Cookie- og Privatlivspolitik

Jurassic Park (1993)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic Park
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Jurassic Park' handler om rigmanden John Hammond, der etablerer en forlystelsespark med dinosaurer på øen Isla Nublar.

Dinosaurerne er genoplivet med avanceret genteknologi, hvor det brugte blod stammer fra en myg, der bed en dinosaur og efterfølgende blev fanget i flydende harpiks.

Flere århundrede år efter bliver denne hårde harpiksklump fundet og har siden dannet basis for genoplivelsen af fortidens herskere.

Da et hold af testere skal afprøve forlystelsesparken, sker en række uheld, og sikkerheden rækker ikke længere til at holde dinosaurerne indelukket.

Steven Spielberg instruerede også efterfølgeren The Lost World: Jurassic Park, som ligeledes blev et stort hit.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (272 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kirsten

Jeg genså lige den originale Jurassic Park og den holder altså stadig max. I hvert for for en dinonørd som mig.

Kirsten

Lars Michael

Jurassic Park var helt sikkert en film der ville en succes ikke kun i Danmark men i hele verden.
Sikke en oplevelse, og tænk hvis man kunne se den dengang i biografen.

Klar en klassiker af Steven Spielberg der slet ikke var færdig med at lave gode film, efter den her.

Thess

Jeg kan virkelig godt lide den, men det er efterhånden ret tydeligt, den er ved at være gammel. Men god er den nu stadig!

Rasmus

En af de bedste eventyrfilm jeg nogensinde har set. Og ideen om at genskabe dinosaurer via DNA. er kanon god.

Emil

Rigtig god film, og effekterne er rigtig gode selvom det er en gammel film. Men jeg synes filmen starter lidt kedeligt, men dinosaurene er det bedste del af filmen.

CINEMANDRUP

Den hjertekære og triumferende musik til dette Spielberg Mesterværk giver en slags heltefølelse med lyst til eventyr, når man hører tonerne fra endnu et John Williams guldbarn af et stykke musik. Jurassic Park åbner sig for publikum med helt rette kendingsmelodi.

Det øredøvende brøl fra en T-Rex sad dybt i en, kan jeg huske, da jeg efterlod biografen efter at have set denne film for første gang. Sikke en lydside der slog igennem på alle tangenter og ramte de helt rette øjeblikke hos seeren. Til den dag i dag er dette et stykke imponerende og ikonisk flot komponeret stykke musik som går lige i barndommen på en.

Filmens karakterer er klassiske og du holder af dem fra start. Alle leverer et uforglemmelig skuespils præstation og manuskriptet giver et flydende flow af at tingene er tænkt igennem.

Filmen bygger plottet smukt op, idet du ikke skal regne med at der er dinosaurer hele filmen igennem, men de er der på helt rette tidspunkt. Opbygningen til at beskue T-Rex for første gang i filmen er genialt lavet og det skuffer på ingen måde. Jeg var mildest talt blown away i biografen første gang jeg så den og armlænet på biografsædet har garanteret forsat mine negle siddende i sig, så godt holdt jeg fast. Det var imponerende, spændende, intenst og virkeligt flot lavet. Der var brøl så selv publikummet nærmest holdt sig for ørerne og gang på gang blev jeg visuelt forkælet over hvor meget der var kælet for detaljerne i udførelsen af denne T-Rex – og de andre dinosaurer for den sags skyld også.

Spielberg er mester i at gøre en scene ikonisk. Han har gjort det så mange gange med sine film og denne er ingen undtagelse. Mange film har forsøgt at kopiere hans stil med disse scener, men oprindelsen skal findes i hans film. Hvem husker ikke ringene der spredes i vandet på glassene i bilen første gang T-Rex nærmer sig, eller T-Rex der træder ned lige foran vores helte, Eller T-Rex der løber efter bilen osv. Jeg kunne blive ved for det er øjeblikke som din hukommelse har fortalt dig er historiske filmminder af guld. At han formår at skabe en decideret uhygge med disse fortidslevn er vidunderligt for denne uhygge og intensitet holder hele filmen igennem.

En visuel lækkervisken er dette eventyr helt bestemt. Til den dag i dag er mange af effekterne fortsat bedre lavet end de fleste film og her taler vi altså om en film som har 22 år på bagen, hvilket må siges at være imponerende og stor hyldest til Spielberg og hans hold for denne virkeligheds tro udgave, hvor du faktisk tror på at det er mekanisk det hele – for det meste.

Et så kært filmminde som Jurassic Park fortjener fuldt hus, da det er og bliver den bedste i franchisen. Parken er hermed åben for nytilkomne filmentusiaster som begiver sig ind i Jurassic Park franchisen. Enjoy movie magic.

Simon

Verdens mest overvuderede film. Kedelig og det rene tids spild. Heldigvis har alle ikke samme smag. Men idéen er fin. Richard Attenborough spiller bare super godt. Men stadig overvuderet. Måske er det Spielbergs dårligste.

ALEX

-Men det glæder mig at hører ærlige ord for pengene, og at du ikke bare gå i tråd med "alles holdning". Jeg må sige jeg er dybt uenig, men fedt du uenig. Det skaber jo debat :)

The Womanuser/8031

Så er det altså ikke filmens skyld hvis du mener den er overvurderet, det er såmen bare den samlede reaktion folk har fra filmen. Så det burde altså ikke være en god nok grund til at du synes filmen er lort. Det betyder bare at du bassere din bedømmelse på andre folks meninger hvilket er en latterlig grund og en unfair måde at se en film på.

jonas

En af de bedste popcorn blockbusters der nogensinde er lavet, samt den klart bedste i denne franchise. En af grundene til at denne film virker så godt, og bedre end alle efterfølgere og efterligninger, er de mange karakterer i filmen, man hurtigt lærer at holde af. Det gør altså noget med godt skuespil og et godt manuskript! Man skal bare prøve at glemme de andre efterfølgere (især 3'eren) og nyde filmen og John Williams ikoniske musik. Der er ikke meget mere at sige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.