Cookie- og Privatlivspolitik

Joy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og venlig grundstemning. Den indeholder enkelte scener med skænderier, voldsomme følelsesudbrud og konflikter, men da fortællingen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2015
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joy
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Joy' er en biografisk fortælling om opfinderen af den banebrydende "Miracle Mop". Som pige er Joy Mangano fuld af fantasi og elsker at opfinde forskellige ting, men hendes opløste familie sætter en stopper for udfoldelserne.

To børn og et forlist ægteskab senere har den voksne alenemor nok at se til. Hendes mor er klistret til tv’et foran en evig sæbeoperaserie, og faren er flyttet ind i kælderen - i øvrigt sammen med Joys dovne eksmand.

Mens familieproblemerne eskalerer, kommer den nedslåede kvinde på en idé til et produkt, som andre husmødre også kan få gavn af: Hun vil opfinde en moppe, der kan vrides uden at bruge hænderne. Mirakelmoppen har potentiale til at blive en kæmpesucces i de amerikanske hjem, men forude venter adskillige udfordringer.

'Joy' har verdens måske største filmstjerne, Jennifer Lawrence, i titelrollen som den ukuelige iværksætter, der udlever den amerikanske drøm. David O. Russell instruerer for tredje gang den 25-årige skuespillerinde, der modtog en Oscar for sin medvirken i Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence er nomineret til en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i 'Joy'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (366 votes)
4
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En sprudlende parade af virkeligt gode skuespillere i farverige roller ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er en charmerende film, som blander genrerne og både er sort komedie, varm familiekrønike og en lidt 'flad' krimi." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Russell holder sig pænt til grundskemaet, men at 'Joy' alligevel ikke bliver helt ubærlig at overvære, skyldes ikke mindst endnu en stor præstation fra Jennifer Lawrence ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... den helt store gevinst ved 'Joy' er Jennifer Lawrence, der formår at være komisk samtidig med at hun ser ud til at fremmane al søsterlig medfølelse til kvinder, der har banket hovedet ind i forstokkede fordomme på vej mod Den amerikanske drøm. Det er meget svært ikke at holde af Joy." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er bare ikke en særlig god, heller ikke en særlig dårlig film, men ret ligegyldig. Den lever i høj grad af skuespillerne ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Joy' er en realistisk og skæv socialkomedie. Underholdende og godt turneret, men ikke helt let at tage for gode varer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Er man til sentimentale historier, må 'Joy' være julefilmen, der rykker. Alting tenderer mod kaos, men også det gode i mennesket er en naturkraft. Ligesom viljen til at vinde over bagklogskab og smålighed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
tiffanie

Fremragende historie og fremragende skuespiller

Shelley

Historien var kedelig, der var aldrig nogle chokerende punkter, og den var bare overall meget monoton.

Thomas

Der er virkelig noge skønne karatere i denne film, der tilføjer den en stor del humor og fortællingen om Joy og hendes liv er spændende at følge, tv shop er jo en skønt fænomen.
Kan klart anbefales.

Poul Wegener

En lidt lang film, men historien og Jennifers gode skuespil fastholder dig til det sidste.

Sonja

Ikke så interessant som ventet ....

IDAMARIEuser/322943

Faldt i søvn flere gange. Virkelig kedelig film om et virkelig kedeligt emne (gulvmopper)

Katja

Mine forventninger til den her film stemte ikke overens med det jeg så..

Det har især noget at gøre med, at den første og eneste teaser jeg så, var den korte, hvor man bare ser Jennifer Lawrence gå med kort krøllet hår og solbriller..

og lige præcis dén scene afspiller jo slet ikke handlingen..

Men filmen var god - omend jeg ikke altid var helt tosset med måden historien blev fortalt/udlagt på..

Louis Andréuser/10144

Uden tvivl kunstnerisk interessant, hvilket sikkert giver den mange stjerner. Som underholdning mangler filmen dramatik, sensualitet, spænding, som man hele tiden venter på dog uden at være så heldig at det sker. Herudover kører filmen i et monotomt fortællerleje som virker dræbende i længden.
I vore øjne en film der langt fra lever op til de fine trailere.
Skuespillerne leverer dog hver især fornemme præstationer, men mangler samspil og intimitet.

Tenna

Utroligt at en husmoderhistorie kan fortælles så man forlader biffen med oplevelsen af at ha lært noget om sig selv....

Hans-Henrikuser/304938

"Joy" er en god film der kan anbefales at se. Lidt i stil med "Silver Linings Playbook" - hvis man har set den. Gode skuespilpræstationer af Jennifer Lawrence og Robert de Niro.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.