Cookie- og Privatlivspolitik

Joe

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.08.2014
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joe
|

Filmen 'Joe' handler om hovedkarakteren af samme navn. Han er tidligere kriminel, der har afsonet en fængselsstraf og nu forsøger at leve en stille tilværelse som sjakbajs om dagen, mens dagens sene timer skylles ned med alkohol og tung melankoli.

Trods et hidsigt temperament undgår han konflikter, men det ændrer sig, da den 15-årige Gary starter i lære. Garys far, Wade, der er endnu mere alkoholiseret end Joe, lader sin tyranniske og voldelige natur gå ud over sønnen. 

Joe ser stort potentiale i Gary og beslutter sig for at træde i karakter og blive en slags rollemodel for den unge dreng. Også selvom det kræver, at han viser sine mindre rare sider. 

Oscar-vinderen Nicolas Cage er en mand med mange facetter, hvilket desværre også har betydet film af tvivlsom kvalitet. Med dramaet ’Joe’ nærmer Cage sig atter det materiale, som har kendetegnet karrierens højdepunkter.

I rollen som den unge Gary ses kæmpetalentet Tye Sheridan, der allerede har imponeret i ’The Tree of Life’ (2011) og ’Mud’ (2012). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (77 votes)
3.9
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Virkeligheden trænger sig på i 'Joe', råt for usødet. Det anbefales at se med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er en præstation - og en film - man ikke slipper igen lige med det samme." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[filmen kryber] ind under huden grundet sin konsekvente og barske tone, sine troværdige, snuskede miljøskildringer og de mange fine skuespilpræstationer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Joe' er helt klart et bekendtskab værd." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] mens mismodet slår rod, kan man varme sig ved et velfungerende drama, der i den grad bider sig fast." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] selvom 'Joe' [...] dyrker sine sydstatsklicheer til bristepunktet, formår den menneskelige kerne at holde sammen på hele herligheden." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Utvivlsomt værd at se […] Filmen skaber sympati for den type karakterer, som Bruce Springsteen synger om på sit Nebraska-album i en bleg og nøgtern fremstilling af folk, der har det virkelig, virkelig dårligt." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Historien er tidløs som en jagtnovelle af William Faulkner, der kom fra den samme by i Mississippi. 'Joe' er en solid lille film, som bliver siddende i publikum, når de sidste credits er kørt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Sådan et stort comeback til en stor skuespiller som man virkelig har savnet , dejligt at se ham i sådan en film hvor ens tanker løber rundt.
At kalde den for en top film vil slet ikke være forkert at sige den har alt sorg - glæde - begymring - sjov osv , se den men en du holder af eller se den for sig selv og tænk på hvordan ens verden kan være eller andres er , fordi den er det værd.

Wayne

Enten har han valgt en for billig manager - eller også forhandler han sine manuskripter selv, uden det store held.

Han ville sandsynligvis få bedre roller tilbudt, hvis han ikke medvirkede i så meget skidt som han gør - det bider sig selv i halen.

Her har han endelig fået noget, som indeholder en rigtig fortælling om rigtige mennesker. Joe ser noget af sig selv i Gary - og håber vel at kunne redde sig selv ved at gøre noget for ham.

Ulla

Nicolas Cage tilbage i næsten storform. Rart at se ham i en film hvor man kan se hans skuespilevner. Flere af dem.

Martin S

Hvad skal vi bruge det gode skuespil til? Hvad vil filmen fortælle os?

jan

Uden tvivl den bedste film og præstation af Nicolas Cage til dato. Den burde have 5 stjerner, men det er som om der mangler et eller andet. En personlig ting fra min side, som jeg ikke rigtig kan sætte min finger på, så det blev kun til 4 stjerner.
Den skal måske bare ses igen, nu hvor Han endelig laver noget fornuftig igen. Der har været langt mellem snapsene og de lunken øl til de stærke sager her i JOE.

tis1980

Super god, skæv, film. Cage er som sædvanlig perfekt i rollen. Kan varmt anbefales!

Per

Er man til Nocolas Cage i lige så god form som i "Leaving Las Vegas" og til klassiske sydsatshilbillies hvor afstanden mellem hjernecellerne er lige så stort som mellemrummet mellem deres rådne tænderderne så er det en god og flot filmet dannelses-film.

Hønsemandenuser/179710

En skam den ikke bliver vist flere steder.

Gosia

Hans store comeback? Tja, han er i hvert fald tilbage i god form og viser hvad han kan gøre med et velskrevet manuskript og ordentlig instruktion (endeligt). Denne kombination gør at titelrollen ”Joe” bliver Cages legeplads hvori han dominerer alle andre roller. Når det er sagt fungerer Tye Sheridan godt som den kny outsider, Gary, der qua sin impressionistiske spillestil udtrykker meget med få ord. Garys fordrukne og voldelige far spilles i øvrigt skræmmende autentisk af den ukendte Gary Poulter, sandsynligvis fordi Poulter var en autentisk hjemløs alkoholiker og druknede i en sø før filmen var færdig. Resten af persongalleriet rummer potentiale, men forbliver dog relativt anonyme i lyset af Cages velkomponerede karakter og særligt skurkene lader til at mangle motivation, hvilket gør at plottet hurtigt bliver usammenhængende. Filmens langsomme hastighed tjener til at opbygge stemning, men forløsningen i form af ekstrem vold bliver for meget for denne anmelder i længden. God film, men ikke én som jeg regner med at tilføje til samlingen foreløbigt.

Angolo

Endelig en Nic Cage film, der ikke grænser til middelmådig lav-action.
Så dejligt at se en god skuespiller endelig vise sine evner i en fin film, hvor naturen og musikken indkapsler den dunkle og voldsomme fortid, hovedpersonen forsøger at dulme.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.