Cookie- og Privatlivspolitik

Keep the Lights On

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.11.2012
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Keep the Lights On
|

Dramaet 'Keep the Lights On' foregår i 1997, hvor New York City er i en tilstand af intens forandring.

Her møder den danske, homoseksuelle dokumentarist Erik Rothman (Thure Lindhardt) den attraktive advokat Paul Lucy (Zachary Booth), der endnu ikke er sprunget ud af skabet.

Hvad der begynder som et højspændt første møde, udvikler sig hurtigt til et langvarigt forhold, og de to mænd begynder at opbygge et hjem og liv sammen. Men Paul har en svaghed - han ryger crack.

Først kun engang imellem, men efterhånden tager afhængigheden til, og jo længere ind i crack-tågerne Paul forsvinder, jo større ansvar må Erik påtage sig for at få forholdet til at hænge sammen.

'Keep the Lights On' er en film om sex, intimitet, afhængighed og mest af alt kærlighed.

Filmen er instrueret af Ira Sachs, der også har skrevet manuskriptet, og inspirationen har han hentet fra sine egne smertefulde erfaringer med besværlig kærlighed mellem mænd.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.8
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... den første del af filmen ... ligner noget af det bedste, vi kender fra amerikansk independent film. Nærvær og uforudsigeligheder. Anden del er til gengæld desværre noget af det værste fra samme verden. Navlepilleri og en alt for slap fortælling." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Temaet er langt fra nyt, men hvor er det rart at se bedre skuespil i homo-tema-film og Thure spiller fantastisk som altid." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det, der først og fremmest gør, at 'Keep the Lights On' aldrig får krogen i én, er, at man simpelt hen ikke kan mærke tiltrækningen mellem Erik og Paul, [der] står som en underligt vag figur... Lindhardts sitrende præstation virker derfor, som om han spiller op mod en mur. Han får ikke andet tilbage end det, han selv sparker ud." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Erik og hans kæreste Paul ... spilles af Thure Lindhardt og Zachary Booth, der begge er blændende i rollerne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... stå[r] i stampe med sin relativt lille fortælling. Men tilbage står samspillet mellem Lindhardt og Zachery Booth - deres scener sammen har en uforfalsket, rå troværdighed, der får filmen til at sitre desperat, jo længere Paul forsvinder ud i misbruget. Det er gribende og i sig selv grund til at se 'Keep the Lights On'." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Strukturen kunne strammes, og det ville være enkelt at højne de dramatiske konflikter, så man fik et skarpere resultat. Men netop den sædeskildrende faktor, fornemmelsen af en virkelig hverdag, gør et overvældende indtryk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Casperuser/135908

Jeg syntes også Paprika Steen er
enormt dårlig.

DJT

Kan godt lide Thure Lindhardt, men ser så til min rædsel, at Paprika Steen også er med. Så magter jeg ikke at se filmen.

Kennyuser/429474

Dybt skuffende. Den omhandler udelukkende deres forhold, men man får ingen historie om eller forhold til personerne. Tilgengæld er der lagt stor vægt på sexscener, hvilket er fint nok, men man har haft mere travlt med at vise hvor langt man tør gå i skildringen af sex blandt mænd. Dertil er filmen meget tydeligt inddelt i årstal. Den starter i 1998 og slutter i 2006, men den kunne lige så godt starte i 2005 og slutte i 2009 eller 1995 til 2000. Årtallene bliver overhovedet ikke skildret. Tue bliver rost af anmelderne. Han gør et godt arbejde, men det er kun grundet de rød-hvide briller at man har valgt at fremhæve ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.