Cookie- og Privatlivspolitik

Jurassic Park III

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.08.2001
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic Park III
|

I filmen 'Jurassic Park III' er Dr. Alan Grant ivrig efter at rejse penge til sin forskning og, fristet af en klækkelig sum penge, tager han med en eventyrlysten rigmand til stedet, han hader mest - Isla Soma.

Den berygtede ø er ikke blot blevet en ukontrolleret yngleplads for alle de storslåede dinosauere – samtidig er den et yndet rejsemål for frygtløse eventyrere.

'Jurassic Park III' er instrueret af Joe Johnston.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (64 votes)
3.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thess

Også en okay god film.
Men ligesom med 2'eren, er min yndlings del nu at se, hvor meget dinosaurerne har udviklet sig op gennem tiden.

Rasmus

Jeg elskede etteren og nr. 2 var okay, men denne film ødelægger franchisen fuldstændig. Den er garanteret kun lavet for at tjene penge. Hvorfor overhovdet lave en 3 er når man har to fantastiske forgængere.

Asta

Super fedt plot som fik en "3'er" til at blive vellykket

CINEMANDRUP

Den tredje ridetur på dinoryggen føles som en gentagelsesknap. Første gang (første film) overvældede, anden tur (film nr. 2) føles det bekendt, men stadig spændende, men tredje tur (film nr. 3) bliver triviel på alle måder.

At du kan nikke genkendende til nogle ansigter i filmen er altid et plus, men det redder på ingen måder denne film. En redningsaktion går skævt – lyder det bekendt. Yep, det er simpelthen historiens kerne, som skal holde os til ilden og få os til at bide negle under hele filmen, hvilket ikke sker. Dr. Grant er tilbage i en ret så kedelig form, idet hans karisma er helt væk. Her bærer det i den grad præg af at Hr. Spielberg ikke sidder i instruktør stolen denne gang. Kærligheden for denne franchise er svær at finde i filmen og der er på ingen måde samme sans for detaljer som Spielberg plejer at vise os. Filmen rummer kedelige animatronics, ikke de mest overbevisende effekter og en historie, hvor vores helt er drevet af kontanter og så et yderst irriterende forældrepar, som du håber bliver spist i løbet af filmen. Desværre er filmen en krumme-tæer-agtig-oplevelse.

Filmen skal dog også have et plus på den konto, at den forsøger at indvie os i nye og andre dinos og det er et forfriskende pust. Filmen kunne have haft potentiale til meget mere end dette, men resultatet er dårligt udført og satte et dårligt stempel for franchisen desværre.

Filmens ultimative dårlige stempel af mindeværdige øjeblikke går til en scene, som siger meget om denne film: Dr. Alan Grant sover i et flyet og har en drøm om en raptor og mere skal ikke siges om dette. Kors det er skidt.

Hvis du vil have din Jurassic franchise intakt, så undgå dette tredje kapitel. Intet nyt bringes til skærmen og det som gør er ikke mindeværdigt. Nyd 1’eren, 2’ere og det nyeste kapitel 4’eren, men drop ellers denne tredje film.

Emil

Kedelig film, irriterende karaktere, og den har en af de dummeste øjeblikke nogensinde i film, der hvor Alan har et mareridt og så kommer der en raptor frem og siger "Alen!".

Det eneste gode om den her film er Dr. Alen og Spinosaurusen.

jonas

Hold dog op en elendig omgang løb-væk-fra-dinosaur-film, der efterlader resten af en ellers elsket franchise i ruiner. Jeg vil ikke sige at jeg er skuffet, for jeg havde godt hørt at den skulle være meget ringe, men på niveau med The Lost World?!?!? Spielbergs The Lost World er et kunstnerisk mesterværk i forhold til denne sølle historie. I Spielbergs er det kærlighed der driver Jeff Goldblum ud til øen med dinoer; hans kæreste befinder sig derude. Men i 3'eren er det iskolde kontanter der lokker Dr. Grant derud igen.

Først og fremmest er effekterne elendige! De er slet ikke på højde med de to forgængere, og de mange animatronics ligner mere noget fra en forlystelsespark. Man må heller ikke glemme den elendige green screen scene i starten, da de flyver med faldskærm. Samtidig er historien så tynd fyldt med ligegyldige angreb fra dinosaurer. Man regner med at se den store spinosaurus hen mod slutningen, men den bliver allerede afsløret tyve minutter inde i filmen, da de lige er ankommet til øen, og bliver ved med at dukke op igen og igen, uden den rigtigt gør skade. Kampen mellem den og T-rexen man venter på at se, sker også i starten og varer 30 sekunder eller lignende. Det er simpelthen ikke godt nok Hollywood!

Der er et enkelt mindeværdigt tidspunkt i starten, hvor Sam Niell der spiller Dr. Grant prøver at fortælle et tre-årigt barn, at de to dinoer han nu leger med, ikke var fjender i virkelighedens verden. Her er det tydeligt at Dr. Grant er tilbage, men mere ser man ikke til ham. Han er enormt ligegyldig hele filmen igennem, og er slet ikke ligeså mindeværdig som i den første film. Og da han (SPOILER ALERT) til sidst finder drengen de leder efter, begynder de bare at snakke om bøger og andet ligegyldigt. Hverken Dr. Grant eller drengen der har overlevet alene på øen i 8 uger virker overraskede over at se hinanden.

Til dig der læser dette og ikke har set denne film; Lad vær! Det ødelægger hele ens syn på Franchisen. Se 1'eren og 2'eren og nyd så den nye, men for guds skyld undgå dette elendige spektakel!

Nikolaj

Det mest kreative ved "Jurassic park 3" er at skurke-dinosauren er blevet ændret fra T-Rex til Spinosaurus. Det er forfriskende og T-Rex havde egentlig brug for en pause. Resten af filmen leverer ikke noget særlig nyt til JP-serien. Filmen er bygget meget simpelt op. En gruppe af mennesker skal overleve på den forfærdelige ø! Det er er den kedeligste historie i serien, men jeg kan personligt ikke lade være med at blive trukket med ind i handlingen alligevel. Stemningen er meget dyster og mørk igennem filmen, og de forfaldende bygninger har en ekstra god virkning.

"Jurassic park 3" er den mindst gode i serien, men jeg synes nu stadig at den leverer en omgang god underholdning.

Nikolaj

Vildt skuffende film, og synes slet ikke at filmen fungere rigtig godt.

Jacob

Publikum var forventningsfulde da dinoerne for tredje gang ville vende tilbage, men historien om hvorfor de overhovedet skal derud igen er simpelhen for tynd, og de desperate forældre er sgu trættende at hører på i længden. Til gængæld synes jeg øen nu ser endnu mere forfalden ud, og farverne er faktisk ret så flotte. Og så kan man hellere ikke klandre Joe Johnston for at bringe verdens største rovdyr på banen, hvilket bestemt var en værdig modstander overfor T-rex. Man kan så undrer sig over hvorfor vi ikke har set den tidligere, da alle dinosaurerne jo er frembragt ved hjælp af genteknologi og kloning.

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.