Cookie- og Privatlivspolitik

Kvinde, ukendt

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorsfuld grundstemning. Den indeholder flere dramatiske eller truende scener, hvor mennesker pludselig bliver meget vrede eller får det dårligt. I én voldsom scene ser man en dreng, som har et krampeanfald; han ligger på gulvet og spjætter og har fråde om munden, mens panikken breder sig indtil han får det godt igen. Hertil kommer flere scener, hvor hovedpersonen trues pludseligt og voldsomt enten verbalt eller fysisk. Da filmens forløb ellers er roligt, og da hovedpersonen er stærk og ikke påvirkes nævneværdigt at de trusler, hun udsættes for, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.06.2017
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La fille inconnu
|

Det belgiske drama 'Kvinde, ukendt' handler om lægen Jenny, som efter lukketid på sin klinik afviser en ung kvinde.

Dagen efter bliver Jenny opsøgt af politiet, fordi kvindens lig er fundet tæt på arbejdspladsen, og hendes identitet er ukendt.

Jenny plages af dårlig samvittighed og beslutter sig for at finde den afdødes navn, men ender med at blive involveret i sagen.

'Kvinde, ukendt' er instrueret af Jean-Pierre og Luc Dardenne, som er kendt for deres portræt af det moderne, europæisk realisme, og de har to gange vundet Guldpalmen i Cannes for dramaerne 'L'enfant' (Barnet) og 'Rosetta'. Senest står brødrene bag det kritikerroste drama To dage, en nat med Marion Cotillard i hovedrollen, som fik en Oscar-nominering for sin præstation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
3.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Adéle Haenel er dybt overbevisende som Jenny og spiller hende med en Kate Winsletsk sårbarhed og styrke." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Jyllands-Posten

    "Det er skuespilleren Adèle Haenels fortjeneste, at 'Kvinde, ukendt' ikke slipper sit tag så nemt i publikum. Hun giver rollen som Jenny en styrke og integritet ..." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'Kvinde, ukendt' har en [...] råstyrke og en hovedperson fint spillet af Adéle Haenel." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
EmmaAhlgreen user/217228

Kvinde, Ukendt fangede desværre ikke mig. Plottet er til dels spændende, men filmens opbygning fanger mig desværre bare aldrig. Synes den er lidt kedelig og meget langsom.

Birgitteuser/97106

Ud fra traileren havde jeg forventet en spændende belgisk thriller - og jeg har holdt meget af de seneste års belgiske film, vi har kunne se herhjemme. men nu et døgn efter jeg har set filmen ved jeg stadig ikke hvad den egentlig handlede om: menneskelig godhed, modighed, ensomhed, en veluddannet, men naiv ung kvinde, der sætter en god karriere over styr for at pine sig selv? Den var langsom, men det var fint, men fokus var for mig meget uklart.

Peruser/694587

Ikke meget kapow og tju-bang, sådan i traditionel forstand.

Men det er der til gengæld på det psykologiske og medmenneskelige plan.

Haenel er suveræn i rollen som lægen, intet mindre.

Runeuser/753058

Vinder lidt til sidst og efter. En anderledes filmoplevelse :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.