Cookie- og Privatlivspolitik

Kærestesorger

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
13.03.2009
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kærestesorger
|

I ’Kærestesorger’ følger vi en håndfuld unge igennem deres gymnasietid i starten af 1960’erne på Viborg Katedralskole. Omdrejningspunktet er Jonas og Agnete, der i begyndelsen af historien bliver kærester.

Jonas er den charmerende og begavede dreng, der er vellidt af alle, både kammerater og lærere, men som ikke er videre arbejdsom i skolen. Agnete, derimod, er en akademisk ambitiøs og meget begavet pige, men endnu ikke særlig moden i livets andre forhold og plaget af et anspændt forhold til sin familie.

Omkring dem finder vi deres venner; Toke, Birger og Liselotte, der alle på en eller anden måde vikles ind i Jonas´ og Agnetes omskiftelige forhold.

'Kærestesorger' er et generationsportræt i stil med 'Kundskabens træ' fra 1981 og Nils Malmros' første film siden 'At kende sandheden' fra 2002.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1389 votes)
3.6
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... folk fra den generation, der var unge i tresserne, vil højst sandsynligt få sig en fornøjelig – og måske kærkommen – tur ned ad Memory Lane. For os andre virker 'Kærestesorger' mest som en lidt langtrukken, kuriøs oplevelse, man køligt betragter og klukker over indimellem, uden at føle, at filmen vil en noget væsentligt." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "Malmros indfanger ungdommens forbandelse, at man i den unge påvirkelige alder, hvor man føler dybest, lever livet mest overfladisk. Men pointen kunne være formuleret bedre, mere stærkt og medrivende." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Med sin autentiske sprogbrug og sin let melankolske tone er det en meget gammeldags film, der især henvender sig til dem, der var unge dengang, en rom og cola kostede 4,25 og der hverken var p-piller, computer eller ecstasy." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Kærestesorger' ligner både i overført og bogstavelig forstand Malmros på repeat, og resultatet er blevet hans måske svageste film, fraset 'Barbara'." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "De unge, ukendte skuespillerspirer spiller da også eminent, og tidsbilledet er overbevisende, men der er noget forudsigeligt over fortællingen, og kemien mellem Jonas og Agnete bliver aldrig elektrisk, selv om filmen tager sig god tid til at etablere den magiske og skelsættende første forelskelse." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "Med ’Kærestesorger’ vender Nils Malmros tilbage til det stof, han mestrer som ingen anden. Nemlig sit eget. Det er logisk nok, og resultatet er bestemt også godt nok til at kunne begrunde denne rejse på sporet af den tabte tid." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Man bliver aldrig for alvor fanget af kærlighedshistorien, for man fornemmer at hovedpersonen ikke rigtigt er forelsket. Derfor er der ikke det helt store på spil, for ham.

Filmen kan nok mere bruges som et tidsbillede, og en rejse tilbage til den tid.

S. Rico

Havde på ingen måde forventet en film på niveau med Kundskabens Træ. Og det er den da heller ikke, men Kærestesorger er alligevel vellykket og værd at se.

Nadineuser/13852

Det er en sød og smuk film, men føler desværre ikke at det var noget nyt når man først har set film som den kroniske uskyld, Zappa og tro håb og kærlighed. Jeg sætter pris på at se den men sad lidt og ventede på det der skulle havde været det nye perspektiv på denne type historie.

Føler det en form for datidens "kærlighed ved første hik" kan ikke se hvad det er det skulle kunne. Ved ikke om den er lavet ud fra en bog men i så fald læs den og brug den til en dansk opgave.

Forståelsesvis er den vel ikke svære end "den kroniske uskyld" som man brugte som undervisnings materiale i gymnasiet for 7 år siden hvert fald. Om man er klar til at forstå denne form for kærlighed fuldt ud i den alder. Ved jeg ikke... Det nok rigtigt det giver mere mening når du kommer over 20 år men lige frem 25 år føler jeg er lidt gammelt.

Lars Michael

Der er kun en som kan lave sådan nogle film og det er Malmros.

Kian

der er helt klart den bedste han har lavet

lisbethwuser/906130

Rigtig god film, fra 60 tiden om at være ung og forelsket. Filmen er lavet over 3 år, så man følger de studerende fra 1-3 g.....
En film der er værd at se

Lærkeuser/13882

Personligt synes jeg filmen er langtrukken, og uden den store handling. Starten er fin, men den bliver lidt ensformiget længere inde i filmen :(

elisabeth

den er kedlig film

Gitteuser/297252

Jeg havde frygtet at filmen ville være stiv og langtrukken, men den var tværtimod god og humoristisk. Det giver en rigtig god effekt, at filmen er filmet over 3 år, da personerne udvikler sig meget i løbet af filmen. Rigtig god film.

gerdauser/253056

God men ikke formidabel som Malmro`s tidligere film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.