Cookie- og Privatlivspolitik

Julefrokosten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.11.2009
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Julefrokosten
|

'Julefrokosten' er ny komedie med Mick Øgendahl af instruktøren bag 'Blå mænd'.

Årets julefrokost hos autoværkstedet Holgers Auto står for døren, og alle i det hyggelige værksted glæder sig gevaldigt.

Det gælder også den nyansatte værkfører Anders Bo, der efter de første ti snaps ikke kan lade være med at falde for alle de skøre og skæve eksistenser; ikke mindst Holgers datter Amalie, der bliver skarpt bevogtet af den retarderede og hårdtslående fejedreng Buller.

Traditionen tro går julefrokosten fuldstændig amok, alle smider deres hæmninger, og hverdagens små stridigheder blusser for alvor op. Det viser sig også, at Anders Bo ikke kun er med til julefrokosten for at feste med sine nye kolleger, han har en skjult dagsorden, der pludselig sætter hans popularitet hos sine nye venner og nyfundne kærlighed til Amalie på spil.

Og når promillen har taget over, kan det kun gå galt!

'Julefrokosten' er instrueret af Rasmus Heide og produceret af Ronnie Fridthjof, der begge stod bag succesen 'Blå mænd'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2294 votes)
3.8
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... sjov med sex og prutter er sværere at mestre end som så og er leveret mere raffineret og originalt af en lang række TV- og filmkomikere fra Borat til Bamse og Kylling. Og det pynter ikke, at de mange skønne skuespillere er blevet instrueret i at overspille, som var det et remake af De Nattergales 'The Julekalender'." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "... der er få forfriskende forsøg på at lave en sjælden omgang slap-stick i dansk film, men det er ganske få øjeblikke i én stor plat brandert." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Den eneste, som har noget, der minder om værdighed tilbage efter denne julefrokost, er Søren Malling, der ejer alt det talent for at levere en – endda begrænset – morsom replik, som alle andre savner her. Han er stjernen – og stjernen i denne anmeldelse er hans." (Kristine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Grovfarcen 'Julefrokosten' tør ikke være så gennemført plat og kynisk, som den har anslag og stedvis talent til, og opløses i sentimentalitet. Men den har bestemt sine øjeblikke." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Det er alt sammen meget, meget fjollet. Men det er altså også en dansk folkekomedie, som ikke er bygget op omkring et fiktivt tv-show. Og det er en dansk folkekomedie, som ikke også gerne lige vil være sådan lidt romantisk komedie i forbifarten bare for en sikkerheds skyld." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... det må gerne være fjollet, voldsomt, grotesk, fortegnet, hvad som helst man forbinder med grov farvehumor. Men filmen hér er slet ikke noget. Manuskriptet hænger ikke sammen, og instruktionen lader alle i stikken." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Troede ikke at en relativ ny film kunne blive en juleklassiker for mig. Altså når det er jul, så SKAL jeg også se Julefrokosten anno 2009. Jeg synes den er rigtig sjov og så har den en charmerende hygge, som kun en dansk film kan levere!

Line FS

Virkelig virkelig dårlig film, med rigtig dårlig dansk latterlig humor. Forfærdelig. Dansk film på sit laveste. Øv

Brian

men jeg synes faktisk den er ret sjov. Den er ikke så fisefornem son Triers "Direktøren for det hele" eller pseudodyb som "Dirch" eller klistersød som "Den eneste ene". Men der er mere at grine af end i "Den skaldede frisør", "Sover Dolly på ryggen" & "Talenttyven"

Randiuser/746460

Dick Kaysø har en rund folkelighed, så han agerer naturligt i film under røvpunktet. For Martin Bygmann kan intet blive plat nok - til nød kan det fungere i et show, hvis der dog ind i mellem er en pointe eller i det mindste et ordspil, hvor fæ kan rime på andet end bæ.
Hvor lavt kan det blive: Efter fotokopiering af røvhuller tænker man, at den bundløse under bunden er nået. Og dog ikke, for så brækker Kim Bodnia sig i en lind strøm ud over det hele.

Hvad laver en række fremragende danske skuespillere i noget så ligtorns tå krummende som denne film: Ghita Nørby,Thure Lindhardt, Kim Bodnia, og Anders W. Berthelsen? Har de en særlig form for selvironi - eller manglede de bare penge til terminen?

Anonymuser/0

Jeg kedede mig igennem det meste af filmen, og synes for det meste at danske komedier kun bygger paa sort humor der naesten goer dem platte.. Kom igen.

Bente

Røv og nøgler. Pik og patter. Men selvom de så knalder en halmballe, så er der ikke meget at grine af. Sluk så den kopimaskine og få gearstangen ud af smørhullet. Plat og dumt. Spild af tid og penge.

Lisette Melgaard

Er man til lidt plat humor er filmen super god. Jeg synes selv den leverede delvis varen. Der var lidt koks nogle steder, men mest sjove steder, så synes filmen ligger til den gode side. Man får et godt grin ud af filmen, hvilket alle kan bruge :)

Lars Michael

Men gå ikke Gilp at se Anders W.Berthelsen som spiller godt, jeg tror uden ham ville filmen virkelig være dårlig hvis den ikke er det nu.
Jeg forstår ikke hvordan store skuespiller kan være med til en gang bras, hvis i ikke havde hr. Berthelsen med ville jeg gi jeg måske 1 stjerne.

Wayne

højde med blå mænd. Skuffende, når man tænker på de kræfter der er med i filmen.

Grete

Jeg blev vildt skuffet.
Har set "Blå mænd" og synes den var god.
Jeg troede "Julefrokosten var en moderne udgave af den gamle
klassiker af samme navn.
Men den var for overdrevet - det var ikke sjovt. Nærmest pinligt
Grete Pedersen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.