Cookie- og Privatlivspolitik

Kysset

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en lettere anspændt og i flere scener indestængt stemning. Den indeholder scener med personer der græder og optræder i følelsesmæssig affekt. I en scene aflives en hest med en pistol og i en anden scene ses en person begå selvmord. Endelig indgår scener, der skildrer soldater i krig, hvor personer bliver ramt af skud. Da filmen foregår i et realistisk historisk miljø med distance til nutiden, og fordi ingen af scenerne med det voldsomme indhold er udpenslede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i målgruppen 7-11år. Den får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.02.2023
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kysset
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, YogaBio
|
Billetter
Kysset plakat


Det romantiske drama 'Kysset' er en film af den danske Oscar-vinder Bille August.

Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard (Esben Smed), der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold (Lars Mikkelsen).

Det bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter Edith (Clara Rosager) op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam.

Han får stor medlidenhed for Edith, mens hun forelsker sig i Anton. Han kan ikke være ærlig overfor hende, og langsomt synker han dybere og dybere ned i sine egne løgne og løfter.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939, som Bille August selv har skrevet det danske manuskript til.

På rollelisten genforenes instruktøren med Esben Smed, der spillede titelrollen i Bille Augusts Lykke-Per. Rosalinde Mynster og David Dencik medvirker også.

Bille August stod senest bag Pagten med Birthe Neumann som Karen Blixen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (144 votes)
4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Det storladne melodrama 'Kysset' er lidt for meget af det gode, men er til tider ganske rørende og undersøger på interessant vis medlidenhed som følelse." (Thomas Brunstrøm)

  • Børsen

    "'Kysset' er en nydelse på det store lærred, så skynd dig ind i biografen. Du bliver både berørt og klogere på livet." (Michael Solgaard)

  • Ekstra Bladet

    "Traditionelt ved man aldrig helt, om man falder i søvn til Bille August eller ej, men igen leverer den 74-årige følelses-forfører et intenst historisk drama til det modne publikum." (René Fredensborg)

  • Filmmagasinet Ekko

    "'Kysset' er en både sart og fornem film, der er romantisk til fingerspidserne med sine florlette stoffer, snurrende ballerinaer og elegante havescenarier..." (Kristian Ditlev Jensen)

  • Information

    "Gode mennesker forsøger at gøre det rigtige i Bille Augusts velfortalte Zweig-filmatisering 'Kysset' om en ung kavaleriofficers kamp med kærligheden. Man savner dog knaster og kanter, man kan slå sig på." (Christian Monggaard)

  • Politiken

    "Problemet med Zweigs roman er så, at dens svaghed også er Bille Augusts svaghed. Den bliver så overfortalt, som var det en skolelærer, der vil sikre sig, at eleverne forstår symbolikken." (Joakim Grundahl)

  • Soundvenue

    "'Kysset' er klassisk Bille August: En lødig romanfilmatisering med smukke billeder og en generel fornemmelse af at være efter bogen på mere end ét plan." (Henrik Reinberg Simonsen)

  • Weekendavisen

    "Det er en af Bille Augusts bedste film. Han har lejlighed til at vise alt, hvad han kan, og det klæder ham at sige det sikkert og klart." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann

Personligt fandt jeg det lidt som tortur at se denne film.
Men den var et godt billede af hvordan et toxic forhold kan være og hvordan ens egen personlige fejhed og emotional blackmail kan trække en ned.

Den mindede én om at mærke efter med sig selv, ikke være en dørmåtte og at man nogle gange bliver nød til at tænke på sig selv og hvad man selv vil, også for andres skyld.

Men nej hvor var han langt ude at skide for at sige det mildt og han gjorde det ikke vildt let for sig selv. Jeg giver den stadig 4 for det var flot klaret at vise ikke helt perfekte mennesker og hvor manipulerende, ustabile nogle kan være i desperation og smerte.

Hvis nogen går væk fra denne film og føler den var romantisk tror jeg der er noget de har misforstået.

Det er dog klart filmskaberen prøvede at gøre det en kende romantisk måske til sidst, men nej det virkede ekstremt forceret, men måske var det også meningen.

Jeg er i hvert fald glad for jeg har overstået at sidde igennem den her film.

Begge hovedkarakterer var personlighedsmæssigt rimelig utiltalende.

Gitte <3user/16815

jeg syntes den var meget lang, og havde svært ved at fange mig.
For mig var den klart en søndags film på sofaen, når anden er set.
Beklager :(

Annauser/51746

Har ikke set så dårlig en film til ende i årevis. Den kunne sagtens have været god, men den mangler noget. Historien er flad, mangler dybde og virker overfladisk.

thomasuser/850446

Filmen kredser om medlidenhed, medfølelse og forelskelse som er svære følelser at skelne i mellem for en lam kvinde og en rask løjtnant som tilfældigvis mødes. Deres skæbner er medrivende.

Randiuser/746460

Smukt filmatiseret, fine skuespilpræstationer, men desværre masser af små sjuskede detaljer, som skurrer i øre og øje. Det er scener med utroværdig handling - fejl; en enkelt scene burde være taget om og så er det replikker, der ligger langt fra 1914. Naturligvis skal sproget ikke være fuldt autentisk, men småsjusket 2023-hverdagsdansk passer ikke til denne film. Knapt nok, hvis det havde været dogmefilm. Eksempel: “….den forpulede krig…”. ville man aldrig have sagt. Snarere: forbandede krig. Ærgerligt, for meget er småting, som let og billigt kunne være rettet.

Kim

De spiller helt stift og replikkerne er meget teatralske. Ufatteligt at skuespillerne accepterer at spille sådan. Man kan slet ikke leve sig ind i filmen.

metteuser/585985

Men det blev det ikke, for alt var fladt i og overfortalt. Alle de menneskelige dilemmaer der lå i historien fik slet ikke tid og dermed en kedelig film. Slutningen havde en vis styrke, med smukke billeder og smukke tanker. Lars Mikkelsen spillede fantastisk, indtil rollen kammede helt over.

Sune

Historien er fin nok, men det lykkedes bare aldrig skuespillerne at skabe den dybde der bør være i drama af den klasse.

Sarauser/584

Meget langtrukken og totalt overspillet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.