Cookie- og Privatlivspolitik

Johnny Mad Dog

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
27.03.2009
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Johnny Mad Dog
|

'Johnny Mad Dog' fortæller den sammensmeltede historie om den 15-årige børnesoldat Johnny Mad Dog og den 13-årige pige Laokole.

Laokole forsøger at beskytte sin lillebror og sin forkrøblede far, på flugt fra Johnny Mad Dogs militsstyrke, the Death Dealers, som har terroriseret deres landsby.

Medlemmerne, der er helt ned til blot tolv år gamle, er blevet hjernevasket ind i guerrillaernes net og drager fra by til by uden andet formål end at stjæle, voldtage og myrde både venner og fjender.

Filmen er baseret på Emmanuel Dongalas roman af samme navn. I den var landet unavngivet, men filmen er optaget i Liberia og femten tidligere børnesoldater blev castet. Instruktøren af 'Hadet' (1995), Mathieu Kassovitz, har produceret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
3.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... skuespillerne er tidligere børnesoldater, og kameraet følger dem i en uhyggelig dokumentaristisk stil, og alt i alt virker filmen mest af alt som et brutalt politisk budskab, der er så svært at kapere, at man sidder tilbage meget mut." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en af den slags sjældne, uforglemmelige og nødvendige film, som giver et uhyggeligt indblik i en rystende virkelighed." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... fungerer først og fremmest, fordi den nægter at forfalde til sentimental indføling." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... uden en fortælling til at udfordre grundfølelsen af kaos opnår den konstante uhygge og de mange repeterede rædsler efterhånden en paradoksal effekt. Der er ikke noget, der er så chokerende, at det ikke kan virke sløvende ved tilstrækkelig gentagelse." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Stærkest indtryk gør skildringen af, hvor totalt vilkårlig volden er blevet, hvor sindssyg den skævvredne virkelighed er." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Klaususer/445410

Jeg så filmen Johnny mad dog, da jeg var til super bowl i starten af 09.. og jeg kan kun sige en ting, og det er at folk klappede da den var slut. Ikke fordi de syntes den var god, men ganske enkelt fordi det var den ringeste film alle i salen nogensinde havde set!!! det er selvfølgelig et meget vigtigt emne, børnesoldater, men som film holder den bare ikke... men det er selvfølgelig bare min mening ( plus alle de andre som klappede af glæde over at filmen endelig var slut)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.