Cookie- og Privatlivspolitik

Kapernaum

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt , dramatisk og ofte trist grundstemning, men den Indeholder imidlertid også humor og varme scener. Omsorgssvigt er et gennemgående tema, og filmen indeholder en meget autentisk fremstilling af desperate og sorgfulde mennesker. Dette ses i scener, hvor et 12-årigt barn forgæves forsøger at forhindre, at hans lillesøster tvangsgiftes med en meget ældre mand. Begge børn skriger og kæmper imod forældrene, der hårdhændet fører datteren ud af hjemmet. I flere scener udsættes sønnen for meget hårdhændet behandling af sine forældre. I en scene findes et 1-årigt barn alene og grædende i et mørkt lagerrum. I en del scener ses voksne mennesker, der græder og skriger i desperation og sorg. Da filmens hovedperson er stærk og handlekraftig, og da filmen ikke viser handlingens voldsomste begivenheder og det voldsomme ikke er udpenslet, vurderes filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.02.2019
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Capharnaüm
|
Versioner: se alle
2D, 2D - arab. tale, Babybio, Filmperler, Særvisning
|

Filmen 'Kapernaum' handler om 12-årige Zain, der, mens han sidder i fængsel, sagsøger sine forældre for at have født ham ind i et liv med fattigdom og nød.

Zain lever i Beirut med sine forældre og hans mange søskende i en lille lejlighed. Familien lever i fattigdom og må sælge alt, hvad de kan for bare at betale huslejen. Zain beslutter sig for at flygte da hans jævnaldrende søster sælges som kone til en meget ældre mand.

Under hans rejse møder han den etiopiske flygtning Rahil og hendes spædbarn Yonas, som han hjælper med at tage sig af. 

Dramaet vandt en af hovedpriserne på Cannes Filmfestival, og er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste udenlandske film.

For at opnå så meget realisme som muligt har instruktøren valgt at bruge skuespillere, hvis karakterer reflefterer deres virkelige liv. Bl.a. er hovedkarakteren Zain spillet af en rigtig syrisk flygtning. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (228 votes)
5.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nadine Labakis 'Kapernaum' er et autentisk portræt af gadebørn i Beirut, der skæmmes af for hårdt et træk på vores følelser." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "... instruktøren har en sjælden evne til at formidle helt essentielt menneskelige følelser gennem sin historie." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... her og nu, som den film, der er, og med den gennemslagskraft og relevans, som den har, er 'Kapernaum' et mesterværk til tiden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "I sit hjerte er 'Kapernaum' en picaresk fortælling og en hyldest til børn alle vegne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En virklig interessant film med en gribende fortælling og en meget overbevisende præstation af den lille dreng i hovedrollen. Man kommer helt tæt ind på livet af de fattiges liv i Beiruts slumområder. Det virker faktisk næsten dokumentaristisk. Klipningen og billederne er også helt i top og medvirkende til, at denne ellers ret så triste film med de mange grumme skæbner ikke går hen og bliver direkte trøstesløs.

Med andre ord: man skal ikke lade sig afskrække af temaet eller sproget. Selv om du tror, at du mere er i humør til at se en actionkomedie eller en superheltefilm, så vil du med garanti ikke fortryde, at du valgte Kapernaum.

Ercan

Nadine Labaki er et af de individer der er så talentfuld indenfor sit erhverv, at du kan tælle dem på 2 hænder.

Normalt er hun skuespiller, men denne gang træder hun bag kameraet, og fortæller en hjerteskærende historie om børn. Et hvert barn fortjener lykke - og det er hele filmens besked. Zain som er hovedpersonen er et af de hårdramte børn i verdenen. Ikke bare i filmen, men også i virkeligheden. Han er ikke en skuespiller, men et barn som har oplevet alt som du ser i filmen, hvilket gør at skuespillet i sig selv er 10/10.

Støt filmen imens den vises i Danmark!

Anne

Kapernaum er, hvad jeg vil kalde et mesterværk. Det er ikke bare en film som en hvilken som helst anden, men en film, der på fremragende vis fortæller en utrolig drengs alt for barske historie.

Nadine Labaki har virkelig overgået sig selv ved at portrættere den virkelighed, som en hel del lande gennemgår netop nu.

Denne film burde være på alles watchlist! Den har virkelig et vigtigt budskab på hjerte.

Oszar

Kapernaum er en meget interessant og god film og den kunne sagtens være sand.

Kapernaum har for det første en meget god historie, fordi den viser, hvordan en verden kunne se ud for nogle.
Den er ikke sand, men det kunne den sagtens være og det gør den interessant, men samtidig også skræmmende.
Den er skræmmende, fordi det er svært at forstille sig hvordan ens verden kan være sådan.

Jeg skal dog også nå at sige at det er en meget modbydelig film, fordi der er en masse hårde scener om, hvordan et menneske liv kan være.
Så selvom der står at den er for 11 år som aldersgrænse. Så er det stadig en film med en masse modbydelige scener.

Så for mig var det ikke en film jeg nød imens jeg så den, men bagefter, fordi filmen sætter en masse interessante tanker i gang.
Og det er en af de gode grunde til at jeg anbefaler denne film.

Skuespillerne er også meget troværdige og jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl, fordi jeg synes især Al Rafeea, som spiller hovedpersonnen, spiller godt.

Så Kapernaum er en film jeg vil anbefale, fordi den virkelig sætter nogle tanker igang og viser noget som desværre er manges hverdag.
Og jeg synes en god måde at slutte anmeldelsen af på er ved at skrive de samme fine ord som Jacob Ludvigsen skrev
"Den vigtigste film i verden lige nu".

Anonymuser/0

En film man bør se. Den er ikke bare en film, den er en fortælling om verden, som den kan være for de mange børn, der er udsat. Og hovedrollen spilles helt formidabelt - alene for den, bør man se filmen.

Annetteuser/61156

Hold nu op en oplevelse. Rørende, barsk, tankevækkende, sørgelig film. Alle ikke-humanister skulle have den på deres filmpensum. Fine, grimme billeder fra underverdenen i Libanon. Skildringer af frygtelige skæbner. Velspillet. Ja, jeg har intet dårligt at sige - SE DEN!

Wayne

Jeg havde forberedt mig på en oplevelse i stil med Slumdog Milionaire - hvor man kom hele følelses registeret igennem, og hvor der i den grad blev appeleret til tårekanalerne.

Det skete underligt nok ikke i Kapernaum, for mig - men som mine stjerner antyder så synes jeg at det er en fremragende film.

Grunden til at man ikke bliver rørt er nok den at man suges ind i håbløsheden i filmen. Jeg følte at jeg var med Zain hele vejen lige fra hans beskedne soveleje (sammen med alle søskende) til hans oprør, som bare fører til flere oplevelser fra samfundets absolutte bund.

Man forstår Zain, når han anklager sine forældre for at fortsætte med at skabe live midt i al håbløsheden.

Augusta Bo

Ja, selvom Kapernaum "kun" er en film så får man en rimelig god ide af den uretfærdighed som råder i krigsramtenationer og de børn som må leve konsekvenserne af en krig de aldrig har bedt om.
En vigtig vidensbyrd fra vores tid, som ikke mindst opsluger dig for en små to timer!
Tak for en indsigtsfuld og god kinotur!

Line

Fantastisk skuespil i en meget rørende og barsk film med stærke scener, der virkelig skaber indlevelse i det meget hårde miljø og hovedpersonens kamp for overlevelse. De ret lange scener har bestemt en effekt, men bliver også indimellem til den langtrukne side.

Simon

Filmen skildrer et barsk dog ærligt perspektiv som sætter tankerne i gang undervejs, man kan ikke andet end at føle noget undervejs.

Atmosfæren giver et særpræg og stærk stemning, til tider kan man såvel undre sig over om filmen skildrer sig på en rigtig historie da fortællingen og skuespillerne fungerer utroligt realitisk og troværdigt.

Jeg vil klart anbefalde den her film da det er et andet indblik i livet som kan give lærige lektioner og tanker, samt det er en utrolig spændene men barsk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.