Cookie- og Privatlivspolitik

John Wick

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et hæsblæsende, actionpræget tempo, og indeholder talrige scener med brutale, blodigt udpenslede drab. I en voldsom scene skydes flere lejemordere på krop og i ansigt, og blod ses splatte op på væggene. I en anden scene stikkes en mand med kniv nede fra hals og op i hoved, hvor blod ses sprøjte ud derfra. Scener som disse er så brutale og blodigt udpenslede, at de, selvom de foregår i et urealistisk actionfilmsunivers, vurdere at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.10.2014
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
John Wick
|

I actionfilmen 'John Wick' lever titelkarakteren et uforstyrret liv med sin elskede hund Daisy.

Freden afbrydes på voldsom vis, da et par gangstere plyndrer og tæver ham samt likviderer hans firbenede ven.

Forbryderne opdager hurtigt, at det ikke var den bedste beslutning. Den stilfærdige mand er nemlig en legendarisk eks-lejemorder, man ikke ønsker at træde over tæerne. Snart står menuen på god gammeldags hævn, når John Wick står ansigt til ansigt med sin nye fjende.

Liam Neeson og Bruce Willis har med film som Taken og Red begge oplevet comebacks som pensionerede drabsmænd, der vender tilbage for fuld hammer. Nu er turen kommet til Keanu Reeves, der har en del asiatiske kampteknikker med i bagagen.

I filmen får Reeves selskab af navne som Willem Dafoe, Ian McShane, Jason Isaacs og Game of Thrones-skuespilleren Alfie Allen, mens stuntmændene Chad Stahelski og David Leitch debuterer som instruktører. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (145 votes)
4.4
2.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'John Wick' er en underholdende hyldest til den klassiske actionfilm fortalt med et solidt selvironisk glimt i øjet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Du vil måske ikke være stolt af dig selv. Men efter 90 minutter i selskab med 'John Wick' vil du føle dig tilfredsstillet og seriøst underholdt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Øretæverne bliver [...] udført med en vis teknisk kompetence, hvilket ikke kan overdøve den rungende tomhed i denne komplet ligegyldige omgang samlebåndsaction." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er en handling i 'John Wick', men den er så sjasket og tilfældigt klasket sammen, at selv den tredje lysmand eller filmholdets massør må kunne have fundet på den. Handlingen hænger sammen, men kun som en mosaik af sammenklistrede floskler fra actionfilmenes kulørte verden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Lækkerheden gør, at man til nød kan se igennem fingre med det ikkeeksisterende plot og nyde en film, der giver sig hen til sin genre." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] stuntmanden Chad Stahelski har instrueret et manuskript af Derek Kolstad, der prøver at ligne en dumsmart tegneserie, men ikke engang kan finde ud af dét." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

John Wick er et forsøg på at lave en legende. Men, selv om Keanu Reeves er en legende, så er John Wick det bestemt ikke.
Kuglerne i John Wick's pistoler er så mangfoldige, at man skulle tro at han ville få en rygskade af alt det messing og bly, han skulle transportere.
Kampene er så usandsynlige, at man til sidst må tage sig til hovedet og stå af.
John Wick er fladpandet og primitiv underholdning uden finesse.
Et må man dog give; forbryderne fortjener at dø....men, det gør John Wick sørme også.

gleen

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige om denne film, fordi jeg elsker den og Keanu Reeves, da John Wick har gjort et fantastisk stykke arbejde for at levere god performance.

De vigtigste problemer, jeg har med filmen, er dens historie, der kun har noget at byde på, men stille underholdende.
Historien handler om en pensioneret velkendt hitman, hvis hund dræbes af nogle russiske gangstere, og han hævner sig for det, fordi hunden blev begavet af sin kone til at samarbejde med ensomhed, efter at hun gik videre, så han hævn.

Sylvester

..men skidevære med det. Filmen er super fed, og de spiller mægtig godt. Kan kun anbefales, hvis man elsker action!

Hviid

Hvad er der at sige om John Wick? Han er The Boogie-man eller skræmme figuren i russernes optik Baba Yaga, manden der udførte de ting andre ikke turde, som den ældre gangsterboss synger om ved ildstedet spillet godt af Nyqvist.
- Jeg har altid elsket Keanu, dog i mange år har jeg haft nok af ham.. Men hans comeback i "Man Of Tai Chi" og efter "47 Ronin", som er SÅ smukt fortalt, kom min gnist op igen for hans film. Og så kommer der en SÅ hårdt slående og brutal fed film som "John Wick", der virkelig er hævntørstig, og bliver kastet ind i sin gamle verden igen.

Manden har mistet alt og intet af leve for. På dagen eller vist nok dagen eftee hans kone begraves, dukker et bud op med en transport kasse. Inde i den kasse ligger et brev, hvor en sød lille hvalp følger med. Det ENESTE minde han har om sin kone! Alt det ødelægger en russer søn for ham, hans gamle chefs søn på brutal vis, og Baba Yaga vækkes til live igen!

Min personlige mening. Er du til Keanu Reeves i storform, en fed gangster film med heftige scener, damer, biler og våben, så se John Wick.
- Jeg glæder mig personligt til at se 2'eren inden for nærmeste fremtid!

S. Rico

John Wick er et voldsorgie af en hævnfilm. På den gode måde. Historien er lidt ligegyldig, men kan siges at være en simplificeret udgave af Run All Night med Liam Neeson. Begge film har som omdrejningspunkt, at en pensioneret hitman kommer op og toppes med en gangsterchefs søn. Mens gangsterchefen er en rolig og fornuftig mand (og på god fod med sin tidligere hitman), så er sønnen en usympatisk og forkælet hooligan.

Men stilen er en helt anden end i Run All Night. Forestil jer Mel Gibsons Payback på steroider. Forestil jer, at Jack Reacher er den pæne spejderdreng, mens John Wick er den slemme lillebror, familiens sorte får. Så har man måske en idé om, hvad der venter en.

Når filmen fungerer og ikke bare ender med at blive ligegyldig action, så hænger det også sammen med Keanu Reeves screen presence. Han er MEGET effektiv, og han har noget uforklarligt køligt og mørkt over sit udseende og fremtoning. Filmen er for forudsigelig til, at den kan få mere end 4 stjerner, men det er 4 meget store stjerner for super god underholdning og eminent action.

Simon

Åndssvagt plot, men Gud nogle lækre action scener! Sikke et lorte plot, men hold da op nogle action scener, som i sidste ende ikke har den store mening end at lave penge.

Wayne

Vi har set mange hævn film - som regel baseret på mord i den nærmeste familie. En mands kone/børn bliver dræbt, og han går bersærk - hvilket er ganske forståeligt.

Men at slå 100 mennesker ihjel (sikkert flere, jeg talte ikke - der er tilsyneladende uendeligt mange russere med skydevåben, måske er de Orker som vokser i kælderen?), på grund af en hund man har kendt i et par dage og et bil tyveri... det er simpelthen for åndsvagt.

Ja, han havde ikke mere at leve for på grund af konen som døde af kræft - men det giver alligevel ikke mening.

Når den så er værd at se, på trods af det, så skyldes det måden det gøres på. Slagsmål, mord og action udføres i høj kvalitet og flot stilistisk.

Plottet er til 2 stjerner, action er til 6 stjerner - derfor rammer jeg 4 stjerner.

Bjarke

Og du vil formegentlig komme til at se den igen. Klichéfyldt actionfilm uden noget reelt indhold. Actionscenerne heri er dog fine nok, og jeg ville have givet filmen 3/6 stjerner, hvis ikke det var for et par grinagtige eller direkte elendige elementer, som jeg dog ikke kan nævne her uden at spoile. Men hvis du vil have en underholdende film med stort bodycount, og som ikke kræver, at du har slået hjernen til, så se "John Wick".

Moviemaniac.dk

Hvis du troede Keanu Reeves var færdig i hollywood-branchen, så tro om igen! Han vender i rollen som John Wick tilbage for at dele alvorlige håndmadder ud. Og for silvan han gør det godt! :)

bigbro69

Det er jo et stykke tid siden, vi har set Keanu på det store lærred i et actiondrøn, og hans nyeste opus er et hæderligt forsøg på at genstarte karrieren. Drøn er måske så meget sagt, men der er fine perioder med tjubang og død, når først angry-man-goes-berzerk-on-bad-guys folder sig ud. Kampscenerne kommer godt fra land, men bliver tungere og mindre overbevisende senere, for at slutte en anelse patetisk. Det er ikke en dialogbåret film, men der er enkelte højdepunkter, primært når Nykvist er involveret. Keanu gør det han kan, men han er en anelse monoton i sit udtryk, og passer på den måde ganske godt til rollen, men mangler eksempelvis Denzels nuancerede evner. Den mand har flere tangenter at spille på.

Det er tydeligt, at instruktørerne er uprøvede. Den starter meget sløvt, og mangler gedigne højdepunkter. Atmosfæren er ikke særlig spændingsmættet; man mangler simpelthen den intense kriplen i kroppen, når man med tilbageholdt åndedræt følger slagets gang oppe på lærredet. Keanu kommer nok igen, men her er han lidt middelmådig, synes jeg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.