Cookie- og Privatlivspolitik

Kingdom of Heaven (2005)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.05.2005
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kingdom of Heaven
|

Filmen 'Kingdom of Heaven' begynder i år 1186. Den unge fransk smed, Balian, sørger dybt efter at have mistet sin kone og lille søn.

Det er i denne sørgende tilstand at Godfrey Of Ebelin, der er nært tilknyttet Kongen af Jerusalem og dybt optaget af at opretholde freden i Det Hellige Land, finder Balian, hans uægte søn.

Balian lader sig overtale og følger Godfrey på hans hellige mission. Men da Godfrey dør, arver Balian et landområde i nærheden af Jerusalem, en by i hvilken kristne, muslimer og jøder har klaret at leve fredeligt sammen gennem den korte periode med våbenhvile mellem 2. og 3. Korstog.

Fast besluttet på at efterleve "The Noble Oath" og bundet af sin urokkelige ærlighed, finder Balian sig i et fremmed land, tjenende en dødsdømt konge og tiltrukket af kongens gådefulde søster, Prinsesse Sibylla.

'Kingdom of Heaven' solgte 148.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
4.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Are you not entertained?!
10 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg så oprindeligt KoH i biografversionen tilbage i 2005 - og jeg var ærlig talt ikke begejstret. Måske fordi jeg forventede en ny "Gladiator" - som Ridley Scott begejstrede en hel verden med i 2000. I mine øjne var filmen flot med få højdepunkter - men strakte mig dog til 7/10 i karakter.

Siden har jeg ladet den ligge, på trods af at flere har fortalt mig at jeg burde se den version instruktøren havde ønsket, inden den blev klippet ned.

I Biografversionen var spilletiden på 2 timer og 24 minutter - og i DC udgaven er der yderligere 50 minutter at fordybe sig i.

Hvad får man så mere, for de ekstra minutter?

Filmen virker mere helstøbt - blandt andet får vi tid til at finde ud af hvorfor kongens søster, Sibylla (Eva Green) agerer og reagerer som hun gør.

Historien. Vi har fået masser af fortællinger om korstogene, med de fleste handler om Europa og tiden før - eller når krigerne vendte "sejrrigt" hjem.

Derfor er det også interessant at scenen flyttes til kampenes centrum, for at få en fornemmelse af hvad der skete i tiden mellem det 2 og 3 kortog i slutningen af det 12 århundrede.

Vi starter i en lille fransk landsby, her møder vi Ballan, den lokale smed som netop har mistet både barn og kone i tragiske omstændigheder - han opsøges af Baron Godfrey de Ibelin (Liam Neeson) som er undervejs til sine landomåder - opnået i tidligere korstog.

Ballan viser sig at være uægte (og eneste) søn af Godfrey og inviteres til at tage med, hvilket han gør efter et (drabeligt) opgør med hans sleske bror - som tvinger ham til at flygte.

Det er altså dels, Ballans personlige historie som gør ham til arvtager til titel og ejendom - og religionernes krig om den hellige by Jerusalem - som flettes sammen i en episk og flot fortælling.

Jerusalem styres af Kong Baldwin (Edward Norton - maskeret gennem hele filmen), som er ramt af spedalskhed og dermed kun har begrænset levetid.

På trods af tilsyneladende fredelig sameksistens lurer ønsket om magt og ejerskab over den hellige stad, fra især Guy de Lusignan - som lever i et kærlighedsløst ægteskab med kongens søster, Sibilla.

Men muslimerne ønsker også at få magten over byen, personificeret i Saladin en stolt og klog hærfører - som tidligere har lidt stort nederlag i et andet slag - men som nu, klog af skade, er mere end klar til anden runde.

Tempelridderne, en fraktion af fanatiske kristne, anført af Reynald de Chatillon (Brendan Gleeson), skyr ingen midler for at få sluttet den spinkle våbenhvile - og teamer op med Guy de Lusignan. Sammen slagter de nogle uskyldige muslimer - og genstarter dermed den lurende krig.

Den nulstilles dog af Kong Baldwin, som i gensidig respekt med Saladin afblæser det hele.

Men da kongen kort tid efter dør af sin sygdom tvinger tempelridderne og Guy de Lusignan - gennem blandt andet drabet af Saladins søster - de to hære ud i et altafgørende slag.

Under alt dette har vores hovedperson, Ballan, udviklet et kærlighedsforhold til Sibylla - og får mulighed for at få en magt han ikke ønsker. Sibyllas unge søn bliver ny konge - men ....

Resten af filmen handler om det uundgåelige slag - og efterfølgende kampen om Jerusalem - med Ballan på den ene side og Saladin på den anden.

Scenerne og krigen er flotte og episke, hvilket klart trækker historien op. Desværre er Orlando Bloom ikke karismatisk nok til at trække en hovedrolle i den størrelse - heller ikke Eva Green spiller op til sit bedste.

Det er faktisk bipersonerne, Neeson, Gleeson, Norton - og Jeremy Irons, som får filmen til at funkle - men det er heller ikke nok når filmens skurk, Marton Csokas - ikke engang fungerer rigtigt.

Andre roller som skurk og helt - kunne måske have løftet hele filmen, det sidste stykke.

Men DC er absolut bedre end den version, som blev vist i biografen - jeg kan dog stadig ikke give den en absolut top karakter, men ender på

8/10

søren

...ligesom med " troy " en acceptabel film i bioversion & et mindre mesterværk i instruktøren's egen :-) .. de ca 50 min xtra er GULD værd, men tro ikke, jeg er extended cut LOVER ;-) ... ka nævne talrige film, som IKKE er blevet bedre af forlængelse ... TVÆRTIMOD ... og/eller ændringer ... tag fx rambo, sin city, expendebles & columbiana ...

ashera

Kingdom of Heaven er en alvorlig men på samme tid meget gribende storfilm. Der modigt tager modigt fat på korstogstiden med en underspillet (men klar) adresse til vore dages globale knudepunkter mellem islam og Vesten. Hovedpersonerne på hver sin side af frontlinjen - Balian og Saladin - er skildret lige ædelt, og det er magthaveriske kynikere og kristne fanatikere, som fremprovokerer den krig, de begge to har forsøgt at hindre. 

Orlando Bloom er overbevisende og ukrukket i den altafgørende hovedrolle som Balian, der i filmens klimaks leder forsvaret af Jerusalem mod muslimernes overlegne hær under ledelse af den legendariske Saladin, som i øvrigt spilles med behørig autoritet og venlig overlegenhed af den syriske skuespiller, Ghassan Massoud.

Kingdom of Heaven findes også i en længere Directors Cut udgave, men jeg foretrækker biografversionen.

Frank

God film

Lars Michael

Er du til lange film, så er det her lige noget for dig.
En film på over 2 timer så er man i gang.
Og det var jeg heldigvis også, en virkelig flot film.

Michael

”Kingdom of Heaven” er en objektiv historie med temaet ”religiøse ekstremister”. I denne skildring af korstogene bliver hverken kristendom eller islam kronet som enevældige samlinger af fanatikere. Når Balian af Ibelin beskytter de kristne imod de muslimske, så er det en kamp om religion, men om liv. Filmen har det synspunkt, at Gud ikke går op i religion, men i folks levevis. ”Jeg giver ikke meget for religion. Der er fanatikere, der slår folk ihjel i Kristus’ navn”, bliver der faktisk sagt af en læge på et tidspunkt, der også er en af Balian af Ibelins nære venner. ”Det er de daglige gerninger, der afgør om I er et godt eller dårligt menneske”, siger han bagefter til Balian som et råd. Så vidt jeg ved, så giver instruktør Ridley Scott ikke ret meget for religion, men frygt ikke, det påvirker ikke objektiviteten. Dette er ikke en historie, der prøver at fordømme en religion eller alle religioner. Religion er bare tilfældigvis med i historien, og det bliver behandlet på en professionel og distanceret måde.

Det gør dog ikke historien perfekt. Mange af karaktererne får ikke de saftige detaljer, som vi ønsker. De spilles af et fremragende cast, der er godt instrueret, men manuskriptet synes at springe over noget. Balians og Sibyllas forhold bliver fx aldrig gransket godt nok. De synes at forelske sig i hinanden af en årsag, der er mig ubekendt, og når først de har indrømmet deres følelser for hinanden, bliver der knapt nok gravet dybere i det. Der er også karakterer, der aldrig får en ordentlig introduktion, så jeg aner faktisk ikke hvem de er, og skurke, der synes at ville sige mere om dem selv, men filmen lader disse karakterer blive begrænset til mere endimensionale skurke. Der var nogle problemer mellem Ridley Scott og producerne (typisk), der fik klippet det hele ned til en kortere spilletid end oprindeligt planlagt. Der skulle være en director’s cut på tre timer, der vist har de detaljer, hvis fravær jeg snakker om her. Som det er nu, så virker manuskriptet for mig ikke decideret mangelfuld, der er det, der kræves af tilskueren. Jeg ved bare, at det kan gøres bedre og mere interessant.

Det er dog ikke den eneste årsag til, at en stjerne falder fra. Ud fra et ellers henrivende cast, så er der et enkelt fejlskud, der fik hovedrollen. Orlando Bloom er i mine øjne en Keanu Reeves med et lidt pænere ansigt og smukkere stemme. Jeg foretrækker nok Bloom, men kun af de nævnte grunde. Der er masser af dramatiske scener, hvor alle elementer, der sættes i spil, prøver at gøre øjeblikket så oprivende som muligt… med undtagelse af hovedrolleindehaveren. Han ser ud til at have det samme ansigtsudtryk under sin fars død, som når han underskriver dokumenter i sit arbejdsværelse. Min sympati for sådan en person er forventeligt nok til at overse.

Til sidst vil jeg nævne den fantastiske visuelle oplevelse som ”Kingdom of Heaven”, der redder filmen fra historiens og hovedrollens mangler. Fotograferingen, soundtracket, scenografien og ikke mindst kostumedesignet gør mig til en del af de historiske slag i de enorme hede ørkener og ikke en del af en stor flok mennesker, der ser ud som om de er klædt ud til rollespil. Scott valgte at fremvise den tidlige middelalder så nøjagtigt som muligt, og det har i den grad betalt sig. Jerusalem er en levende by med ægte riddere. ”Kingdom of Heaven” er en episk visuel oplevelse med en simpel historie, der dog ikke overser de menneskelige aspekter. Jeg ser den af de samme årsager, som når jeg ser "Avatar".

Wayne

Men det var godt nok også skidt. God jævn underholdning, men ikke Ridleys bedste.

S. Rico

Man må sgu' forvente noget mere af Ridley Scott end en middelmådig historie i en gennemsnitlig actionfilm.

Rafael rixuser/14793

den er sgu da mega go,hva har du for en dårlig filmsmag mugga!!!!!

Nogenuser/12232

det siger meget "frome the direCtor of GLADIATOR" det hjælper meget men der skal ikke bruges meget hjælp for det er en vildt god film.
og alt er godt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.