/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Kaptajnen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2018
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Der Hauptmann
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Seniorbio
|

Det tyske drama 'Kaptajnen' følger den 19-årige Willi Herold, der er på flugt i Anden Verdenskrigs sidste dage.

Landet er i opløsning, moralen i forfald, og soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment, risikerer at blive skudt som forræder. 

Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig. Den unge mand må stjæle for at overleve, og udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil.

Kufferten viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn, og han prøver den på. Willi indser hurtigt, at klæder skaber folk, da ingen betvivler hans tilranede rang. Inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor? Fordi han kan.

Instruktøren har tidligere stået bag store Hollywood-produktioner som RedFlightplan og Insurgent men er nu vendt tilbage til sine tyske rødder.

'Kaptajnen' blev nomineret til bedste film og fire andre priser ved German Film Awards 2018, mens den vandt for bedste lyddesign ved European Film Awards 2018.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er ambivalensen, f.eks. i volden (hvornår er den fortjent, og hvornår er den grundløs), der gør 'Kaptajnen' til en grusom, men også frygtelig interessant film." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "Tyske film om nazismen er næsten pr. definition interessante. Det gælder også 'Kaptajnen', som til og med har æstetiske kvaliteter. Men hvor får man dog en dårlig smag i munden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christianuser/233641

Baseret på en sand historie og hvilken! Hvordan en meget ung sadist fik lov til at slippe af sted med sine handlinger er brutalt, fascinerende og skræmmende. Filmen er et godt skræmmende billede på, at krig gør alle psykotiske i længden, uanset siden man befinder sig på og hvad nogle er i stand til og gør for at holde det hele ud.
Rulletekst scenerne trækker dog lidt ned, da det er måde sjovt, men også ret så unødvendigt. Irriterende

Metteuser/667353

En overraskende godt fortalt historie om en forfærdelig tid, hvor krig og fordærv gik hånd i hånd .
Grufuld historie om overlevelse⭐️⭐️⭐️⭐️

Tommy

Hold nu helt op. Den film var på én og samme tid forfærdelig og fantastisk. Hvilket mesterværk.
- Tommy
Webklodser

Katja

Men veludført filmværk!

Morten

Men mon ikke også at enden af krigen blev tyskerne skøre.

Anne

Wow, en vildt film! Den er hård og brutal, og på samme vis meget fængende. At det er baseret på virkelige hændelser er næsten umuligt at tro på. Skal ses på stort lærred!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter