Cookie- og Privatlivspolitik

Jernladyen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
23.02.2012
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Iron Lady
|

Det biografiske drama 'Jernladyen' handler om Margaret Thatchers liv.

Thatcher var den første og eneste kvindelige premierminister i Storbritannien, og står den dag i dag som én af det 20. århundredes mest berygtede og magtfulde kvinder.

Filmen følger Thatchers kamp om at komme helt til tops i en verden, der er domineret af mænd og tynget af klasseskel, men filmen byder også på et kig på Thatchers forhold til sin mand, samt den pris magt koster.

Oscarvinderen Meryl Streep har på trods af sine amerikanske aner fået lov til at spille én af Storbritanniens mest kendte kvinder og har modtaget stor ros for sin indsats - en indsats, der førte til en Oscar-statue for bedste kvindelige hovedrolle.

Som Thatchers mand, Denis, ses Jim Broadbent (Moulin Rouge), og bag kameraet står Mamma Mia!-instruktøren Phyllida Lloyd.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (535 votes)
4.1
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når 'Jernladyen' alligevel er værd at se, skyldes det Meryl Streep, der endnu en gang viser sig som en kamæleon, der er i stand til at krybe under huden på en hvilken som helst rolle. Hun er Margaret Thatcher med hud og højt lakeret hår. En eminent præstation, man kunne ønske var blevet brugt i en modigere og mere helstøbt film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er en helt fabelagtig præstation... Dybt bevægende viser Meryl Streep os denne kvinde og gør os interesserede i hendes liv..." (Birgitte Grue)

 • Børsen

  "Det er eminent skuespil. 'Jernladyen' skal anbefales. Det politiske drama er desværre ikke foldet ud... Men som et rørende drama om aldring er filmen absolut værd at se." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Hvis man overhovedet skal se 'Jernladyen', er det for Streeps suveræne opvisning i skuespillet kunst. For som film betragtet kan 'Jernladyen' bedste beskrives som en spildt mulighed af de større." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... både manuskriptet og Meryl Streeps fine, nænsomme solidaritet med sin person afværger indvendinger. Fru Thatchers skæbne bliver faktisk bevægende, men ikke medynkvækkende." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Streeps portrætkunst og autoritet er suveræn..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... for uskarp og let i anslaget. Meryl Streep kan denne slags rolle, og hun brillerer hele vejen igennem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Meryl Streep spiller med tilpas stiv overlæbe, som var hun faktisk engelsk.

Men Thatcher gøres nærmest til en marionet i magtspillet i begyndelsen. Og det virker lidt utroværdigt. Hun var uden tvivl en skarp dame, som var Englands mor - længe før tyskland fik deres Mutti Merkel.

Kvindelige statsledere har der ikke været mange af, og at England fik en så tidligt var aldrig sket hvis ikke hun havde mange egne kvaliteter. Det er en meget blød "Jernlady" som bliver portræteret.

Nikolaj

Da jeg satte mig for at se "The Iron lady", så troede jeg at det ville være en af de film hvor alt fokus er lagt på præstationen af hovedrolleindehaveren. Meryl Streep gør det også fremragende som Margaret Thatcher, og hendes OSCAR er velfortjent! Men selve filmen er virkelig også god!

Den holder et usædvanligt højt tempo og bliver aldrig til et langtrukken politisk drama som jeg havde frygtet. Den skifter tit imellem nutid og datid. I nutiden følger vi en svækket ældre Margaret Thatcher efter hendes tid som Premierminister, mens i datiden følger vi hendes vej til toppen. Der bliver ikke holdt fokus længe på en af "tiderne", men det giver den fremragende effekt, der viser at den ældre Thatcher har svært ved at kende forskel på nutid og datid!

Igennem filmen oplever vi flere politiske kriser, krige og essensen af britisk politik. Alle emnerne bliver håndteret på en god måde og hjælper på filmens handling.
"The Iron lady" er muligvis en af de bedste biografiske film nogensinde!

Lars Michael

At se Meryl Streep hver gang på film bliver man i godt humør , og i den her film spiller hun skide godt , det kan godt være at selve historie er lang men det er hende som stjæler filmen på den måde hun spiller den på.

Ulrikuser/902797

En super præstation af Streep, men desværre en halvkedelig film om en af vor tids største politikere.

MH

Kan vist kun sige 1 ting - KEDELIG....

Anne-Metteuser/233841

Meryl Streep er intet mindre end fantastisk i rollen som den britiske Tatcher. Hun gør det suverænt og overbevisende. Desværre synes jeg at filmen manglede lidt mere dybde omkring Tatschers politik og moralske standpunkter, men det er en interessant bag-om-personen- biografi ikke mindre.

Hassel

God film, godt skuespil - fra meryl streep fænomenalt, god historie, som give et godt indblik i hvem hun var. Helt klart værd at se!

kim

Må indrømme at jeg gik ind og se denne film med tæmlig lave forventninger. Men var posetivt overrasket. Meget alvorlig film og dybt rørerende. Det er virkelig en film der kommer til at være med mig længe..

Per

Det er en rørende film om altzheimer samt en super-præstation af Meryl Streep. Men de burde have lavet en film om det politikse 80'er-og-højrefløjs-ikon, der kaldes Jernladyen, og som tævede de røde og ændrede Europa. Det ville have været en mere spændende film.

Sarabiuser/10288

Hun er virkelig den Skuespillerinden! Jeg var så imponeret af hendes personifikation af Margaret Thatcher. De er begge virkelig jern damer i mine øjne. En god film på grund af den fantastiske præstantionl af den karakter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.