/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Kammerater!

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en urovækkende og panisk stemning. Den indeholder flere scener, hvor hæren skyder mod forsvarsløse demonstranter. Nogle af demonstranterne dør og deres blodige lig slæbes rundt i gaderne eller bliver smidt op på en ladvogn. Filmen indeholder desuden flere dramatiske scener, hvor personerne bliver truede og er bange, og scener med en desperat mor, der søger efter sin forsvundne datter. Filmens historiske ramme og brugen af sort-hvide billeder betyder dog samtidig, at massakren og omgangen med lig virker mindre voldsomme. På den baggrund vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år og får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
15.07.2021
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dorogie tovarishchi
|
Kammerater!

Den russiske film 'Kammerater!' er et historisk drama om Novocherkassk-massakren i 1962.

Filmen følger Ludmila, som er en trofast opretholder af det kommunistiske regime og dets idealer.

Hun er medlem af det lokale kommunistparti i Novocherkassk, USSR i 1962. Ludmila foragter oppositionen, men under en arbejdsstrejke på den lokale fabrik, er hun vidne til en massakre, da hæren skyder mod demonstranterne.

Begivenheden ændrer Ludmilas verdensbillede og syn på det kommunistiske projekt. Hendes egen datter, som var til stede under strejken, er sidenhen forsvundet. Så mens staten forsøger at dække over massakren, påbegynder hun en farefuld eftersøgning af datteren.

'Kammerater!' er baseret på den sande historie om den 2. juni 1962, som blev hemmeligholdt fra offentligheden indtil 90'erne.

I instruktørstolen sidder russiske Andrey Konchalovskiy, som tidligere har stået bag bl.a. Tango & Cash og The Postman's White Nights. Filmen modtog stor ros til Venice Film Festival og var nomineret til en BAFTA for Bedste ikke-engelskesprogede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.2
4.6

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Kammerater!' er en rørende film. Man berøres ikke, fordi den skildrer en smuk virkelighed, men fordi den lufter ud i historiens løgne og fortielser." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "'Kammerater!' er en fantastisk velkomponeret film, på alle leder og kanter. En vild film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Manden bag ”Tango & Cash” leverer et gennemført sort-hvid-drama om en partitro kvinde i Sovjetunionen, der vakler i troen, når systemet folder sig ud." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'Kammerater!' bliver på den baggrund ikke kun et historisk drama, men også et tidsløst portræt af et system, der næsten som en organisme automatisk forsvarer sig." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Ved at genfortælle historien om massakren på demonstranter i byen Novocherkassk i 1962 frembringer den russiske film ‘Kammerater!’ et overbevisende portræt af, hvordan Sovjetunionen var afhængig af vold mod egne indbyggere for at bevare kontrollen over sit regime." (Kristoffer Grønbæk)