Kraftidioten

Censur 15
03. Jul 2014
116 min
Miracle Film
Kraftidioten
Billede
(© Miracle Film)
Billede
(© Miracle Film)
3.3 / 6
Brugere (4)
4.2 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Kraftidioten' handler om Nils. Han er en mand, der passer sig selv. Han kører sneplov, er vellidt i det norske lokalsamfund og naturligvis ganske uforberedt, da hans søn dør af en overdosis.

Første udvej for den desillusionerede far er at begå selvmord, men da han kommer på sporet af sønnens kriminelle omgangskreds, erstattes afmagten af en stærk retfærdighedsfornemmelse. Resultatet er koldblodig hævn, og det viser sig, at Nils har nemt ved at slå ihjel.

Faktisk udviser den sindrige nordmand et ualmindeligt flair for kunsten at dræbe, og inden længe er han i gang med at rydde op blandt den overraskende mængde af narkohandlere og gangstere i de norske fjelde. 

Stilen i Hans Petter Molands voldsomme komedie er mildest talt sorthumoristisk, men den slags har ikke været noget nyt, siden ’Pulp Fiction’ erobrede alles hjerter i 1994. ’Kraftidioten’ adskiller sig dog bemærkelsesværdigt ved at være mere original og vellykket end de fleste af slagsen.

Manuskriptet kan tage en stor del af æren, og det er skrevet af danske Kim Fupz Aakeson. Denne gang arbejder Fupz Aakeson inden for samme territorium som Coen-brødrene og veloplagt Anders Thomas Jensen (Blinkende lygter), og Stellan Skarsgård er perfekt i rollen som Nils, når han bevarer roen, imens folk dør omkring ham.

Visuelt er filmen bjergtagende, og fotografen (Philip Øgaard) har tidligere arbejdet sammen med både instruktøren og Skarsgård på ’En ganske rar mand’ (2010), der også har en vis portion galgenhumor som sit omdrejningspunkt. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

3,3

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: