået bag film som Askepot (1950), Alice i Eventyrland (1951) og Peter Pan (1953).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.6
0

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Den såkaldte ikoniske spagitti scene...så ved folk at det er Lady & Vagabonden
- men bare fordi man kender til den mest romantiske scene, bør man ikke snyde sig selv i, at opleve en af Walt Disneys elskelige klassiker, fordi... Det mest romantiske er at vide hvordan de disse elskelige sjæle mødte hinanden, trods alt deres forskelligheder.

Den skønne Victoria stil, det malende landskab og de herlige karakter, skaber harmoni og charme. Det er dog historien, som jeg påpeger igen, der vinder vor hjerte. Ja, selv mit :)

Ingen af Walt Disney klassiker bør blive snydt for at blive set, men Lady & Vagabonden er en tegnefilm, men ej glemmer eller lægger til side !

joan

Elsker Disneys film fra 50,erne og Lady og vagabonden, den er så flot tegnet, gode sange og charmerende. Et must på film hylden derhjemme. Stadig en af de bedste romantiske film. skøn, perfekt til julen

Nikolaj

Men man er stadig forelsket i historien, Lady er flot tegnet, og startscenen med Lady er helt rørende og utrolig realistisk. Scenen hvor de spiser spaghetti med kødboller er også rigtig sød. Og uden tvivl den scene man husker bedst, dog husker jeg også de uhyggelig katte og den fantastisk bæver.

Jacob

Måske ikke den mest dramatiske af Walt Disneys klassikere, men absolut en af de teknisk flotteste fra sin tid.

Kimuser/264153

Denne film hører klart til Disneys bedste, langt bedre end fks den lidt kedelige løvernes konge og l jungle bogen

Kimuser/264153

En af de dejligste Disney film ever.

Dude

Elskede filmen som barn og gør det stadig, kan generelt godt lide disney klassikere.

Michael

Hvis man har set den bid fra "Disneys Juleshow", der viser Lady og Vagabonden spise spaghetti hos Tony, der synger "Bella Notte" for fællesskabet, så har man nok en idé om hvordan filmen er. Det føles som en lang Disney-kortfilm, og det er ikke noget dårligt, det er bare ikke særligt inddragende, specielt i betragtning af, at budskabet bliver gjort mindre diskutabelt end de fleste vil synes om. Men i sidste ende er filmen sød, sjov og værd et enkelt kik.

Det bedste er forholdet mellem titelfigurerne, og den udvikling, som de går igennem. Første gang de mødes er ikke kærlighed ved første blik. De har faktisk en ubehagelig samtale, hvorefter vagabonden efterlader Lady med et roligt smil. Han har ingen fornemmelse for hvor hårde hans ord har været. Hvis ikke man kendte historien forud, så ville det være svært at tro, at de to hunde ville finde sammen. Det er en kende unormalt for Disney.

Vagabonden viser sig heldigvis at være en smadderrar hund med en enorm social omgangskreds. Den omgangskreds er dog baseret på, at han tager et venskab for givet. Hans popularitet skygger for hans dømmekraft. Lady får i hvert fald nok af ham på et tidspunkt, hvor han ikke forventede det.

Historiens morale er, at det måske er sjovt i den åbne verden, men også usikkert. En herreløs hund i internatet siger på et tidspunkt: "A short life, but a merry one". Er det en god eller en dårlig ting? Ifølge filmen er det dårligt. En stabilt hjem er bedre. Det er ikke kun sikkert, men det lærer også vagabonden at tage mere hensyn. Det er sjovt at tænke på, at budskabet er det direkte modsatte i Disneys senere film som "Aladdin".

Tegningerne er fine nok, sangene er fine nok og karaktererne har nogle sjove øjeblikke. Jeg mindes især bæveren i Zoo, der fløjter alle s'er pga. de store tænder. Den samme stemmeskuespiller vil senere spille den samme rolle som muldvarpen i de gamle Peter Plys-tegnefilm. Det bliver aldrig specielt alvorligt. Hovedhundene gør ikke en gang noget i klimakset, det er bihundene der må ordne sagerne. Lady og vagabonden får dog stadig vist lidt karakter i deres forhold, der har en oprigtig kemi. De bliver aldrig tvunget sammen af en skurk eller andre klichéer. Hvis du synes, at det var et nuttet par, der spiste spaghetti, så vil du nok også finde filmen nuttet.

S. Rico

Historien er ikke noget en af de bedste, men nuttetheds-faktoren er høj. Især er Lady som hvalp helt uimodståelig.

Wayne

Ikke den bedste Disney film, men absolut et must for fans. Historien om Lady der lever en beskyttet tilværelse, som ændrer sig radikalt - bliver terroriseret af katte og misforstået, så da Vagabonden dukker op, er det fristende at stikke af.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.