Cookie- og Privatlivspolitik

Labyrinth (1986)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Labyrinth
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning - dansk tale, Særvisning - dansk tale (m. oplæg)
|

David Bowie har vildt, bobbet 80'er-hår og højtaljede leggings som den finurlige, dansende og syngende Troldkonge Jareth i Muppet Show-skaberen Jim Hensons kultdyrkede eventyrfilm. Teenageren Sarah kæmper med at få sin lillebror til at sove, men kommer i desperation til at påkalde Troldkongen, der tager lillebroren med til sit labyrint-omkransede slot. Hvis Sara ikke finder ham før midnat, bliver han forvandlet til en goblin. Af sted det går!

’Labyrinten til troldkongens slot’ blev udskældt ved premieren, men er siden blevet kult. På den ene side byder den på veloplagt humor og action til børn og nostalgikere – men henvendt til unge og voksne rummer den også et velfungerende lag, der handler om alt det, voksenlivet indebærer på godt og ondt. Med ordene ”Falling in love/As the world falls down” synger Bowie sine kærlighedslængsler ud med lige dele charme og patos.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Silleuser/783042

Har netop introduceret Labyrinth til min datter og hun er vild med den. Den holder endnu!

S. Rico

Jeg må indrømme, at jeg nok havde forventet noget mere af denne navnkundige fantasyfilm. Den har egentlig alt hvad der skal til i en hyggelig eventyrfilm – altså bortset fra spænding. Det er nemlig en film, hvor selv de allermindste børnehavebørn kan være med. Den er helt og aldeles uskadelig. For selv ”overskurken” spillet af David Bowie er bare en hyggelig exentrisk onkel i sjovt tøj. Det er The Muppets møder Alice i Eventyrland, men uden de halvskræmmende elementer fra Alice i Eventyrland.

Til gengæld har den masser af charme. Jennifer Connelly er udmærket som teenagepigen Sarah, der på sin færd igennem labyrinthen møder en lang perlerække af små (og store) pudsige væsener. Kreativiteten er virklig høj, og man må tage hatten af for production design, kostumer og de mange praktiske effekter.

Mogens

Dette er et kæmpe flashback til min barndom. Magisk film og så med vidunderlige David Bowie i skuespillerens rolle. Must gensyn!

Henrik fra https://pengeraket.dk

Jesperuser/931073

Faldt lige tilfældigt over denne gode gamle film, og fik den set endnu engang... Kan klart anbefales.

Jesper fra https://www.profillageret.dk

Rikke Prikke

Når jeg vil se en god eventyrs film så vender jeg altid tilbage til denne film, som jeg så om og om igen da jeg var barn.

Den er så fortryllende og er fyldt med magiske skabninger. Det at den er lavet tilbage i 80'erne gør også filmen og dens sceneri så smuk og Jennifer Connelly spiller rollen som den unge og naive Sarah så godt. David Bowie er den perfekte skurk og hans kostumer.. - ja da jeg var lille var han jo nærmest uhyggelig at se på, men i dag når jeg ser filmen ved jeg ikke om jeg skal græde eller grine over hans kostumer..

Men filmen er en perle og en man kan se om og om igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.