Cookie- og Privatlivspolitik

Lad den rette komme ind

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2008
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Låt den rätte komma in
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Lad den rette komme ind' er en svensk vampyrgyser fra 2008.

Handlingen udspiller sig i Blackeberg, en snehvid forstad til Stockholm i 1982, hvor den 12-årige Oskar (Kåre Hedebrant) bor med sin fraskilte mor i et trist lejligheds-kompleks.

Oskar er udsat for grov mobning i skolen af de lidt ældre børn Conny, Martin og Andreas. En dag flytter den nye pige Eli (Lina Leandersson) ind ved siden af. Oskar bliver opmærksom på hende, fordi han kun ser hende om natten i klatrestativet udenfor.

I det hele taget er der noget på én gang mystisk og dragende ved hende - Eli omkranses ligesom af en aura af kulde, hendes duft er usædvanlig, hendes påklædning sparsom - men hun udviser varme og forståelse overfor Oskar.

Eli bor sammen med Hakan, en lidt ældre mand, som man antager for at være hendes far. Efterhånden går deres hemmelighed op for Oskar, da deres tilflytning falder sammen med en række bizarre mord. Men for Oskar er Eli stadig den eneste, han kan føle sig tryg sammen med.

'Lad den rette komme ind' er blevet genindspillet på amerikansk som Let Me In og får premiere i 2011.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (88 votes)
4.9
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

En fantastisk film. Den kryber helt ind under huden, og holder en fast i fascination og nysgerrighed. Virkelig smukt filmet, meget meget interessant fortalt.

Thomas

Har ikke en eneste lille minimal dårlig ting at sige om denne utrolige film. Det er svært at finde et sted at begynde. først og fremmest, lad mig sige at det går mig strengt på nerverne, at dette unikke, originale og dybt intelligente mesterværk blev ignoreret i USA til fodel for en så latterlig, dårligt skrevet, dårligt spillet og tom film som Twilight. Det bedste sted er nok det helt fænomenale skuespil. At to børn på omkring 12 år kan levere så fantastiske præstationer er kun noget som kan rivaliseres af Chloë Grace Moretz. Atmosfæren er virkeligt god, og alt det sublime er gjort mesterligt. Vampyr-kærligheds-historier har nu til dags fået et dårligt ry på grund af over-hyped lort som Twilight og True Blood. Jeg tror e fleste af dem adrig har set dene intelligente film før. Gør jer selv en tjeneste og se den! Men forvent ikke et actionpacked drama, men mere et atmosfærerigt, karakterdrevet og tankevækkende drama som tager sig god tid til at fortælle sin historie.

Frank

God film

Jeff

Perfectly atmospheric! A brilliantly different vampire movie.

Wayne

Stemningsfyldt og meget anderledes vampyrfilm. Kan ses af publikum, der normalt ikke er til den slags. Pludselig er vampyren i offerets rolle, og i en lille piges skikkelse. Smukt.

Maddie

Alstå, man vil jo helst se filmene på engelsk end på svensk(Sådan har jeg det). Hader også når man laver rigtige gode action film, men at de så snakker fransk eller spansk. Engelsk er nemt at forstå og meget mere "international".

Kenneth Buchuser/437507

Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har set denne film, men da jeg lige så plakaten igen... Tja så må man altså give sin mening til kende.

Først kan man spørge sig selv, hvorfor pokker vi skal trækkes med den ene syge svenske krimiserie efter den anden, når svensk filmindustri har noget så smukt, brutalt og gennemført i deres filmiske skattekiste.

Det her er bare så flot, at... ja verden burde kende den, men ikke genindspille den. Denne film skulle i alt sin enkelthed udsendes i originalversion til de ordblinde amerikanere med undertekst, så de ikke igen skal lave et remake af et stykke europæisk filmkunst, "men sket er sket og jeg fortryder nu", blev der engang sunget og selvfølgelig vil denne version også blive set, men traileren alene spår om, at den har fået taget hele sit smukke visuelle udtryk væk og er blevet kastet i grams med et amerikansk "vi klipper lortet i stykker" makeover.

100 stjerner til den svenske original med eminent dygtige børneskuespillere ( de skal nok blive til noget de to )... og hvorfor er børn egentlig så forbandet uhyggelige på film???

S. Rico

Glem alt om Twiligt, True Blood og andet ligegyldigt makværk. Dette er filmen der skal ses. Umuligt at sætte i bås, dybt original, fascinerende og samtidig meget rørende. En kæmpe filmoplevelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.