Cookie- og Privatlivspolitik

Klanen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en utryg og konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder adskillige scener, hvor man ser mennesker som kidnappes, tortureres og likvideres. I én langvarig scene krydsklippes der mellem en voldsom sexscene i en bil og en torturlignende scene, hvor en slemt tilskadekommen mand tvinges til at skrive et brev, hvorefter han skydes i ryggen. I en anden lang og voldsom scene tages filmens hovedpersoner til fange af politiet, og man ser samtidig en forslået og bange kvinde, som har været holdt indespærret i et kælderrum. I en tredje, ubehagelig scene gennemtæver en søn sin far, og i en fjerde scene ser man en mand, der prøver at begå selvmord ved at hoppe ud fra 5. sal. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2016
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
El Clan
|
Versioner: se alle
2D, 2D Filmperler, 2D Filmperler Senior
|

Dramaet ’Klanen’ handler om Puccio-familien, der på overfladen ser helt normal ud.

Faren, der gennem en årrække har arbejdet for den argentinske efterretningstjeneste med at kidnappe kommunistiske guerillakrigere, bliver afskediget i begyndelsen af 1980erne.

Men i stedet for at finde et nyt job, beslutter han sig for at fortsætte kidnapningerne. Hele familien bliver involveret i projektet, der endda udvikler sig til mord for at undgå eventuelle vidner.

Hele familien er respekteret i de rige kredse, hvilket gør det let at finde ofre, der sikrer en stor løsesum. Men den flotte overflade begynder at krakelere…

’Klanen’ slog alle billetsalgsrekorder, da den udkom i Argentina, og er skabt af det samme hold, der stod bag den Oscar-nominerede Wild Tales. Historien om Puccio-familien er baseret på sande begivenheder, og filmen er Argentinas bud på en Oscar-kandidat. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.1
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Pablo Trapero har taget et aldeles fornuftigt valg ved at fokusere på forholdet mellem Arquimedes og Alejandro Puccio. Guillermo Francella og Peter Lanzani tegner et virkelig dynamisk billede af et af den slags far/søn-forhold, der ikke kan andet end ende i helvede." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Tidsbilledet virker meget troværdigt, spillet er afdæmpet, følelserne er tæmmede. Det er distancerende og tankevækkende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... det [er] et tidløst far og søn opgør, der er på færde, men filmen er også en slags national selvterapi, sådan som man ofte ser det i film fra lande med en fortid som diktatur." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Det er en stærk film om en sag, som stadig optager Argentina. Den skal ses for sit hårdkogte snit og den bittersøde fortællersynsvinkel." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/571930

Fint skuespil, men jeg blev hægtet af nogle gange. Filmen springer fra 1981 til 1985, til 1982, til 1985, til...og det var svært altid lige at se, hvor vi var henne. Men en fin film, gode skuespillere, og dejligt dystert emne. Italienerne kunne nok ikke have gjort det bedre. Forfriskende med en argentinsk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.