Cookie- og Privatlivspolitik

Klokkeren fra Notre Dame (1996)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Walt Disneys 'Klokkeren fra Notre Dame' fortæller historien om den pukkelryggede og varmhjertede klokker, som lever højt over Paris' tage, indespærret i et af klokketårnene til den mægtige katedral Notre Dame sammen med de 3 stenstøtter, som er hans trofaste og sjove venner.

Længselsfuldt står de og ser ned på torvet, hvor årets fest for gøglere, narre og andet godtfolk er i fuld gang. Quasimodo vil så forfærdelig gerne deltage i Narrenes fest og pludselig tager han mod til sig og trodser sin onde herre Frollos forbud om at forlade klokketårnet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Den bedste af alle Disney film efter min mening. Mørk og dyster på wmen utrolig fed måde, og fantastiske sange og musik. Claude Frolle er helt klart også en af de bedste Disney skurke syntes jeg.

Wayne

Flot af Disney at omfavne denne klassiker, og gøre den til deres egen på en måde så både børn og voksne kom til holde af den.

Filmen er barsk, og på mange måder mere dyster end de typiske Disney film for den indeholder flere temaer som kan være svære at kapere for børn.

Musikken er storslået, og passer perfekt til temaerne.

Jacob

Den franske fortælling om en udstødt, der møder en smuk sigøjner er en uimodståelig chance for Disney, som igen laver et solidt animeret mesterværk.

Nikolaj

Er fantastisk lavet, ligner helt vildt den der står i Paris.

Og også en rigtig god Disney film, der er både god musik, godt manuskript, og spænding til det sidste.

Philip

Denne tegnefilm er for mig helt klart anderledes end mange af de andre tegnefilm som Disney har lavet i årenes løb og specielt midt 80'erne til midt 90'erne i deres gyldne år, der også har gjort at Klokkeren fra Notre Dame blev en af klassikerne.
Filmen er meget dyster; både i skikkelse af Dommer Frollo, men også i filmens handling med tortur, afbrændelse af mennesker og det mørke der har ramt Paris.
Lyspunktet i filmen er helt klart Quasimodo og hans livglæde for at leve et normalt liv plus at hans 3 stenvenner giver os lidt ekstra.
Esmeralda bringer glæde og kærlighed ind i filmen og derfor er filmen efter min mening en af de stærkeste Disney-film som jeg har set.
Et godt mix af mørke, ondskab, glæde og kærlighed er den bedste kombination.

Jakob

'Klokkeren fra Notre Dame' er en af Disney's mere dystre film. Filmen beskæftiger sig med alvorlige temaer som religion, racisme og seksuel besættelse, også er filmen heller ikke bange for at vise ting som vold, ild og død. Men det hele bliver heldigvis serveret med en god portion humor til, så det hele bliver lidt nemmere at sluge.
Quasimodo er en interesant karakter, og man føler virkelig for ham.
Esmeralda er også en god karakter. Det er dejligt at se Disney prøve, at lade en lidt anderledes form for kvinde være en af hovedrollerne.
Det må også nævnes, at Frollo er en Disney's bedste skurke nogensinde. Ikke nok med at han er vildt uhyggelig, han mener at de ting han gør er det rigtige at gøre.
De tre gargoiler er sjove, men kan til tider blive en lille irriterende at høre på.
Underlægningsmusikken er noget af Alan Menken's bedste arbejde nogensinde på en Disney-film. Koret er virkelig godt brugt og formår at gøre de mere dramatiske scener endnu mere dramatiske.
'Klokkeren fra Notre Dame' er også en af Disney's bedste forsøg på at en musical. Sangene gør nemlig det, som sange skal gøre i en musical, nemlig at fortælle historien gennem sange og fortælle hvad karakterne føler.
Animationen er også værd, at nævne. Baggrundene er virkelig flotte, og ved lidt fra computeren kommer man ud på nogen utroligt fede flyveture sammen med kameraet. Figurene har nogle gode designs, som passer godt sammen med stemmerne.
Den danske version har gode stemmer, og Quasimodo's sangstemme lyder meget bedre på dansk end på engelsk. Men den engelske version har også nogen gode stemmer, specielt Tony Jay gør et fantastisk stykke arbejde som Frollo.
'Klokkeren fra Notre Dame' er en film, der tager nogen ret risikable chancer, men for det meste ender chancer med et positivt resultat. Måske en lille smugle uhyggelig for børn, men stadig en rigtig god Disney-tegnefilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.