Cookie- og Privatlivspolitik

Krysantemum

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en trykket og konfliktfyldt grundstemning, og er generelt roligt fortalt. Den indeholder en række scener med dramatisk indhold. Flere scener omhandler personer eller dyr, der enten kommer eller er ved at komme til skade pga. eksplosioner eller andre ulykker. Disse scener benytter typisk spændingsopbygning, og det forløses ikke hurtigt, om nogen kommer til skade. Der er desuden flere scener med personer, der er trykket af sorg og skyld over andres død. Da det voldsomme imidlertid ikke vises direkte på billedsiden, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.11.2022
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Krysantemum
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Med Besøg, Særvisning, Særvisning
|
Billetter
Krysantemum plakat

Familiedramaet 'Krysantemum' handler om den unge mand Anders, der i sin fritid driver ulovligt salg af fyrværkeri.

Anders har ikke talt med sin far i årevis på grund af en familietragedie. Men da fødegården skal reddes, tvinges familien til at genforenes.

Igennem ulovlig transport og salg af livsfarligt fyrværkeri får Anders og hans far endelig muligheden for at finde ud af mørket, hvis de tør gribe chancen i tide.

I filmens bærende roller er Morten Hee Andersen (Margrete den Første), Henrik Birch (Bamse) og Karen-Lise Mynster (Lille Sommerfugl).

Filmen er skrevet og instrueret af spillefilmsdebutanten Christian Bengtson, og er optaget i Thisted, hvor han selv kommer fra.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.8
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Det er faktisk ret blændende skruet sammen af Christian Bengtson, der er uddannet fra Filmskolens manuskriptforfatterlinje. [...] Til en vis grad lykkedes instruktøren også med filmens anden ambition om at gå psykologisk tæt på en familietragedie. (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Spillefilmsdebutant Christian Bengtson har lavet en af årets bedste danske film med 'Krysantemum', der med stor psykologisk indsigt ser på sorg og skyld i familien." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Tragedien i den fine, rørende og klogt opbyggede historie gøres ekstra dyb, da det ikke blot er begivenhederne i sig selv, der er tragiske." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Bum! Det samme kan man sige om Bengtsons stærke debut, der er krudt, tankegods og identifikation til både den almindelige og ualmindelige dansker." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Christian Bengtson erstatter i sin forrygende spillefilmdebut den landlige folkekomedie med en folketragedie, der er spændende som en flamboyant thriller." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Allerede fra det meget smukke, og så lige pludselig også meget urovækkende, anslag i Christian Bengtsons debutfilm, Krysantemum, får man fornemmelsen af at være i gode hænder." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Vi befinder os i den grad i de korte sætningers land i Christian Bengtsons fornemt realiserede debutfilm 'Krysantemum', hvor eksplosioner af forskellig art står i skærende kontrast til den verbale sparsommelighed, der skaber følelsesmæssigt undertryk hos samtlige af filmens figurer." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det lovligt tykke lag af symbolik vil jeg betragte som en naturlig overtydelighed hos en debutant, der på så mange måder ellers har begået en rigtig lovende spillefilmsdebut." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Krysantemum' ligner først et kanonslag med svigtende lunte, men udvikler sig til en rørende film om at række ud efter andre mennesker, selv når det kan virke for sent." (Henrik Reinberg Simonsen)

 • Weekendavisen

  "Filmen er skabt for små penge, men får store ting ud af faktiske forhold. Når krysantemumgnisterne falder i mørket, er billedmagi en ekstra foræring. Anslaget er som i en novelle af Raymond Carver eller Richard Ford. Der bliver aldrig sagt mere end nødvendigt. Det er fornem, rustik realisme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Alle storbyboere burde tvangsindlægges til at se den film.

Henrik Plauborg

Superfed film som jeg skal se når den kommer i biografen i 2022.Jeg glæder nig rigtig meget til at se en masse fyrværkeri.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.