Cookie- og Privatlivspolitik

Kvinden i guld

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og til tider dramatisk grundstemning. I fortællingen indgår adskillige flashbacks til nazisternes besættelse af Østrig, og der er flere scener, hvor mennesker hånes og ses i ydmygende og klemte situationer. Man ser fx jøder, der ligger på alle fire og vasker fortov, mens de hånes og spottes af en omkringstående menneskemængde. I én scene fører nogle tyske soldater en jødisk familie med et barn væk fra en bygning, og man ser familien stå ved en bil med deres ejendele. I en anden lang og dramatisk scene prøver to hovedfigurer at slippe væk fra tyske soldater, og de flygter skræmte i en bil, som beskydes. På baggrund af disse dramatiske og realistiske flashbacks, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.10.2015
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Woman in Gold
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Lov, ret & film
|

Dramaet 'Kvinden i guld' handler om den 80-årige, jødiske Maria Altman, der hyrer advokaten Randy til at lægge sag an mod selveste den østrigske stat.

Årsagen er, at nazisterne under Anden Verdenskrig frarøvede hendes velhavende familie et uerstatteligt maleri af hendes tante med titlen Kvinden i guld.

Kunstværket er i mellemtiden havnet på museet i Wien og er blevet et værdifuldt symbol for den østrigske stat. Kampen mod overmagten synes nærmest uoverkommelig, men Maria og Randy har ikke tænkt sig at give op.

'Kvinden i guld' er baseret på virkelige hændelser og er blot ét eksempel på nazisternes mange plyndringer under krigen, der sidenhen er blevet udleveret til rette ejermand eller -kvinde. Historien er fascinerende af flere årsager, ikke mindst som en fortælling om det lille menneskes kamp mod en meget stærkere modstander.

Oscar-vinderen Helen Mirren spiller Maria Altman, der holder fast i sin ret til maleriet, og Ryan Reynolds har rollen som advokaten, der sætter sin karriere og familie på prøve i forsøget på at vinde den ældre kvindes sag.

'Kvinden i guld' er instrueret af manden bag My Week with Marilyn. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (510 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er noget trygt og velkendt over 'Kvinden i guld', der lægger sig sindigt i slipstrømmen af lignende 'ene kvinde mod systemet'-film. Når resultatet alligevel er både rørende og tankevækkende, skyldes det primært to ting: baggrundshistorien og Helen Mirren." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... via filmens tone, der balancerer fint imellem fakta og følelse, får vi andre genfortalt en historie, vi aldrig må glemme." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... man har fat i en rigtig god historie, der desværre aldrig rigtig bliver forløst efter fortjeneste." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Takket være den forbavsende direkte anklage mod østrigerne bliver 'Kvinden i guld' mere end et velkendt melodrama og en støvet omgang historieundervisning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... en film, som lever intenst i kraft af Helen Mirrens nuancerede og psykologisk indsigtsfulde spil som Maria Altmann, snart resigneret, snart impulsiv opfarende, snart determineret, snart bevæget og snart med et ønske om bare at få det overstået og få fred." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er en interessant problematik og et fint portræt, men filmen gaber over for meget, når den både vil give plads til Marias nutid og fortid og Randys uvedkommende familieproblemer." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Helle

Spændende film som også tager os ind i den virkelig historie. Fantastisk skuespiller som gør filmen god fra start til slutningen.

Gitteuser/261163

Rørende historisk film om en tid, hvor menneskehedens magt, grådighed og afstumpethed, rammer ned i specifikke menneskers liv. Har selv oplevet mange af stederne i Wien og fornemmelsen af de forfærdelige overgreb, der skete under NAZItiden, er synlige for nutiden.

Lisbethuser/503030

Flot spillet, måske lidt langtrukket.

Ulla

Stærk og spændende film.Med masser af humor på trods af det alvorlige emne.Helen Mirren er god som vanlig.

Charlotteuser/893059

Jeg var inde og se filmen i dag.....det var ikke planlagt at jeg skulle i bio i Nordkraft, men hold da fast hvor er jeg glad for at jeg er bleven den oplevelse rigere.
En fantastisk fortælling med gode skuespillere, kan virkelig anbefales.

susanne

Super dejlig film,Ryan er fantatisk som advokaten der find ud af meget om sin egen familie baggrund og at livet altid er nemt

Clea

Jeg blev meget rørt og grebet af historien. Vil klart anbefale den til andre at tage ind og se den

Kathleen

God film, meget velspillet. Helen Mirren god, som altid.

Louiseuser/508746

Super god film der bestemt er værd at se. Jeg har tænke Meget over handlingen

Mette

Synes det var en rigtig spændende film, kan kun anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.