Cookie- og Privatlivspolitik

Kandis for livet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig, men jævnligt også melankolsk grundstemning, og den skildrer i flere sekvenser triste, ensomme eller sorgfulde mennesker. Da fortællingen er langsom, og da ingen kommer til skade, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
23.09.2021
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kandis for livet
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Forpremiere med besøg, Strikkebio, Babybio, DoaS, Seniorbio, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Kandis for livet' handler om dansktop-bandet Kandis, der har eksisteret siden 1989, og deres karismatiske forsanger Johnny samt en gruppe af landets mest loyale fans.

I filmen kommer publikum ind bag bag facaden hos Danmarks største dansktopstjerne, Kandis-Johnny, og ikke mindst gruppen af fans, som ikke kender hinanden, men som hver især har et usædvanligt og stærkt personligt forhold til Skandinaviens største underholdningsorkester, hvor Johnny optræder som deres helt egen Personal Jesus. 

'Kandis for livet' portrætterer dybt personlige fortællinger om ulykkelig kærlighed, ensomhed, at tage afsked med dem man elsker og hvordan musikken kan bruges til at komme igennem livets problemer.

Nogle elsker det - andre kan ikke udstå det. Dansktoppen er måske nok den musikgenre, som splitter danskerne allermest... eller hvad? 

Bag filmen står den danske dokumentarist Jesper Dalgaard, der i 2017 stod bag afgangsfilmen 'Weltschmerz', som vandt en Robert-pris.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (152 votes)
4.7
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Kandis for livet' [møder] sine karakterer med en enorm empati og respekt, og det er ægte rørende at være med til." (Thomas Brunstrøm)

 • BT

  "'Kandis for livet' får også masser af gode anmeldelser i andre danske medier, så de overlever nok denne ene negative. Generelt set var det bare en alt for dræbende - ja kedelig - omgang at få fortalt den ene triste skæbnehistorie efter den anden uden bare lidt glæde at spore." (Kristian Dam Nygaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Se denne utroligt velopbyggede, velklippede og dybt loyale skildring af en helt speciel gruppe mennesker, og bliv forundret, rørt, klogere og voldsomt underholdt. Og sandsynligvis bliver de fordomme, der inden filmens start afleveredes i garderoben, aldrig afhentet igen." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... en stærk og sært fascinerende fortælling, der formår at hylde musikkens nærmest spirituelle styrke." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Filmen giver os et rørende indtryk af levet liv og rigtige mennesker på et sted, hvor kun de færreste vil kigge. Det føles indlysende rigtigt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Fuld respekt herfra til instruktør Jesper Dalgaard, der vedkender sig både sine finkulturelle vaner fra København og sin opvækst med harmonika og John Mogensen. Med sin spidse vinkel kommer han ind bag facaden på skæbner langt fra de store byer. Cadeau for at gøre det arbejde. Og en stor cadeau til de folk, der stiller op og viser sig selv frem." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... min respekt for håndværket og det liv, der udspiller sig omkring [dansktopmusikken], er en helt, helt anden efter dette møde med de mennesker, for hvem Kandis er selve lyden af livet, der hænger nok så stædigt ved. I en livline af musik." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Dalgaard indfanger Kandis-universet uden fordømmelse og skaber fornemmelsen af, at man bliver lukket ind i et særligt privat rum. Det er en stemningsfuld rejse til den jyske vestkyst, hvor følelserne bag facaden får frit spil." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina

Fantastisk dokumentar med tid og eftertanke til at skildre fanskaren - nok en gruppe danskere, vi ikke ser så tit i mediebilledet. Godt klippet og produceret. Fine billeder, som de tre brødre på række, kvinden med sin bamse, mor og søn, der lægger Kandis-puslespil, manden i laden med bålet i baggrunden med morens tøj osv.

Lucidia

Rørende og interessant at se Kandis' fans og deres personlige skæbner. Johnny som person fremstår uinteressant og selvhøjtidelig. Tåkrummende at se hvordan klichéprægede filmiske virkemidler bruges i overdreven grad, i et tydeligt forsøg på at få indholdet til at virke mere spændende end det er.

Ibuser/321128

Filmen er interessant den viser nogen mennesker for dem hvormegwt Kandis betyder for dem.En som sidder i fængsel skal ikke nyde noget af at fortælle de andre at han godt kan li Kandis. Jeg savnede lidt at møde folk i filmen som bare har en dejlig aften i Kandis selskab. En film som kan anbefales

Peter

En overraskende flot og interessant film med lidt til eftertanke.
Værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.