Cookie- og Privatlivspolitik

Kolbøttefabrikken

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der i store dele har en humoristisk stemning, rummer en længere sekvens med en kvinde, som tvangsindlægges på psykiatrisk afdeling. I sekvensen ses hun bryde sammen i gråd og desperation, blive fornedret og systematisk nedbrudt af en ondsindet overlæge. Her er stemningen mere truende og ubehagelig. Endvidere ses en mand få elektrisk chokbehandling mod hans vilje flere gange. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kolbøttefabrikken
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Kolbøttefabrikken' handler om den alternative behandler Acacia. Da hun idømmes en mentalundersøgelse på en psykiatrisk afdeling, får hun pludseligt mulighed for at hjælpe en masse nye mennesker.

Hun er nemlig overbevist om, at hun kan give sine medpatienter mere livskvalitet ved at erstatte medicin med clairvoyance, hypnose og kaffegrums.

Den nye tilgang skaber stor glæde på afdelingen, men overlægen tager kampen op imod Acacia og hendes new age-metoder. Ifølge ham er hun en syg kvinde, og den eneste løsning på galskaben er stærk medicinering.

Den filmskoleuddannede Morten BH debuterer med ’Kolbøttefabrikken’ som spillefilmsinstruktør, men har tidligere ageret manuskriptforfatter og instruktør på den prisvindende satireserie ’A-klassen’, der blev vist på DR2 i 2012.

Det er derfor heller ikke uprøvede kræfter, der medvirker i filmskaberens film om livet blandt de mentalt udfordrede. Foruden mindre roller til rutinerede komikere som Mick Øgendahl, Mia Lyhne og Simon Jul ses Paprika Steen i hovedrollen som den velmenende terapeut. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
3.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når det hele svinger, føles det som at overvære ægte personer. Når det ikke gør, er vi til dilettantforestilling i Nørre Snede." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En sindssyg komedie kalder filmen sig, men som en sådan har den langt mellem både grin og sindssyge indfald." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg savner simpelthen kant og skarphed i satiren og noget dybde i personkarakteristikken, og derfor bliver det aldrig særlig sjovt eller særlig alvorligt, men ender som en omgang folkekomedie på frihjul." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[Det er] meget svært ikke at blive smittet af begejstringen og den positive energi i 'Kolbøttefabrikken', der fungerer fint som lykkepille - uanset at virkningen nok har fortaget sig et par timer efter at filmen er slut." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man bliver ikke særligt rundtosset af 'Kolbøttefabrikken', der er for løs i kødet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Kolbøttefabrikken' er filmen selv: en legestue af improvisation mellem rutinerede komikere - morsomt, men uden den helt store mening bag." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Af frygt for at denne film ville minde for meget om Alle For Èn filmene og deres knap så sjove, mere platte humor.. var jeg selvsagt skeptisk over for denne Fridtjof film..

Men filmen gør det nu meget godt! Jeg synes dog, det er en skam, at en så sjov og interessant karakter som Simon Jul, ikke får lov at udfolde sig mere, end han gør..

Men ja, jeg føler ikke, jeg spildte min tid ved at se den, og det er min måde, at komplimentere filmen på ;)

Januser/670997

Ikke sjov - overhovedet... Hvorfor har ingen standset sådan noget bras?

Wayne

Budskabet er ikke særligt interessant, når man ikke tror på de medvirkende. Synd at der ikke var brugt lidt flere kræfter på et manuskript.

jan

Denne film er ikke en komedie, den er en dårlig, forudsigelig, drama som bekræfter det dødvande den danske statsstøttede filmindustri befinder sig i.

Ingen kant, amatør handling som et hvilket som helst 3. Klasse folkeskole filmuge nemt ville kunne overstråle.

Hvad der fik dygtige skuespillere til at medvirke er mig i lang tid fremover en uløselig gåde.

Hold jer væk.

Peter

Filmen føles som en lang ørkenvandring. Man venter forgæves på det gode grin - der kommer EN gang.

kiseguser/441516

Rigtig sjov og meget morsom film! Den skal ses! sjov på den morsomme måde, den ser næsten virkelighedstro ud! dog opfører personalet sig noget anderledes i det virkelige liv! Rigtign morsomme skuespiller
, der prøver at indføre lidt af det alternative behandlingsformer på en almindelig psykiatrisk afdeling med npoget bladet held! Det var tiden værd
at gå in d og se filmen!

klyde69user/447477

Så frem til en underholdende og sjov film, men hold da op hvor blev jeg skuffet, ikke et eneste grin, eller smil. Den eneste gang jeg trak på smilebåndet, var da jeg tænkte på hvor latterligt jeg har været, ved at give penge for den her gang l..t. vil meget hellere være tvangsindlagt til en 12 timers debat om landbrugstøtten i EU end det her makværk. Det er ikke en film jeg vil anbefale nogen :-(

Ullauser/955905

Hold da op hvor blev jeg skuffet over denne film. Der er bare ALT for langt mellem de få grin der er i denne film.

Marie

Lige så snart Paprika Steen og Mick Ø. er med i samme film er billeten så godt som købt! :D
Glææder mig!

Rasmus

Lige så snart Paprika Steen og Mick Ø. er med i samme film,skal jeg godtnok holde mig langt væk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.