Cookie- og Privatlivspolitik

Lady Macbeth

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange dramatiske og fornedrende scener, hvor mennesker dræbes og mishandles fysisk og psykisk. I én scene slås en mand ihjel ved gentagende kraftige slag i hovedet, og man ser hans blodige hoved, da han ligger livløs på gulvet. I en anden scene kvæler to voksne mennesker et barn. Hertil kommer flere scener med et seksuelt indhold. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
26.10.2017
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lady Macbeth
|

Periodedramaet 'Lady Macbeth' foregår i 1800-tallets England, hvor den unge kvinde Katherine sælges som hustru for en rig landmand.

Allerede på bryllupsnatten bliver det tydeligt, at manden ikke har tænkt sig at røre hende, men i stedet nyder at ydmyge hende. Da Katherine efterlades alene på herregården, ser hun derfor sit snit til at leve sine erotiske lyster ud og forføre den nye stalddreng, Sebastian.

Affæren bliver hurtig seriøs og svær at skjule, så da ægtemanden vender hjem, begynder Katherine at planlægge en morderisk vej ud af sine bånd. Alt der betyder noget for hende, er den stormfulde og helt igennem forbudte forelskelse.

'Lady Macbeth' er baseret på novellen 'Lady Macbeth fra Mtsensk' af Nikolai Leskov fra 1865. Som titlen indikerer, var forfatteren inspireret af Shakespeares tragedie Macbeth (senest filmatiseret i 2015 med Michael Fassbender). Temaerne er ikke kun inspireret af Shakespeare, men peger også tilbage på en anden litterær klassiker, nemlig Stormfulde højder fra 1847, hvor vanvittig kærlighed også får fatale konsekvenser. 

Hovedrollen spilles af den blot 20-årige Florence Pugh, der viser en moden fortolkning af sin farlige titelkarakter. (copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    " [Filmen er] formidlet via fænomenale [Florence] Pugh og i en forblæst, rå, men også poetisk æstetik, der leder tankerne mod Brontë-filmatiseringer og ikke mindst Andrea Arnolds 'Stormfulde højder' fra 2011." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Politiken

    "... William Oldroyd har her skabt en film, som både er historisk drama og tidløs kvindekamp, som udvikler sig til noir i stivet skørt." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Florence Pugh debuterer som Katherine med noget, der ligner medfødt erfaring. Hun breder sig velbehageligt og tager bad i hedonismen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/571930

Velspillet, dramatisk, erotisk, humoristisk, sarkastisk, overraskende, bevægende. Filmen har mange kvaliteter, dog ikke nok til at kunne bære seks stjerner. Florence Pugh spiller suverænt. Hun er smuk og dejlig, brutal og farlig. Og historien er rigtig god og slutter præcist der, hvor den skal.

agneta

Har set den i min sommerferie i udlandet.Jeg blev presset ind i biografsæde med åbent mund.Den her stilhed i filmen var som et skarpt kniv som har lavet et snit i mit hjerte...jeg tror hellere ikke jeg har forstået filmen helt,jeg må se den igen.Men ellers meget sofistikeret, kunstnerisk og "beautiful brutality" hvis jeg kan bruge sådan en metaforen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.