Cookie- og Privatlivspolitik

Kvinden fra Brest

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en anspændt og spændingspræget grundstemning, og den indeholder mange konfliktfyldte scener med skænderier og frustrationer, og enkelte scener fra et hospital, hvor man ser en blodig operation og obduktion af et lig. I én detaljeret scene ses en død kvinde, hvis krop skæres op, hvorefter hendes indvolde, ribben etc. tages ud af. Da scenen foregår indenfor rolige rammer, og da fortællingen forløses positivt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.08.2017
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La fille de Brest
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Dramaet 'Kvinden fra Brest' er baseret på den autentiske historie om Iréne Frachon, der arbejder på universitetshospitalet i byen Brest.

Den hårdtarbejdende læge opdager en sammenhæng mellem dødsfald hos patienter, der alle har indtaget en populær slankepille. Medikamentet forårsager hjertestop, men da Iréne tager sagen op, møder hun massiv mistro fra sundhedsmyndighederne. 

Samtidig må hun nu kæmpe både professionelt og personligt med den magtfulde og profithungrende medicinalindustri. Sandheden skal frem, men det får sin pris.

'Kvinden fra Brest' har Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som Frankrigs svar på Erin Brockovich. Den danske skuespillerinde har før medvirket på flydende fransk i bl.a. retssalsdramaet Hermelinen, som hun vandt en César for.

Filmen bygger på den virkelige Mediators-sag fra 2010, der endte med at blive én af de største sundhedsskandaler i Frankrigs historie med over 500 dødsfald.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Sidse Babett Knudsen [...] leverer en maratonpræstation i hovedrollen." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "[Sidse Babett Knudsen] brillerer simpelt hen som den stædige og retskafne Frachon uden på noget tidspunkt at forfalde til det glorificerende, men i stedet formår at frembringe et helt og troværdigt menneske ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Knudsen [er] i skikkelse af den frygtløse, åbenmundede og irriterende vedholdende Irène en herlig oplevelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Med 'Kvinden fra Brest' bevæger Bercot sig ind i en både mere teknisk og mindre emotionel genre [...] solidt eksekveret ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Udførelsen er bestemt kompetent. Det er bare ikke en særligt vedkommende film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

La fille de Brest (dansk titel: Kvinden fra Brest/engelsk titel:150 Millimeters) er bygget på de virkelige begivenheder omkring en fransk medicinalskandale der kom for en dag i 2009-11. Et sted mellem 500 og 1000 diabetikere døde af en hjertklapfejl, som var forårsaget af den medicin de fik. En stor historie i Frankrig dengang, men en historie som jeg må indrømme at jeg ikke havde hørt om. Vel næppe en film som havde trukket mig af huse, hvis det ikke lige var fordi at Sidse Babett Knudsen spillede hovedrollen. At hun så samtidig var mødt op til en 40 minutter lang Q&A-session efter filmen, hjalp selvfølgelig også med på at få mig ind i Grand Teatret :)

Irene som er læge på et stort hospital i Brest, får færten af at nogle overvægtige diabetespatienter dør på grund af af deres hjerteklap ikke fungerer optimalt. Hun finder frem til at det sandsynligvis skyldes den medicin de får. En hård og MEGET lang kamp for at overbevise kollegaer, patienter, advokater, medicinalstyrelsen og politikerne om at hun har ret begynder. Samtidig er der så kampen mod medicinalfirmaet, som ikke skyr nogen midler for at miskreditere Irene …

Vurdering
Sidse Babett Knudsen fortalte under Q&A-sessionen, at det første manuskript hun læste da hun fik tilbudt rollen, var skrevet snorlige, som en dokumentarfilm, hvilket ikke virkede tillokkende. Hun mødte virkelighedens Irene, og opdagede at hun var en kvinde fuld af humor og med en meget spændende og ikke mindst musikalsk familie. Instruktøren Emmanuelle Bercot, lavede et nyt manuskript som, selv om historien er 99% autentisk, indeholdt lidt humor og personlighed. Samtidig lod man Irene stamme fra Danmark, således at lidt af Sidses danske stil, kunne inkorporeres i rollen.

Der er slet ikke nogen tvivl om at Sidse Babett Knudsen er en glimrende skuespiller … en af danmarks bedste. Se hende blot i fx The Duke of Burgundy og i TV-serien WestWorld på HBO. Hun har bl.a. en fantastisk charme, humor og mimik. Her i La fille de Brest gør hun hvad hun kan for at snige nogle af disse kvaliteter ind i handlingen. Desværre virker det som om hendes franske medspillere ikke rigtigt er med den idé. De er alle sammen overordentligt stone face-agtige. Well, Benoít Magimel (Irenes nærmeste chef på hospitalet) og Patrick Ligardes (Irenes mand) er absolut ikke elendige, men nogle store charmetrolde er de ikke ligefrem!

Et område i filmen hvor den dokumentariske realisme kommer til sin ret, er ved nogle scener hvor diverse lig skal obduceres. Kvinderne der fortager disse obduktioner er ikke skuespillere, men rent faktisk patologer, som arbejder på det hospital hvor virkelighedens Irene stadig arbejder. Selv om kroppene ikke er ægte, er de dog lavet meget “livagtigt”. Kameraet går meget tæt på og man kan tydligt høre hvert et knæk, når fx brystkassen bliver klippet op. Den del af filmen holder max. I øvrigt er alle scener i La fille de Brest optaget der hvor de foregik, undtagen scenerne der foregår hjemme hos Irene. Så godt som alle mindre roller er besat af amatører, så vidt muligt med personer som arbejder på det sted hvor scenen foregår.

Konklusion – La fille de Brest
La fille de Brest er med sine 128 minutter, cirka 28 minutter for lang. Det er som om at slutningen trækkes ud og ud og ud, så filmen der ellers begyndte så godt, ender med at blive en anelse kedelig. Emnet for filmen er såmænd interessant nok, men selv Sidse Babett Knudsen kan ikke forvandle en knastør dokumentarfilm til et stort drama, sådan lidt firkantet sagt. Derfor får La fille de Brest lige akkurat 3 stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.