Cookie- og Privatlivspolitik

Kill Bill: Vol. 2

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.04.2004
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kill Bill: Vol. 2
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I Kill Bill: Vol. 1 vågnede den tidligere lejemorder Black Mamba op efter fire år i koma.

Under dæknavnet The Bride begyndte hun sin hævn over de andre mordere fra eliteenheden Deadly Viper Assassination Squad, der sammen med hendes tidligere chef, Bill, var skyld i den massakre der forvandlede hendes bryllup til et blodigt inferno.

Nu er The Bride næsten halvvejs igennem, men mangler de sidste af sine tidligere kollegaer, Elle Driver og Budd Sidewinder og - i det afsluttende opgør - Bill selv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (97 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

KILL BILL VOL. 2 er som navnet indikerer den direkte efterfølger til VOL. 1, hvor vi igen følger UMA THURMAN som hovedrollen i en af vor tids bedste hævnhistorier. Modsat den første film kommer vi i KILL BILL VOL. 2 mere ind under huden på vores unavngivne hovedperson, og vi får et dybere kendskab til hendes fortid og baggrund.

Filmen er knap så forvirrende som forgængeren, selvom historien igen er delt op i små kapitler, der alle fortælle et lille brudstykke af den samlede historie - sandsynligvis fordi, man begynder at forstå, hvordan det hele hænger sammen. Derudover er der et fortræffeligt persongalleri med undervejs i form af både store og små roller.

Det er svært at pege på, hvilken af de to film, der er den bedste. De hænger sammen, og begge film er klart anbefalelsesværdige. Rent stilistisk er der dog et par forskelle, der måske gør, at man foretrækker den ene frem for den anden. 1’eren er eksperimenterende og voldelig. 2’eren er - også voldelig - men samtidig raffineret og fyldt med fantastisk dialog. Se dem begge!

bambiexplorer

Bill … it’s your baby … [BANG!]
Her midt i Cinematekets Tarantinomåneder (august/september 2019), var det endelig blevet tid til Kill Bill: The Whole Bloody Affair. Det vil sige, at det var ikke den ægte The Whole Bloody Affair der blev vist, thi denne særlige version af Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 bliver kun vist i Tarantinos favoritbiograf i L.A. en gang i mellem, med cirka 2-3 års mellemrum. Så vi måtte nøjes med en mere almindelig double-bill Kill Bill, som denne aften blev præsenteret af Casper Christensen fra Filmnørdens Hjørne. Med præsentation og pause blev det til 277 minutters glimrende underholdning, til det latterlige beløb af DKK 100 (DKK 160 hvis man ikke er medlem af Cinemateket)

For fire år slog The Brides tidligere lejemorderkompaner (Bill, Budd, O-Ren Ishii, Vernita Green og Elle Driver) The Bride og alle andre i kirken ihjel på dennes bryllupsdag. Det vil sige at det troede de at de slog hende ihjel. Men The Bride røg “kun” i en fire år lang koma. Nu er hun vågnet, og er parat til at gå på hævntogt. Hun har udarbejdet en sirlig udformet liste over de fem personer der skal slås ihjel. Hun begynder fra en ende af … i Tarantinos univers vil det sige med nummer to på listen. Hun har to film til at udrydde de fem personer, plus det løse … og det løse er der en del af, skulle jeg hilse og sige, så det burde være til at overse :) Men vi ved jo godt at i en QT-film er der intet der er bare lige …

Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 – That really was a Hattori Hanzo sword!
Dette er en af de bedst udførte hævnhistorier jeg har set. Alt spiller simpelthen, lige fra attentatet på The Brides bryllupsdag til den afsluttende showdown mellem Bill og The Bride. Fx The Brides kamp for, i bogstaveligste forstand, at komme til at stå på egne ben igen efter fem år i koma i hænderne på verdens sygeste sygepasser, hendes ultrahårde træning hos den kinesiske kung-fu-mester Pai Mei samt ikke mindst hendes flugt fra den visse død, efter at være blevet levende begravet. Alt beskrevet i Quentins bedste ej-liniære stil, med masser af blodsprøjtende lemmer gennem luften flyvende ultravoldelige og til tider ubehagligt eksplicitte sekvenser … samt en masse humor. Det er for fedt. Det holder max. Og det er to film der SKAL ses med jævne mellemrum!

Cast & Crew
Uma Thurman (The Bride) er på niveau med sin præstation som Mia Wallace fra Pulp Fiction. Hvilket egentlig er fantastisk, for udover de to højdepunkter, har hendes karriere ikke budt på noget fantastisk. QT er har en særlig evne til at grave noget ekstra ud af sin cast, og det har så i den grad også vært tilfældet med Uma Thurman. Også Lucy Liu (O-Ren Ishii) som styrer Tokios underverden med hård hånd og Daryl Hannah (Elle Driver), som her oplever et kortvarigt, men mindeværdigt comeback, som den enøjede og “lettere” psykopatiske lejemorder og Bills tro væbner, spiller begge to deres roller til UG. Skal to af de mindre, men ikke uinteressante roller fremhæves, må det være Julie Dreyfus (Sofie Fatale), O-Ren Ishiis fransk-japanske højre hånd og Chiaki Kuriyama (Gogo Yubari), en Mangainspireret teenagepige med et af filmshistoriens mest interessante våben :)

Der er jo ikke så meget at sige om instruktøren, Quentin Tarantino. Han er jo i top-5 over mine favoritinstruktører, sammen med navne som fx Alfred Hitchcock og Christopher Nolan. Han har endnu ikke fejlet i en eneste af de ni film han hidtil har instrueret eller de film (herunder True Romance) han på anden måde været indblandet i, og derfor er Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 også en nydelse for alle sanser … de(n) ligger faktisk i øverst halvdel af hans hidtige film.

Billede & Lyd
Soundtracket gennem begge film sidder lige i skabet. Fra introen med Nancy Sinatras Bang! Bang! til closing credits-sangene (der er to styk) med Shivarees Goodnight Moon og Meiko Kajis Urami-Bushi, bliver der vel ikke spillet en eneste tone forkert gennem de to film. Det er sublimt arbejde. Og husk iøvrigt at se closing credits til ende, da der ligger i lille easter egg gemt til allersidst … i biografversionen i hvert tilfælde. Kameraarbejdet sidder også lige i skabet. Grynet og beskidt, men samtidig legende og let. Effekterne er totalt overdrevne, på den fede måde. De afhuggede lemmer flyver gennem luften og blodet sprøjter ud i alt for voldsomt sjove kaskader. Mangasektionerne passer som fod i hose ind i handlingen, og er vel på en måde med til at tage brodden af de scener der kunne blive for ubehagelige. Uanset hvad er det hele alt for lækkert lavet

Konklusion – Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2
I disse to film får du alt det du kan forvente af en (to film der tæller kun for en film i QT’s regnskab) Quentin Tarantinofilm … gange to! Med Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 er du er du fandeme kanongodt underholdt i godt fire timer … man keder sig ikke i et sekund. Så ikke så meget pjat, selv om vi ikke når helt op på Pulp Fiction – niveau, fortjener Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 stadig, her 14-15 år efter premieren, intet mindre end seks stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Simon

Efter at have hørt så meget godt om denne efterfølger til mesterværket Kill Bill: Vol. 1 så kan man ikke lade være med at ryste på hoved.

Som en passioneret fan af Quentin så mangler jeg noget galskab. Den kører lidt i et langsomt tempo og et fesent manuskript. Til gengæld kan jeg godt lide den halve time hvor hun bliver trænet. Minder det ikke lidt om en "klassiker"? Langsomt tempo med flashbacks? Citizen Kane måske?

Altså det eneste han har gjort er at danne Citizen Kane sammen med Titanic, sammen med en Bruce Lee film.

Når det så er sagt er det så er det altid sjovt, at have med Beatrix Kiddo at gøre. Historien er udmærket og de få kampscener der er, er ret gode. Slutningen bliver lidt for sukkersød til mig.

Bjerg

Mange foretrækker vol. 1 over vol. 2 af 'Kill Bill'-sagaen, hvilket jeg også sagtens kan forstå, da det jo er en fuldstændig individuel holdning. Men jeg synes dog også, at anden del om Beatrix Kiddo, er langt mindre respekteret i Tarantinos fankreds, trods den faktisk er en ligeså god film, hvis ikke bedre - bare på andre punkter...

Ligesom vol. 1 var en selvskreven håndbog i, hvordan man laver sublime actionscener, hvori Tarantino fik lov til at lege med kunstneriske blodstråler og atmosfære; er vol. 2 lige så meget en legende og flot udførelse af et manuskript, skrevet til perfektion!
Jeg synes vol. 2 er noget af det bedste Quentin har skrevet mht. til dialog og generel opbygning af selve historien. --- Selvfølgelig er det svært at sige, hvornår Quentin gør noget 'bedst', for det gør han jo næsten hele tiden. Personligt, ser jeg bare anden del af 'Kill Bill', som værende toptunet underholdning i dialog og historie, ligesom første del var selvsamme, bare i atmosfære og farvefulde 'kunstbilleder'.

Endnu engang tak hr. Tarantino, for en flot, nær perfekt afslutning, på noget der startede næsten lige så flot.

6/6

Frank

God film

Jeff

I’m trying to think which of the Kill Bill films I like the most and I can’t separate them. Therefore, from now on, I judge them as one film. Brilliant Tarrantino at work.

Muggauser/8186

Filmen er bare så mega fed, at det næsten er surrealistisk. Den scene, hvor hun bliver trænet op, da hun vågner for komaet, da hun er i kisten osv. Det er så vildt. Fede detaljer og cool med sort og hvidt screen nogle gnage. Thumps up!

josimar1234

jeg synes det er godt lavet

Wayne

Der er vedholdende rygter om en fortsættelse af Kill Bill, så hvem ved?

Tarantino holder skruen lige i vandet, og lykkes med en perfekt afslutning på en overdrevet fed historie.

Chri

har læst på IMDB at der kommer en vol. 3 i 2014!!!
Jeg glæder mig!
og kill bill vol. 2 er selvfølig osse amazing!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.