Cookie- og Privatlivspolitik

Klaus

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Klaus
|
Klaus

Filmen 'Klaus' er en animationsfilm med danske stemmer af bl.a. Jonatan Spang, Lars Mikkelsen og Christiane Schaumburg-Müller.

Jesper er postakademiets værste studerende, og som straf bliver han udstationeret på en iskold ø over polarcirklen, hvor de lokale beboere bruger det meste af deres tid på at bekrige hinanden. Netop som Jesper er ved at give op, møder han den lokale lærer Alva, som bliver hans ven og allierede. Han møder også Klaus, en mystisk tømrer, der bor alene i en hytte fyldt med håndlavet legetøj.

Disse venskaber bringer latteren tilbage til Smeerensburg og skaber et miljø med generøse naboer, magisk lærdom og omhyggeligt ophængte julesokker på kaminhylden.

Den animerede julekomedie er instrueret af manden bag ’Grusomme Mig’, Sergio Pablos.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Sød, men også temmelig forudsigelig lille historie, der giver et alternativt take på julemandens oprindelseshistorie. Idéen er sådan set fin nok, men det hele føles meget konstrueret. Undervejs i filmen får man nemlig forklaret, hvordan den ene efter den anden af de amerikanske juletraditioner er opstået. Det er ikke særligt subtilt eller elegant, og det ødelægger lidt af, hvad der ellers kunne have været en udmærket julefilm.

Wayne

Biograferne mistede stort tærræn i 80'erne - da verden fik hjemmebiograf i form af Betamax/VHS mm. Pludselig var de ikke længere ene om, sammen med DR om at vise de gamle klassikere. Og monopolets brud satte yderligere skred i den udvikling.

Man kunne dog ikke tage fra biograferne at de fortsat var ene om premierer på de bedste film - så efter en tilretning hvor mange biografer afgik ved døden - så fandt resten et leje som fungerede.

Nu banker den næste virkelighed på, for alvor. For fra at vise biograffilm, når de var færdige i biograferne - så begyndte streamingtjenesterne at sende serier og nu film i en kvalitet som normalt ville have været til biografdistribution.

Årsagen til at det lykkes, skal findes i størrelsen og kvaliteten på hjemmeskærmene. Vi kan efterhånden se film derhjemme i noget som ligner det biografen kan tilbyde.

Sådan en er filmen Klaus, som kort sagt handler om et forslag til hvordan julemanden opstod.

Filmen er samtidig et angreb på Disney, på et marked som det har efterladt helt åbent. Den gamle tegnede animationsfilm.

Om det er ren tegnet animation, kan jeg ikke vurdere - men det ligner til forveksling, og er i ret høj kvalitet.

Historien ligner noget man har set før - dovenskab og grådighed betaler sig ikke. Men vi har en helt som selvfølgelig skal lære det på den hårde måde, da han sendes nordpå til et lille lokalsamfund - til en umulig opgave.

Forskellige forviklinger bundet sammen af gode såvel som onde individer - fører til et forløb som sender historien til et moralsk klimax, hvor vores helt skal vælge hvor han hører til.

Det er flotte animationer, som ligner en kvallitet der både kunne komme fra Dreamworks og Disney.

Jeg kan kun sige een ting Disney - pas på Netflix har bestemt ikke opgivet kampen, bare fordi I går ind på deres marked. Krigen er kun lige begyndt.

Filmen er rigtig fin, med en opbyggelig morale.

8/10 - 5/6

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.