/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Købmanden i Provence

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
05.12.2008
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le Fils de l'épicier
|
'Købmanden i Provence' er en fransk film om en en ung mand, der efter at have boet i byen i ti år vender hjem til den lille landsby hvori han voksede op.

Mandens fader er blevet syg, og manden må, på trods af familiens ringe tanker om ham, træde til for at hjælpe til i faderens erhverv som rejsende købmand.

Med sig har han sin kæreste fra byen, som af uvisse årsager har svært ved at engagere sig i forholdet, men da den lille landsby hurtigt bliver utilfredse med den nye købmand, viser det sig, at kæresten på trods af manglende sans for kærlighed besidder en særlig sans for forretning.

'Købmanden i Provence' er instrueret af Eric Guirado, og hoverolleindehaveren Nicolas Cazalé blev sidste år nomineret til Frankrigs kommercielle filmpris Cesar for sin rolle som den hjemvendte søn.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
3.5
3.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... feelgood film, der nydes bedst med tålmodighed - og en forkærlighed for sydfranske landskaber (Iben Albinus Sabroe). ()

 • Ekstra Bladet

  Et lille, neddroslet hverdagsdrama, der vist er lavet efter devisen: Småt er godt (Peter Albrechtsen). ()

 • Jyllands-Posten

  'Købmanden i Provence' har været en stor, og temmelig uventet, publikumssucces både i sit hjemland og i resten af verden, og det fortjener den bestemt også. Men forvent ikke noget banebrydende, men blot masser af franskhed (Katrine Sommer Boysen). ()

 • Politiken

  En dag kommer der sikkert en amerikansk remake af denne dejlige film med troværdigt spil også i de mange fine biroller. Og så vil dybden i skildringerne af nogle meget virkelige mennesker formentlig være begravet i sukker. Derfor er det en rigtig god ide at skynde sig ind at se denne dejlige original (Erik Jensen). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Stille fransk drama, om en søn som drevet af omstændighederne - og af ønsket om at komme tættere på pigen som bor ved siden af flytter tilbage til sin hjemstavn. Men ikke alt går som han håber på. Men efter en del modstand ændrer både han og omgivelserne sig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.