Cookie- og Privatlivspolitik

Kæmpen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en lidt urolig og utryg grundstemning, og fortællestilen veksler mellem socialrealisme/dokumentariske og eventyr. Hovedfiguren er vanskabt og har et aparte udseende, og i flere scener kommer han fysisk til skade eller bliver ydmyget på grund af sit handicap. I én scene får han en pétanque-kugle i hovedet, hvorefter han falder omkuld og ses med et blodigt sår. I en efterfølgende lettere fornedrende scene ses han på hospitalet, hvor han nærmest betragtes af lægerne som et dyr, og hvor han efterfølgende forsøger at komme væk. I en anden scene får hovedpersonen en anden genstand i hovedet, hvorefter han falder livløs om og forsøges genoplivet i en ambulance. I en tredje ubehagelig scene, ydmyges og mobbes han af tre voksne mænd. Da filmen også indeholder venskab og varme, og da hovedfiguren, sit handicap og sin modgang til trods, er en stærk og handlekraftig person, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.06.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jätten
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Det svenske drama 'Kæmpen' handler om Rikard, der er en autistisk ung mand med en deform krop. 

Rikard blev separeret fra sin mor efter fødslen, og nu 30 år senere vil han finde hende. På trods af hans skrøbelige fysik i et barsk og fordømmende miljø beslutter han at deltage i det skandinaviske petanque-mesterskab.

Han er overbevist om, at hvis han vinder, vil moren komme tilbage. Situationen er vanskelig, men heldigvis får Rikard hjælp fra en 50 meter høj kæmpe.

'Kæmpen' er instruktørens første spillefilm, men er kendt for sin prisvindende kortfilm ’Las Palmas’. Filmen har elementer af magisk realisme, præsenteret af Rikards høje ven, som udforsker fantasiens grænser. Samme kan opleves i Spike Jonzes Where the Wild Things Are.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4.8
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Kæmpen', der trods sin udstrakte brug af amatørskuspillere, er velspillet og til tider meget bevægende ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Jyllands-Posten

    "... har det herligt særegne præg, som kun en finurlig hjerne som Nyholms kan skabe." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "[Filmen] er ikke kun et drama. Den er også en komedie og lykkes med at være både hård kost og hylende skæg på 'tossernes' egne præmisser." (Joakim Grundahl)