Cookie- og Privatlivspolitik

Klassen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
23.01.2009
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Entre les murs
|
'Klassen' (Entre les murs), den seneste vinder af Guldpalmerne i Cannes, udspiller sig over ét år i et klasseværelse i et etnisk blandet og socialt belastet kvarter i Paris.

Skolelæreren François Begaudeau, der spiller sig selv og også har skrevet bogen bag filmen, underviser efter sokratiske principper:

Han fører samtaler med eleverne og får dem til at tænke over deres egen situation fremfor at holde forelæsninger. Og grebet virker, for eleverne i klassen yder ham modspil og argumenterer for egne synspunkter, så det er en fryd at se og høre på.

Både læreren og hans elever er virkelige nok. Det samme er dramaet, der er vokset naturligt frem gennem det år, hvor Laurent Cantet har fulgt livets gang i klasselokalet. Her spejles det store i det små. Skolens mikrokosmos er klangbund for samfundets makrokosmos.

På kanten af konfirmationsalderen er det sociale udskilningsløb allerede i gang, men også solidaritet og omsorg præger det etniske kludetæppe, som udgør François Begadeaus skoleklasse.

Og så er der lige alle de andre ting, som de vordende parisiske verdensborgere må døje med: Familie, venner og de første knubs fra virkeligheden.

'Klassen' er instrueret af Laurent Cantet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (118 votes)
4
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Filmen fastholder vores interesse i en ubesværet reportageagtig stil..." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en både sympatisk, sober og tankevækkende sag, men nogen stor eller uomgængelig film er der på ingen måde tale om." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Cantet ... udviser en narrativ præcision og en formidabel evne til aldrig at lade filmen overdramatisere sig selv. Hans socialrealistiske tæft kombineret med fremragende præstationer i alle roller gør 'Klassen' til en yderst seværdig og vanvittig vedkommende filmoplevelse." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... en både sjov, rørende og tankevækkende oplevelse." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... filmens styrke er i høj grad ikke kun, at den er fantastisk fermt instrueret, filmet og klippet, men også at den fremstiller de unge mennesker med værdighed, respekt og omsorg." (Nikolaj M. Lassen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Carstenuser/123436

Den gik heller ikke i provinsen, men kun i København. Øv!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.